Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Aki csinált már ilyet, megírja...

Aki csinált már ilyet, megírja, hogyan kell? Vegán módra bundázás, "panírozás", tej és tojás nélkül, lehetőleg zabból?

Figyelt kérdés

(Zabpehely, zabliszt, zabkorpa.)


Köszi!



2015. júl. 8. 12:17
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez sima tempurálás, víz és a panírcucc összekeverése, hozzá kis só, fűszer s ezzel bundázod a dolgokat.

Én csak darált sárgaborsót használtam e célra, az nagyon jó volt :)

2015. júl. 8. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi!


...csak érdekelnének az arányok - kb. mennyi víz kell egy ilyen művelethez. És vajon a zabpehely, zabliszt, zabkorpa - ezekből mindből lehet vagy valamelyik alkalmasabb/alkalmatlanabb a célra?


Van valaki itt a gyékán, aki esetleg ezt kikísérletezte már és megosztaná velem, velünk?

2015. júl. 8. 14:07
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy megírtad a "tempurálás" kifejezést, így biztosan könnyebb lesz keresgélnem! :-)
2015. júl. 8. 14:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
anyósom kukoricaliszt-vízből csinálja, nekem még nem sikerült az arányt eltalálnom de a csicseriborsó vagy sárgaborsó liszt is jó, vagy még szezámlisztet tudnék elképzelni, a zabból szerintem a zabkorpa még panír-feelinget is ad, vagy a krumplipelyhet is kipróbálhatod, vagy sörélesztőpelyhet bele.
2015. júl. 8. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!


Az a helyzet, hogy bizonyos dolgokat nem eszem és épp azokat, amiket felsoroltál! Csicseriborsóliszt, sárgaborsóliszt, kukoricakeményítő, krumplipehely... Ezeket kerülöm. (És persze a búzalisztet is.)

(B vércsoportú vagyok és nekem azok a növények kerülendők.)


Évekkel ezelőtt a búzalisztes formáját már próbáltam (pakora).


Zabliszt, rizsliszt - inkább ezek jöhetnek nálam számításba.


A múltkor csináltunk palacsintát és gofrit zabpehelyből (tej és tojás nélkül). A palacsintán még lehetne mit fejleszteni, de a gorfi jó lett nagyon.

Esetleg, ha érdekel vkit a recept, itt megtalálja:

[link]


(Bár mi vízzel csináltuk, nem növényi tejjel és úgy is jó volt.)


Úgy tűnt, hogy ez a massza nem lenne annyira jó bundázáshoz, de lehet.

2015. júl. 9. 08:43
 6/9 A kérdező kommentje:
Mindkettőtöknek ment a zöld kéz!
2015. júl. 9. 08:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Kimondtad a varázs-szót!!!

Hiszen nagyon sokszor szoktuk "sűrűre kavart palacsinta tésztába" forgatni a húsokat, és nem külön-külön a forgatjuk be a klasszikus panír-anyagba!


Tehát ha már van egy palacsinta-tészta recepted zab-alapú anyagokból, akkor annak egy kicsivel sűrűbb változata tökéletes a panírozáshoz!!!


Egyébként azt leírhatnád, hogy ezt a "zabos palacsintát" hogyan, miből csinálod! Az engem is érdekelne!!!

2015. júl. 9. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

:-)


Ahogy írtam, a gofri teljesen jó lett zabpehelyből, de a palacsintatésztán még van mit fejleszteni. (Lehet, hogy csak több folyadék kellett volna a tésztába.)


Nem tudom, hogy te mindenevő, lakto-, ovo-vegetáriánus vagy vegán vagy-e?


Ha fogyasztasz tojást - olyan receptet találtam már:

Zabpalacsinta tojással:

[link]


A fenti linken található recept már kipróbált, letesztelt, hiszen az oldal írója maga is megcsinálta már.

Biztosan jó, találtam ott már nekem való dolgokat is, azok tetszettek.

Szóval, ha neked mehet a tojás, akkor sztem próbáld ki! :-)



Itt egy tojás nélküli, viszont nem zabból:

[link]


Nem tudom, hogy ez érdekel-e téged, vagy csak a zabból készült. Utóbbit még keresem.

2015. júl. 9. 10:48
 9/9 A kérdező kommentje:

Tojás helyettesítésére vannak azért alternatívák, pl, itt:

[link]


Néhány verziót próbáltam már, csak nem palacsintához. (Anyum búzalisztből simán csinált palacsintát tej és tojás nélkül, de a búzaliszt szerintem máshogy viselkedik, mint a zabliszt vagy a zabpehely.)


Akkor ezeket a recepteket használva biztosan ki lehet kísérletezni a megfelelő zabpelyhes palacsintatésztát. (Csak most nem kísérletezgetni akartam, hanem reméltem, hogy valakinek már van működő. :-))

2015. júl. 9. 11:01

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!