Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » A spiritualitás kvantumfizikai...

A spiritualitás kvantumfizikai bizonyítéka, avagy az univerzum "résztvevő"?

Figyelt kérdés

ZoltánKvantumfizikus kérdése :


Számos kérdésben itt a fórumon felvetettétek, azt a problémát miszerint a spiritualitást miképpen bizonyítja a materialista fizika, illetve mely részei igazak az ezotériának és melyek nem.


Csodálkozva olvastam, hogy némelyknél vita tárgya, a spirituális világ létezése, noha már ez bizonyítást nyert kvantumfizikában. Anno tudományos folyóiratokban olvastam ezeket még a 90'-es évek elején, így eléggé értetlenül állok az elé, hogy ezeket valaki nem ismeri 2013-ban. :O


Biztosan emlékeztek a titok c. filmre, melyben azt mondják, hogy a világ a bevonzás elvén működik. A Te gondolataid, vágyaid vonzzák be magadnak a materiális valóságot. Ha Te a félelemre gondolsz rögeszmésen, hogy rákot vagy más bajt kapsz a gondolataid révén bevonzod azt. Ugyanúgy, ha jóra, sikerre gondolsz és vágysz a lehetőségekhez mérten bevonzod azt is, mivel a világ melyben élünk "résztvevő". A vágyaink, a róla feltett kérdések szabják meg a valóságot, azt ahogyan a materiális világ alakul vagy alakulni fog !


*


Nézzük ; Van a kvantumfizika amely ezt bizonyítja. A kvantumfizika más törvények szerint működik, mint amit a közember materialista világnak ismer és a Newtoni féle klasszikus fizikaként ismer, ugyanakkor viszont a kvantumfizika magában foglalja részhalmazként ezt a klasszikus világot, azaz a törvényei egy az egyben igazak a klasszikus világéra is.


Az igazság az, hogy a világ és a fizika, nem materialista és nem ateista típusú, ahogyan ezt gondolták a tudósok a szocializmusban, hanem résztvevő, csupán még nem értettük meg fizikusok ezt, mert nem fejlődött a kvantumfizikai ismeretünk ilyen szintre.


A lényeg az, hogy létezik spiritualitás, telepátia, azonnali érzékelésű távólbahatás, bár az is igaz, hogy még nem vagyunk képesek eldönteni, hogy ezeknek mik a határai, mert ezt a klasszikus-kvantum határt nem vagyunk képesek heghúzni. Nem tudjuk, hogy az EZO TV-s pénzenergia igaz-e (valószínű nem), de azt igen, hogy van valamiféle anyagfeletti=spirituális világ, amely alakítja életünket.


*


Most nézzük egy két példán keresztűl ezeket. A Schrödinger macskája kvantumparadoxonon keresztül ez érthetővé válik.


A kvantumfizikának számos paradoxonja van, ezek ellentmondásokat jelentenek a klasszikus fizikai világgal szemben. Magában a kvantumfizikában ez egy természetes jelenség, csupán a klasszikus okság elvvel ütközik, ezért paradoxon a klasszikus fizikai világképünkben, de valójában pusztán a kvantumvilág szemüvegén keresztűl ez természetes dolog.


A Schrödinger macskája egy gondolatkísérlet melyen érthetővé válik ez a kvantum ellentmondás ; ha egy macskát bezársz egy dobozba és elé teszel egy méreggel teli tejestálat, akkor csak egy kis idő után a doboz kinyitása után tudod meg és dől el, hogy a macska életben van-e vagy már meghalt. Ez a kvantumfizikai magyarázat. Itt a lényeg, hogy amikor kinyitod a dobozt, akkor dől el, hogy életben van-e vagy meghalt. Jól írtam le, mert ezek a multban következtek be, de te a jelen pillanatban döntöd el ezeket.


Klasszikus okság elv szerint (kauzalitás) az események időben lineárisan kvázistatikusan játszódnak le, azaz úgy hogy minden egyes tőrténés szorosan beilleszthető egy idősorrendbe, azaz minden pillanatról eldönthető a klasszikus koordinátarendszerben, hogy mely események előtt és után következett be. Azaz nem lehet olyan eset hogy te egy multban eldönt dolgot a jelenben úgy határozd meg, hogy közben a világban tőrténtek olyan események, melyek ezt a folytonosságot megtörik, azaz a két esemény között tőrténtek, de a valóság az, hogy a kvantumfizika szerint tőrténnek.


Most jön egy csavar ; az, hogy valójában TE eldöntheted, hogy a macska életben maradjon vagy pedig halott legyen. Ez bizony azt jelenti, hogy a klasszikus materiális dolgokra hatással vagy ! Te döntöd el, hogyan alakuljon a materiális világ. A Te elméd, akaratod szerint fognak ezek az események megvalósúlni, persze a körülményekhez képesen amik adottak.


