Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Külföldön magyar éttermet...

Külföldön magyar éttermet nyitni, jó magyaros szájízzel lehetne nyitni? Lenne sikere?

Figyelt kérdés

Németországban, ausztriában lenne sikere egy magyar étteremnek? Olyan kajákat lehetne venni amit itthon is! Húsleves, paradicsomleves, fokhagymás sajtkrémleves-sonka csíkokkal, rántott hús, rántott sajt, különböző ízesítésű steak-ek, fokhagymás hátszin sajtmártással, pörkölt tésztával, főzelékek, fűszeres bárányborda, saláták és mártások, és a magyar kaják: paprikás csirke nokedlivel, lecsó akár tejföllel, töltött káposzta, paprika.


Szerintetek ezeket megennék a külföldiek? Lenne forgalma az étteremnek? az árak nem lennének drágák.



2014. júl. 13. 20:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
87%

Daniaban rengeteg magyar van.. ott elek en is.

kurtus kalacsot is csinalj ;) :D

husleves,toltottkapi,husoskaposzta,nyam nyam :D

lehet emgerni ahol sok a magyar es nincs magyar etel.. de nemetben is lehet mar kapni magyarhoz hasonlo dolgokat,daniaban is...

2014. júl. 13. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
44%

Hát németben nehéz lenne, mert a tejfölt sem ismerik tudtommal.

És sok alapanyag nem olyan, mint itthon, ezáltal más lenne a kész étel íze is.

Na meg nem minden országban szeretik az ilyen ételeket, amiket mi eszünk.

Én pl nem mennék itthon francia vagy keleti étterembe.


Előbb egy kis piackutatás, de szerintem ahol van rá kereslet, ott nagy valószínűséggel már csináltak.

Még New Yorkban is van magyar étterem.

2014. júl. 13. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
83%

NÉmetországban nagy sikere lenne:) Itt élek, BW-Bayern határán, ide házasodtam. Az emberek nagyrésze megveszik egy magyaros ételért, ahányszor hazajövök követelik a magyar kolbászt, szalonnát, sonkát, pirospaprikát, szalámit, sertéshúst. Hogy miért? Mert itt bár hasonlóak az étkezési szokások, és szeretik ezeket a zsírosabb ételeket, sokat nem lehet kapni. A henteseknél pl. a szalonna-sonka röhejesen drága (2000 ft/15 deka a sonka pl.), a pirospaprikának a 10 dekája annyi, mint otthon a kilója és hasonlók (és állítólag a minősége sem ugyanaz). A szalámi íze hasonlatos, de mégis más, pikánsabbként írják le a magyart. Sertéskarajat pl. bőröstül maximum megrendelésre kapni (és arra sem azt a fajtát mint otthon, hanem egy olyan típust, melynek jóval alacsonyabb a zsírtartalma, így egy halom hagyományos ételhez nem alkalmas), a libamáj aranyárban van és így tovább.


Nagyon sok német ismerősöm kér tőlem magyaros recepteket, mert közel áll az ízlésvilágukhoz a paprikás, csípős íz, a káposzta is pl., de mégis egy kicsit más, mint az itteni. És ezt úgy írom, hogy én nem szeretem se a német, se a magyar hagyományos ételeket sajna, de családi ünnepségekre szívesen megfőzöm, mert gyakran kérik.


" Hát németben nehéz lenne, mert a tejfölt sem ismerik tudtommal."

Creme fraiche, saure sahne, stb., válogass nyugodtan, tele vannak vele az áruházak polcai. A népszerű tévhittel ellentétben semmi különbség. De ha éttermet nyit az ember, nyugodtan importálhat is.


"És sok alapanyag nem olyan, mint itthon, ezáltal más lenne a kész étel íze is."

Ez tényszerű, lásd fentebb. Szemyéles meggyőződésem, hogy ilyesmi csak akkor érné meg, ha sok hozzávaló otthonról érkezne.


"Én pl nem mennék itthon francia vagy keleti étterembe."

Én meg előbb megyek francia vagy japán étterembe, mit magyarba, na és? A németek, osztrákok tipikusan nem olyan beszűkült népség, mint a magyarok, szívesen mennek enni és szívesen próbálnak ki új ízeket.


Kérdező: az árak nem lennének drágák? Hogyan? Ha azt nézed, egy német étterem nem drága, átlagos tekintetben egy főétel 13-25 euró, egy leves 3-7. Ez alá nem fogsz tudni menni, ha profitot is akarsz termelni. Ugyanis az alapanyagok eleve drágábbak, a munkaerő drágább, az áram drágább, minden drágább. Ezek itt abszolúte reális árak egy étteremben, de persze ennél van jóval feljebb is, és Münchent meg Berlint ne is emlegessük. Olcsó nem lenne, erről ne álmodj.


