Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Kés vásárlása. Mit ajánlotok?

Kés vásárlása. Mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
Sziasztok, szakácsként dolgozok már 1 ideje és szeretnék beruházni valami jobb késre. Tudnátok ajánlani esetleg? Maximum 100 euró körüli összeget szánnák rá, kerámia nem jöhet szóba (max bevonat).

2014. jún. 5. 22:05
 1/3 bumbi02 ***** válasza:
100%

Egy kést szeretnél vásárolni, vagy többet?


Mert 100 euróból Nagyjából 1 jó minőségűt (értsd felső kategória alja-közepe), vagy két közepesen jó minőségűt (középkategória teteje) tudsz venni. Persze ez elég tág megfogalmazás, főleg hogy ki lehet fogni az olcsóbb kések közül is jobbakat, de pl egy Global késsel dolgozni teljesen más, mint egy Tescoban vásárolt "szakácskéssel". Függ attól is, hogy mire használnád. Ha szakácsként dolgozol már egy ideje, akkor te is tudhatod, hogy más kés kell egy bélszín, vagy karaj tisztításhoz, és más egy halfilézéshez, vagy éppen zöldségekhez.


Tehát mire használnád?: )


Látatlanban is márkák közül az F.Dick-et tudom ajánlani húsozáshoz, halfilézéshez, és szakácskésben, kenyérvágó késben, turnírkésben pedig Wüsthof, Felix vagy Zwilling. Már ami a te általad megjelölt árkategóriát illeti. Alapveőten Globalt ajánlanék, de a Global kések darabja 100 euró felett kezdődik általában.


No meg persze attól is függ az egész, hogy mi áll a kezedre. Érdemes kézbe fogni vásárlás előtt a kést, nem csak rámutatni hogy az szép, azt kérem.

2014. jún. 6. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Hát jelenleg hidegkoyhán dolgozok. Főleg zöldség,gyümölcs, kenyérfélék és sült/ párolt húsokat vágnák vele. 1 késre gondoltam,zwilling professional s-t néztem ki, de ha tudsz jobbat/mást ajánlani vagy véleményt mondani azt szivesen meghallgatnám.
2014. jún. 14. 12:21
 3/3 bumbi02 ***** válasza:

A professional S amennyire nézem jó kialakítású (értsd a penge félig integrált, tehát könnyen tisztítható, és nem ragadnak bele a koszok)és a markolata is számomra kényelmesnek tűnik. (sok Zwilling késnél gömbölyded markolat van, amit én személy szerint ki nem állhatok).


Ha hidegkonyhán dolgozol akkor ebből a Professional S-ből egy szakácskés, egy turnírkés (zöldségfaragó/hámozó kiskés) és egy kenyérvágó az, amire szükséged lesz szerintem.


Bár ha 100 eurót szánsz rá összesen, akkor vagy csak egy szakács kés, vagy egy turnír és egy kenyérvágó ami kijön. A 26 cm-es szakácskésük 97 euró, a turnírkésük 47, a kenyér késük 72, viszont lehet kapni szettben, Santokut és turnírkést 119 euróért ( [link] )


Én azt mondom, hogy jó késre érdemes pénzt szánni, mert csak jó késsel lehet jó minőséget előállítani. Mivel euróban írtad az összeget, feltételezem hogy talán te is idekint dolgozol. Ha szeretnél maradni a szakmában, akkor gyűjts össze egy "készletet". Nem kell feltétlen egy nap alatt 500 euróért megvenni minden kést, de ha minden hónapban, vagy minden második hónapban áldozol arra, hogy jó késeid legyenek, akkor igazából fél év alatt van egy profinak mondható készleted, amiben van kenyérvágó, van szakácskés, vagy turnír, filéző, és van egy húsvágó, és ezek mellett a sok kis "kütyü" mint a spakli, hústű, botreszelő, egy jó fenőacél, és elengedhetetlen egy jó rolltáska. :)

2014. jún. 21. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!