Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért kell piszkálni mert nem...

Miért kell piszkálni mert nem akarok húst enni? Mekkora bűn az? Mit élveznek abban, hogy mindig felhozzák a témát, hogy nem eszek húst?

Figyelt kérdés

Eldöntöttem, hogy nem eszek húst, nem azért mert élvezem, ha velem foglalkoznak, pont hogy nem akarom, hogy mindig ez legyen a téma.

De a rokonok, családtagok folyton ezzel piszkálnak, a "Hallom nem eszel húst! És miértnem? Olyan finom!"

A másik a "Majd beteg leszel, én szóltam... majd meglátod..."

A harmadik meg mikor folyton azzal jönnek, hogy "Csináltam rántott húst, kóstold már meg, finom lett nagyon!"

És nem akarják elfogadni. Miért olyan nagy baj az, ha valaki nem akar húst enni! Nem azt mondtam, hogy nem eszek többé, hanem, hogy nem kérek a mócsingos párizsiból, sem az injekciózott húsipari termékekből!

És folyton piszkál a családom amiatt, hogy "Kell a hús a szervezetnek, meg mit fogsz akkor enni???"

Mintha az ember csakis húson+vízen élne... -.-'

Miért piszkálnak az emberek? Mintha én lennék az első és egyetlen a világon, akinek nem kell a mócsingos párizsi meg kolbász...

Jó nekik valakit szekálni?

16/F

2014. máj. 10. 14:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
16 évesen nem enni húst picit fura, de engem nem zavar különösképpen, egye mindenki azt amit szeret. :)
2014. máj. 12. 04:18
 12/18 anonim ***** válasza:
72%

kezdetben engem is szekáltak, virslivel traktáltak, egyenesen a tányéromba szedték a rántott húst, holott nem kértem és megsértődtek, miután abból a tányérból már nem akartam enni utána se, hogy visszatettem

egy jó fél évig még ez ment, de megunták, kibékültek vele, magamra főzök

2014. máj. 14. 11:08
 13/18 Andizsuzsi ***** válasza:
51%

"miután abból a tányérból már nem akartam enni utána se"

Azért ez már nem a vegetarianizmus hatáskörébe tartozik :)

2014. máj. 14. 11:12
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
tudom mit érzel, én november óta vagyok vega és én is mindenkitől ezt hallgatom.. ezzel nem fognak elérni semmit ha piszkálnak, ne foglalkozz velük..
2014. máj. 20. 21:29
 15/18 anonim válasza:

Húsevő vagyok.

Én is meg szoktam kérdezni a vegáktól, hogy miért azok. Azért kérdem, mert tényleg kíváncsi vagyok rá. Meggyőzni viszont nem is akarom. Szerintem ugyanannyira van igaza a saját döntése terén, mint én az enyémben.

Viszont a kérdést (miszerint miért piszkálnak) inkább költőinek érzem, mint konkrétnak. Ugyanazért szekálnak, mint amiért engem, amikor nem akarok alkoholt inni. Vagy csokit enni.

Saját maguk megerősítése miatt.

2014. máj. 21. 17:59
 16/18 anonim ***** válasza:
68%

Több mint valószínű hogy nem megfelelő a fehérje beviteled, ez már elég ok arra hogy aggódjanak érted. Az ember igen is húsevő, szüksége van fehérjére. Ha meg tudod oldani a fehérje bevitelt hús nélkül is akkor rendben van, de erre elég kevesen figyelnek oda.

Viszont ebben a hozzászólásban én csak a sértődöttséget látom, meg az egyértelmű kognitív disszonanciát. Valamiért abbahagytad a hús evést vagy csak egyszer nem kívántad, erre le/beszóltak te pedig védekezéssel reagálsz rá és most már foggal körömmel ragaszkodsz ahhoz hogy ne egyél húst, okokat keresel magadnak, önigazolást hogy márpedig neked van igazad. Ez tipikus kamasz viselkedés, mindenki ilyen volt egyszer.

Ha tényleg vegetáriánus akarsz lenni, ezen egy kicsit jobban gondolkodj el, ennél azért komolyabb döntés minthogy sértettségből ne egyél több húst.

Nyilván vannak trükközések a vágóhídon, találtál egy ilyen cikket ez nem jelenti azt hogy minden hús mérgező. Alap, hogy hentesnél kell a húst venni nem szupermarketben. A hentes is olyan mint egy fodrász vagy autószerelő, találni kell egy jót és csak oda járni utána.

Most viszont el foglak szomorítani a zöldségek, gyümölcsök se olyan szentek mint gondolod. Műtrágya, vegyszerek, rovarirtók, génmanipuláció ezek nem csak a filmekben vannak ez a valóság. Én minden étkezéshez eszek zöldséget és jobban megválogatom hogy honnan szerezzem be mint a húst.

2014. máj. 25. 13:24
 17/18 anonim válasza:
54%

Tényleg nem tisztázott még, hogy párizsit, kolbászt, meg injekciózott húsipari terméket nem eszel, vagy úgy általában húst. Úgy veszem ki a szavaidból, hogy úgy általában húst (rántott húst sem eszed meg). Ebben az esetben lehet, hogy szekálásnak érzed a többiek megjegyzéseit, viszont ugyanannyira szélsőségesek, mint te, amikor kvázi egy kalap alá veszed a kifejezetten jó minőségű húst a mócsingos párizsi-injekciózott húsipari termék kategótiával.

"Mintha én lennék az első és egyetlen a világon, akinek nem kell a mócsingos párizsi meg kolbász..."

Én sem eszem ilyeneket. Viszont jó minőségű húst igen.

2014. máj. 25. 17:58
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
stand up what you believe in!!! vagyis állj ki azért amiben hiszel, rám még a gyámügyet is rámküldték a saját! szüleim mert nem eszünk húst vagyis hogy a gyereknek sem adunk..orvos védőnő tudja semmi baja még csak vashiánya sincs....ennyiiiii
2014. jún. 1. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!