Amivel meg lehet fogni az embereket:

- ajándék saláta vagy snack jár sok helyen az éttermekben

- napi sör vagy koktél akció/happy hour

- barátságos, kedves, jó kedélyű és nyitott felszolgálószemélyzet - ez az egyik leges-legfontosabb! Sokan választanak inkább egy csöppet drágább éttermet, ha ott szimpatikusabb a személyzet.

- tiszta, hívogató, barátságos környezet - szeretik magukat kényelmesen érezni, sok a hagyományos német belsejű étterem. Egy magyar megjelenésű "csárda" nem áll annyira távol ettől, valószínűleg jó lenne.

- rekláááám

2014. júl. 13. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem a Schmand olyan, mint Mo-on a tejföl. :)

A Sauer Sahne kicsit savanyúbb...

2014. júl. 14. 01:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
34%
Nagy valoszinuseggel befuccsolna, a magyar konyha csak a magyarok szerint vilaghiru. nem veletlenul van keves magyar etterem kulfoldon. Münchenben peldaul tudtommal egy darab volt par eve, de az is doglodott, neha magyarok jartak oda.
2014. júl. 14. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
73%

Németországban a hagyományos magyar ételek nem igazán sikeresek, mert azt a rengeteg zsíradékot, amit ott használnak, itt senki nem eszi meg.

Itt (Bajorország közepe, közepes méretü város nagy idegenforgalommal) idönként megpróbálja valaki, de rövidesen csödbe megy, mert elterjed a híre annak, hogy ehetetlenül zsíros minden (és emiatt gyomorrontást kapnak a vendégek), illetve volt egy olyan is, aki "füszeresen" szeretett fözni, azaz ehetetlenül erösen, a németeknek meg az is túl erös, ami "magyarországon "enyhén csípös".


Ezen kivül a legtöbb helyen a berendezés sem volt megfelelöen vonzó.


"Húsleves, paradicsomleves, fokhagymás sajtkrémleves-sonka csíkokkal, rántott hús, rántott sajt"


Ezek közül egyik sem magyar, még csak árnyalatokban sem.


"különböző ízesítésű steak-ek, fokhagymás hátszin sajtmártással"


Ezeket más éttermekben jobb ízesítéssel és rendesebben elkészítve lehet kapni, legalább is Mo-on jó steak-ot még nem láttam.


"pörkölt tésztával"


Ez az, ami zsíros és "moslékszerü kinézetü" (idézet egy vendégtöl az itteni magyaaros étterem kinálatára.


"főzelékek," - a liszttel agyonsürített, pe´ppé fözött zöldségeket itt senki nem eszi.


"fűszeres bárányborda, saláták és mártások,"


Ezek se nem magyarok, se nem igazán jók magyaros módon készítve.


"paprikás csirke nokedlivel, lecsó akár tejföllel,"


Ezeket szintén az ehetetlen, zsíros, agyonfözött, ronda kinézetü kategóriába sorolják.


"töltött káposzta, paprika."


Ezek megint finomabb változatban ismerik, kevés zsírral, rántás nélkül.

2014. júl. 14. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
Nem.
2014. júl. 14. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
63%

Rohejes ez a pontozasi rendszer :)


Az emberek nem az igazsagra kivancsiak, hanem a sajat velemenyuket akarjak folytonosan visszaolvasni :)


Ha valaki olyasmit ir ami nem fer bele a vilagkepukbe, akkor meg lepontoznak.


Szoval en akkor megis inkabb azt irom, hogy hajra kerdezo, nyiss ettermet, sikeres leszel, hiszen a magyar konyha vilaghiru, ezert botlasz lepten-nyomon magyar etterembe kulfoldon.


LOL.

2014. júl. 14. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Amit nem értek, és amit többen írtak: ehetetlen, zsíros ételek. Az ilyen éttermek nem csoda, hogy csődbe mennek.


De a legtöbb magyaros ételt szép színhúsból, kevés zsiradék hozzáadásával is el lehet készíteni...

2014. júl. 14. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:

"Amit nem értek, és amit többen írtak: ehetetlen, zsíros ételek. Az ilyen éttermek nem csoda, hogy csődbe mennek.


De a legtöbb magyaros ételt szép színhúsból, kevés zsiradék hozzáadásával is el lehet készíteni..."


Ebben ELVILEG igazad van, csak ha valaki úgy kérdezi, hogy "jó magyaros szájízzel", az az esetek 99%-ban azt jelenti, hogy sok zsír és sok erös paprika. (Csak ha megnézed, amiket itt írnak receptként, 1 kg húshoz pörköltnek kell legalább negyed kiló zsír, a sütöben sütött ételekhez a tepsit VASTAGON ki kell zsírozni, stb.)

2014. júl. 14. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!