Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Az éttermek előre elkészített...

Az éttermek előre elkészített tekercseket sütnek ki amit maguk készítenek el előre és lefagyasztottak, vagy rendelnek valahonnan és csak kisütik?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogyan is működik ez. Húsok, levesek, mártások...mind olyan hamar elkészül, úgyhogy biztosan előre dolgoznak.

2016. jan. 5. 19:15
 1/3 anonim ***** válasza:

Is-is. Hely, és kaja függő. A legjobb éttermek nem használnak fagyasztott alapanyagokat, de ahhoz ki kell nyitnod a pénztárcádat. A levesek attól függően, hogy mennyire fogynak, előre el vannak készítve, csak melegítik vagy rosszabb esetben felforralják őket.

A húsok előre fel vannak dolgozva, úgy kerülnek a hűtőbe. Onnan kiveszik, és megsütik őket.

A mártások nagy része gyorsan elkészíthető frissen is, ezekből is nagyobb adagot csinálnak, amiből több fogy, abból nagyobb adagot, amelyik nem annyira, abból kevesebbet.

2016. jan. 5. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 szaszaa11 ***** válasza:

Előzőt kijavítam annyival, hogy a leveseket nem elkészítik és felmelegítik hanem folyamatosan melegentartják, kevergetés közben.

Egyébként mártásokat porból is csinálhatnak, azok is lehetnek magas minőségűek. Elég ritka az az étterem ami mirelit előre elkészített dolgokat süt ki... És az már nagyon gáz.

2016. jan. 5. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Változó.

Ahol dolgozok ott a levesek, mártások előre el vannak készítve és amikor azt kérik akkor csak kiveszünk belőle annyi adagot ahány kell és a tűzhelyen felmelegítjük gyorsforralóban.

A húsok közül a sültek amiket több idő elkészíteni azok már megvannak sütve és úgy vannak a hűtőben, amikor pedig ezt rendelik akkor leszeljük,mikrózzuk és kész. A halak nyersen (darabolva) a fagyasztóban vannak, rendelésnél először kiolvasztjuk és csak aztán készítjük el. A többi hús (pl csirke, pulykamell) a hűtőben, ha kell akkor innen veszünk ki 2-3 szeletet.

Köreteknél a hasábot és röstit úgy hozzák, amikor kell kivesszük a fagyasztóból és sütjük a frituban. A burgonyafánkkal és krokettel kb hasonló a helyzet csak annyiban más h azt mi csináljuk. A zsemle és túrógombóccal is ez a helyzet csak azokat egy tálba vízbe tesszük és be a mikróba. A rizs, püré, tarhonya, galuska megfőzve,hűtőben majd mikrózva.

A saláták- uborka, káposzta- természetesen előre el van készítve, csak elő kell venni a hűtőből.

A desszerteknél a somlói galuska és a palacsinta szintén elkészítve a hűtőben.


Viszont tudok olyan a helyet ahol előre bepanírozzák a húsokat és úgy fagyasztják le, illetve a püré is porból készül....

2016. jan. 10. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!