Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Egy pincérnek mit illik tudni...

Egy pincérnek mit illik tudni az ételekről?

Figyelt kérdés
jelenleg 18 éves és 11.-es gimnazista vagyok.2 nyarat töltöttem tálca taxiként, az idei tanévben beugrós pincérként dolgoztam/dolgozok étteremben.Szeretnék fejlődni: jelenleg rám lehet bízni egy brifkót, x asztalt de szakmailag komoly hiányosságaim vannak.Leírnátok kérlek minél részletesebben és minél több szempontot hogy nekem mit kell tudnom az ételekről?Mik azok a kérdések amikre tudnom kell válaszolni?

2016. ápr. 20. 21:51
 1/10 anonim ***** válasza:
97%
Napi ajánlat, melyik étel milyen allergéneket tartalmaz, esetleg melyik ételhez melyik bort érdemes választani.
2016. ápr. 20. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Napi ajánlatunk nincsen:D (se menünk).Étteremben nem igazán kérdezi meg bárki is hogy milyen ,,allergéneket" tartalmaz egy étel mert itt jellemzően minden alapanyag már étlapról felismerhető ergó el tudja magának dönteni a vendég hogy mit akar és mit nem.Szóval szerintem ez inkább például cukrászdákban aktuális ahol annyi van eléd írva hogy ,,finom fagyi/álom süti" és ötlete nincs egy betérő vendégnek hogy ebbe most éppen mit kevertek.Remélem sikerült érthetően fogalmazni. Viszont az utolsó tippedért külön köszönet, a borainkról tájékozódni fogok! Köszönöm a válaszodat!
2016. ápr. 20. 22:11
 3/10 anonim ***** válasza:
84%

Itt egy pincér szakmunkás vizsga anyaga.

[link]

2016. ápr. 20. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
95%
Allergének: nem konkrétan azt kérdezik meg, hogy milyen allergén van benne, hanem alapanyagra. Pl. egy zellerkrémlevesnél evidens, hogy egy zellerre allergiás ember nem fogja megrendelni, ellenben egy tavaszi zöldségleves tartalmazhat is meg nem is, attól függ, hogy az adott helyen szokott-e a szakács zellert főzni a zöldséglevesbe. Remélem így már érthető.
2016. ápr. 20. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Ez teljesen jogos, de akkor inkább fogalmazzunk így: precízen ismernem kell a fogásainkat és hogy mit miből csinálunk.
2016. ápr. 20. 22:33
 6/10 anonim ***** válasza:
95%
Azzal sem árt tisztában lenni, hogy mik azok az előnyök, amiket az ételeitekről el lehet mondani. Pl. szigorúan biogazdaságból vagy minősített helyekről származó alapanyagok, húsok, modern ételkészítési technikák stb. (nem ismerem a helyet, ezek csak példák.) Képesnek kell lenned arra, hogy ha a vendég valamilyen diétát, életmódot követ, akkor ajánlasz neki tényleg ennek megfelelő ételsort, és pontosan meg is tudod indokolni - nemcsak vegán, vagy diabetikus, hanem pl. paleo vagy más, viszonylag gyakori étkezéssel is érdemes képben lenni. A bor mellett desszertet vagy előételt, levest is jó, ha tudsz ajánlani olyat, ami a főételhez passzol.
2016. ápr. 20. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
98%

Pincérnőként dolgozom és tudod mit tudok az ételekről? Mindent! Meg is tudnám főzni őket ha kellene, mert nyitott szemmel járok a konyhában.

Mindenféle kérdés előfordul pl

*Mennyi idő míg elkészül? (ez relatív ugye a várakozó rendelések függvényében plusz hogy maga az étel frissen sütött mint egy steak, vagy csak ki kell merni mint egy tál levest)

*Van-e benne cukor/glutén/liszt/sajt stb. Vegetáriánus-e? Vegán-e? Egyáltalán milyen alapanyagokból van? (pl valaki nem szereti az xy zöldséget v fűszert)

*Mekkora az adag?

*Melyik a Te kedvenced? (itt lehet kamuzni, de hihető legyen!)

*Milyen szósz/köret jár hozzá?

*Lehet-e variálni a menün levő ételeket? pl más zöldséget kér mint ami fel van tüntetve, vagy más szószt stb. *Mennyi a felár ha valami extrát kér?

*A csípős ételek mennyire csípősek?

*x előétel passzol-e y főétellel? Lehet javaslatot tenni ha valami nem összeillőt akar pl kovászos ubi után kér egy pohár tejet :)

2016. ápr. 20. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
90%

Guten, laktóz, diabetikus, bármilyen hülye allergiak vannak a mai világban, sokan nem is allergiasak, csak kitalálták, mert extra odafigyelést szeretnének a pincertol. Nem kamu, tapasztalat:)

Ezekkel nem árt tisztában lenni.

Az adagot is jó ha tudod, a főzési eljárást, talalasi módot, koreteket. Ha valaki pl salátát kér, és van többféle öntet(asszem van ilyen szó XD ) akkor jó ha tudod, hogy mibol áll. Nem árt tudni az alkoholos italokrol sem, és nem csak a borral beszélek. Aperitiv/dijestiveket is jó ha tudsz ajánlani. Most ennyi jutott eszembe, ha kérdésed van írhatsz, folyami hajón dolgozom:) én 16 voltam, amikor kezdtem esküvő dolgozni, utána 4* szállodában volt egy fél éves tovabbkepzom, utána skociaban voltam fél évet restaurant supervision, most meg 6*-os folyami hajón dolgozom, de mostmár butler pozícióban..az kicsit bonyolultabb, de szeretem:D 19 vagyok

2016. ápr. 21. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván tudnod kell, az adott étel hogy kell kinézzen a tányéron, ha esetleg valami lemaradt a konyhában, tudj szólni mielőtt kiviszed a vendégnek.

Mindenféle kávék elkészítése (kisebb étteremben a pincér csinálja ezt is) és szervírozása. Egyéb alkoholos italokról sem árt infó, mennyire erős, mivel passzol, hogyan kell felszolgálni stb.

Ha van rá igénye a vendégnek, akkor a fogások eredetéről (Jókai bableves, Gundel palacsinta stb) pár sztori sem árt tudni, melyik országrészben mi a népszerű stb.

A felhasznált alapanyagok eredete (honnan van a hús, tojás, zöldségek stb) kifejezetten fontos lehet.

2016. ápr. 24. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Oh, James, a lobster, please:-).
2016. nov. 20. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!