Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ha latte machiatot kérek,...

Ha latte machiatot kérek, miért hoznak igazából egy sima tejeskávét?

Figyelt kérdés

Igazából nem ilyen pékségben kérem, ahol van kb. 2 fajta, presszó meg latte...


De ilyen direkt kávézóban, el sem szoktam olvasni az itallapot, most van 20 fajta kávé... Sosem hozzák azt a tejhabos valamit, amit én szeretnék... Pedig szerintem rajta van a kínálaton, vagyis egyik helyen tuti...



2019. febr. 22. 15:37
 1/9 anonim ***** válasza:
97%

"Sosem hozzák azt a tejhabos valamit"


Kérj cappuccinot, annak általában tejhabos a teteje

2019. febr. 22. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
lattén alapból minimális tejhab van. kérj cappuccinot, azon több tejhabnak kell lennie (már ha értenek hozzá, mert sok helyen sima tejszínhabot nyomnak rá)
2019. febr. 22. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

Nekem jó a sima latte is, itthon is azt iszom, a cappuchinoért nem vagyok oda...


Ilyennek kellene lennie, de mondjuk akkor nem tudom, miért nem mondja azt, hogy nincsen náluk


[link]

2019. febr. 22. 17:30
 4/9 anonim ***** válasza:
95%
Pontosan milyen helyen kéred?
2019. febr. 22. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Legutóbb itt:

[link]


Bár rá sem néztem az itallapra...

2019. febr. 22. 17:46
 6/9 anonim ***** válasza:
96%
Latte machiato abból áll hogy hideg tejből csinálunk tejhabot, ezt pohárba öntjük és megvárjuk míg a hab és a tej elválik egymástól, és csak utána megy rá a kávé. Így alul a tej lesz, középen kávé, a tetejére felkúszik a hab. Nem várják hogy a hab szétváljon, azonnal öntik rá a kávét, így csak sima habos kávé.
2019. febr. 22. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Küldd vissza!
2019. febr. 22. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

#6 Tudom, higyan készül, én is szoktam olyat csinálni. Mármint csalok és ilyen kézi verővel csinálom...


Azonnal elválik, nem kell várni, néha le szoktam ütögetni... De igazából az a lényeg, hogy a kávé legyen a legmelegebb, nem hideg tejjel szoktam és így szétválik.


Végülis nem tudom, lehet nem csinálnak... Meg ugyanaz mintha összeöntenék szimplán a kávét és a tejet... Ezentúl inkább megnézem, mi van az itallapon. Csak megkérdezik azonnal, mit akarok, aztán adják ezt...

2019. febr. 22. 19:30
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tudod még mi lehet? Nem jó tejet használnak hozzá. Lehet csak 1,5 %ost amit nem lehet kemény habbá verni. Ehhez a 3,5%os a legjobb.
2019. febr. 22. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!