Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Valaki leírna egy Rámen receptet?

Valaki leírna egy Rámen receptet?

Figyelt kérdés

Vagy Naruto ichiraku rámen recept is johet:D


viszont magyarországon nem tudom minden alapanyagot betudok e szerezni hozzá.



2019. jún. 29. 12:36
 1/7 anonim ***** válasza:
55%

Ezt próbáld ki, kifejezetten finom:

Rámen - japán recept lefordítva:


Alaplé - célszerü elözö nap elkészíteni:

1 kisebb levestyúk (vagy esetleg 3-4 - lehetöleg házi - csirkecomb)

kb 5 cm-es gyömbérgyökér

1 közepes hagyma

4 fokhagymagerezd

3-4 db sárgarépa


Lassú tüzön húslevest fözni (3-4 óra), leszütni, kihüteni.


A hús a rámenbe:


500 g börös császárhúst minden oldalán enyhén átsütni, ne legyen barna

100 ml sojaszósz,

100 ml rizsbor

1 ek cukor

1 zöldhagyma szárastól feldarabolva

3 cm gyömbér reszelve

Annyi víz, amennyi ellepi a húsdarabot

Ezt kb 40 percig gyöngyözve fözni, a húst kiszedni és 3-4 cm-es szeletekre vágni, melegen tartani, levét félretenni.


Közben

4 tojást keményre fözni, a héját leszedni és a hús levében még 10 percig lassan fözni, hogy szép barnás szine legyen. Ha kész, kiszedni, hosszában félbevágni és melegen tartani


Ázsiai tésztát (tojásos, vékony spagetti formájú) megfözni, de ne legyen túl puha.


A tyúklevest, a császárhús levét és 2-4 ek szójaszószt egy fazékba tenni és 1-2 ek rizsbort adni hozzá, az egészet felforralni.


(Ha van: 100 g szójacsírát forró vízzel leforrázni, leszürni. 1 algalapot vékony csíkokra vágni) két zöldhagyma zöldjét vékony karikákra szeletelni.


Tálalás:


A levest levescsézsékbe tölteni és sok tésztát tenni bele - majdnem tele legyen a lé. Erre 2-3 szelet húst fektetni, 1-2 fél tojást a vágott felével fölfelé a csézse széléhez tenni, a csírát, algacsíkokat és a zöldhagymakarikákat rászórni.


Az eredeti lerírás szerint: pár percig élvezni a látványt és utána jó ízüen (pálcikákkal!!) megenni.

2019. jún. 29. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
koszonom szépen!
2019. jún. 29. 16:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Szivesen és sok sikert!
2019. jún. 29. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
51%

[link] és [link] van több is, van ami jobban, van ami kevésbé autentikus


több féle is létezik:

[link]

2019. nov. 25. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
a ramen tojas 6 perces, nem szabad kemenyre fozni (ezt az elsonek) es a hus, leves se 1-2 ora alatt keszul el egy jo ramenhez :) viszont a feherbor is jo bele ha edes, ha nincs minden alapanyag
2019. nov. 26. 01:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
51%

Soup base ingredient 湯底材料﹕

Pork bone 豬骨: 5 lbs

Garlics 大蒜﹕6 pcs

Gingers ﹕6 pcs

scallion 青蔥﹕2 stalks


Chashu ingredient 叉燒材料﹕

Pork belly 五花肉 1.5 lb

Salt 鹽 pinch

Pepper 胡椒 pinch

Scallion 蔥 2 stalks

Onion 洋蔥 1/2

Ginger 姜 few slices

Water 水 3 cups

Soy Sauce 醬油 1 cup

Mirin 味醂 1/4 cup

Rice Wine 米酒 3/4 cup

Sugar 糖 1/2 cup

Egg 蛋 3


[link]

2019. nov. 30. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
51%
ha nincs rizsbor, edes feherborral lehet helyettesiteni. esetleg kis cukrot beletenni. szake ainca mindig itthon akkor kihagyjuk, a felteteket lehet varialni, de minden kaphato hozza
2019. nov. 30. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!