Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hol találok ilyen ramen leves...

Hol találok ilyen ramen leves receptet?

Figyelt kérdés
Rengeteg oldalt végignéztem ,de nem találtam olyan ramen receptet ami tetszene.Elég válogatós vagyok és szinte mindegyikbe gombát és chillit raknak.Valaki tudna adni egy olyan receptet amiben nincs gomba vagy chilli ?

2016. szept. 14. 16:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát akkor hagyd ki a gombát meg a chilit. Mondjuk, nekem a chili hiányozna a rámenből. Szerintem a rámen egy jó erős húsleves alaplé kicsit másképp fűszerezve, amibe megy a tészta meg a feltétek.
2016. szept. 14. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Találam receptet (bár angolul).A szövegben a sertéshúst úgy írja hogy 1 lb pork.Mennyi 1 lb ?Fékiló kb.?
2016. szept. 14. 17:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Ja, eegy font, kb. 45 deka. de szerintem tök mindegy, mennyiből főzöd, egy erős húsleves alaplé kell, csinálhatsz magyar húslevest is, csak a keletiben nincs annyi zsíros, cupákos hús, inkább soványabb cuccból van.
2016. szept. 14. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Rámen - japán recept lefordítva:


Alaplé - célszerü elözö nap elkészíteni:

1 kisebb levestyúk (vagy esetleg 3-4 - lehetöleg házi - csirkecomb)

kb 5 cm-es gyömbérgyökér

1 közepes hagyma

4 fokhagymagerezd

3-4 db sárgarépa


Lassú tüzön húslevest fözni (3-4 óra), leszütni, kihüteni.


A hús a rámenbe:


500 g börös császárhúst minden oldalán enyhén átsütni, ne legyen barna

100 ml sojaszósz,

100 ml rizsbor

1 ek cukor

1 zöldhagyma szárastól feldarabolva

3 cm gyömbér reszelve

Annyi víz, amennyi ellepi a húsdarabot

Ezt kb 40 percig gyöngyözve fözni, a húst kiszedni és 3-4 cm-es szeletekre vágni, melegen tartani, levét félretenni.


Közben

4 tojást keményre fözni, a héját leszedni és a hús levében még 10 percig lassan fözni, hogy szép barnás szine legyen. Ha kész, kiszedni, hosszában félbevágni és melegen tartani


Ázsiai tésztát (tojásos, vékony spagetti formájú) megfözni, de ne legyen túl puha.


A tyúklevest, a császárhús levét és 2-4 ek szójaszószt egy fazékba tenni és 1-2 ek rizsbort adni hozzá, az egészet felforralni.


(Ha van: 100 g szójacsírát forró vízzel leforrázni, leszürni. 1 algalapot vékony csíkokra vágni) két zöldhagyma zöldjét vékony karikákra szeletelni.


Tálalás:


A levest levescsézsékbe tölteni és sok tésztát tenni bele - majdnem tele legyen a lé. Erre 2-3 szelet húst fektetni, 1-2 fél tojást a vágott felével fölfelé a csézse széléhez tenni, a csírát, algacsíkokat és a zöldhagymakarikákat rászórni.


Az eredeti lerírás szerint: pár percig élvezni a látványt és utána jó ízüen (pálcikákkal!!) megenni.

2016. szept. 14. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. szept. 14. 18:13
 6/6 anonim ***** válasza:
51%

neten beírod, hogy lb to ... akármi mértékegység, és vannak átváltók, vagy kiírja hogy hogyan váltsd. több féle ámen létezik, nem mindben van gomba, vagy nem muszáj rátenni, de a lébe főzve nem nagyon érezni, szerintem kihagyható.


[link]


cookpaden, nosaltyn is vannak receptek és konyhaparádén is

2019. nov. 25. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!