Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Normális, hogy a rántott...

Normális, hogy a rántott camembert keserű volt?

Figyelt kérdés

Hétvégén voltunk vacsorázni, rántott camembertet rendeltem, de keserű volt.

Sokszor ettem már étteremben, de sose volt keserű.

Romlott lehetett?



2016. jún. 20. 11:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
85%

A szavatossági idő csupán azt jelenti, hogy addig az időpontig vállal felelősséget a gyártó a termékért. Fűszerekre is ráírják, pedig sok esetben korlátlan ideig használható, legfeljebb becsomósodik főleg nyirkosabb helyen.

A Camembert pedig attól izgalmas, hogy egészen különféle íze lehet érettségétől és fajtától függően.

alapból (főleg a magyar sajtok, mint pl. tihanyi)lágy tej ízűek, de később lehet kesernyés, majd akár záptojásra vagy karalábéra emlékeztető bukéja is. Hő hatására ezek az ízek még jobban kijönnek. Nem véletlenül javasolják, hogy fogyasztás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, mert a szoba hőmérsékletre felmelegedett sajt sokkal intenzívebb ízű, mint a hideg és az állaga is élvezetesebb. És azoknak az ínyenceknek, akiknek már nem elég a tej ízű sajt, tovább érlelik. Én is kifogtam már étteremben olyan rántott Camembert sajtot, ami már egyszerre kesernyés volt és egyszerre rohadt karalábé ízű, de én nagyon élveztem. Azért is dukál mellé a lekvár, mert az még inkább kiemeli az ízét.

2016. jún. 20. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
76%

Nem vagy terhes? Feltéve, ha nő vagy :D

Én akkor éreztem sok ételt keserűnek, amikor várandós voltam, pedig nem is tudtam még róla :)

2016. jún. 20. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem vagyok terhes. :) A férjem is megkóstolta és ő is keserűnek érezte.

2016. jún. 20. 16:20
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem legközelebb válaszd a rántott Trappistát, abban én még nem csalódtam :)
2016. jún. 20. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 szaszaa11 ***** válasza:
61%
Eleve nem szokás camembert sajtot csak simán panírban kisütni, mert erőteljes íze van. Nálunk például piritott magvakkal keverik a panírt, és természetesen adunk hozzá áfonyalekvárt.
2016. jún. 21. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem is a penész lehetett, de biztos nem romlott volt, attól nem keserű lenne.
2016. jún. 21. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:

Ettem már 3-4 féle rántott sajtot áfonyaszósszal és annyira nem volt jó. Elég furcsa, szerintem nem illik az édes gyümölcsszósz a rántott sajthoz. Én inkább sósabbnak képzelem el, jó tartárral szerintem jobb lenne.


A Camembertet rántva nem ettem még. A kesernyés íze a penész miatt van, a penész volt az amit éreztél. Nyersen is keserű. És rántva is tuti hogy az. Én nem küldettem volna vissza, simán megettem volna. Szeretem a Camembertet.

2016. jún. 21. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!