A tudományos meghatározást most nem taglalom részleteiben kb ennyi : Amíg egy részecske vagy klasszikus test mérésre (megfigyelésre=Te eldöntésedre) nem kerül, addig a kvantumállapotainak összes lehetséges szuperpozíciójában van egyszerre, majd mikor te megfigyeled, az összeesik, a hullámfüggvénye összeugrik egyetlen állapotba, az az állapot lesz a valóság, azaz a macska élete vagy halála.


*


Ez gyakorlatilag minden klasszikus materiális dologra hatással van, az általam fennt említett kvantumfizika magában foglalja a klasszikus fizikát is !


Lényeg az, hogy az oksági elv szerint lenne materiális a világ, de a kvantumfizika szerint nem az és a kvantumfizika magában foglalja a klasszikus fizikát. Régen a materialista tudomány nem ismerte a kvantumfizikát, így nem értette meg a spiritualitást, ami az anyag feletti információs világ.


*


Nézzük ezt egy példán keresztűl ; Kutatók rájöttek, hogy ha egy patkány egy iden bonyolúlt labirintusból kitatlál és megtanulja ezt az utat, akkor a világ más helyén a többi patkányok könnyebben megtanulják ugyanezt a labirintust. A megoldása ennek, ez az azonnali távolbahatás, ez az EPR paradoxonban levő azonnali kvantumtávólbahatás, amit ma morfogenetikus mezőnek nevezünk [link]


*


Most nem kívánom részletesen végigboncolgatni ezeket a kvantumkísérleteket, mert azt már sokszor leírtam neten nem hozzáférhető tudományos anyagban, de belinkelem nektek, hogy akinek van kedve átrághatja magát ezeken. Itt jól össze vannak ezek gyűjtve [link] Igaz, sok dolog nem igaz benne, de ezek csak alternatív hipotéziseknek vannak említve pl a párhuzamos univerumként említett, Everett Hugh III-féle Many World (sokvilág elmélet), e helyett a Murry-Gell Mann féle sokértelmezés elméletben hiszek. De ami a lényeget és kvantumlevezetést illeti abban tökéletesen igaz a cikk és magyar nyelvű is. Ajánlom figyelmetekbe !


Pl a kétrészecskés kísérletben leírja, hogy az elektron ha biztosak vagyunk benne, hogy egyetlen részecske hagyja el a forrást akkor is kirajzolja a hulláminterferenciát egyesével becsapódva az ernyőbe. Ez azt bizonyítja, hogy a részecskének TUDATA van, mert tudja hova kell becsapódia, hiszen tudja hogy a másik előtte hova csapódott be.


A kvantumfiziak elméletéből ez egzaktul következik, csak a klasszikus okság (kauzalitás) elvvel mond ellent, de mivel a kvantumfika magában foglalja a klasszikus fizikát, így a kvantumfizika megállapításai a helyesek és amik a világunkba uralkodik.


Lényegében magának az anyagnak ugyanúgy van tudata, lehet ráhangolódni. Az anyag és a tudat nem válik szélesen külön, ahogyan ezt gondoltuk.


A Schrödinger macskája levezetésben pedig a macska bármiféle anyagi, materiális dolog lehet és mi ugyanúgy eldönthetjük, hogy úgy mérjük-e meg hogy éljen vagy úgy hogy haljon a macska, azaz hatással vagyunk a TUDATUNKKAL az anyagra.


A késleltetett választásos kvantumradír-kísérlet értelmében ! Ezt a wheeler féle értelmezést mindenképpen olvassátok el, ebben van leírva, hogy a tudatunkkal miképp módosíthatjuk a mérés eredményét, amiből következiik az univerzum résztvevő jellege.


*


Felmerül a kérdés, hogy ezeket olvastad már ezelőtt ? Most láthatod a spirituális világ bizonyítékát, már másképp állsz a világhoz ? :-)


2013. jún. 24. 18:31
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
16%
Vége a sulinak, nagyon unatkozol, és úgy látom kevés barátod van, mert ráérsz ennyit írni, bár lehet érdemlegesen senki sem válaszol rá.
2013. jún. 24. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/24 anonim ***** válasza:
54%
Fiam! Ülj le, idiotizmusból megkaptad már a kiválót.
2013. jún. 24. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/24 anonim ***** válasza:
53%

Besz0ptad, mert már sikerült szuperpoziciót mérni anélkül, hogy összeomlasztottuk volna. Nyilván fingod nincs miről beszélék, tehát: már lehet Schrödinger macskájáról anélkül infót szerezni, hogy kinyitnád a dobozt, ezáltal nem kerül csak egy lehetségesá llpotába a macska.

A többi marhaságodba meg hozzád hasonlóan én nem mennék bele, se kedvem, se időm, tanulj kvantumfizikát ha érdekel.

2013. jún. 24. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/24 A kérdező kommentje:

Mindeszt azért tettem közzé, hogy aki látta a Titok c. filmet, az tudja, hogy mire hivatkoznak, amikor arra gondolnak, hogy a kvantumfizika igazolja a spiritualitást, telepátiát és magát ezt az un. bevonzásos jelenséget is. De ez ugyanúgy bizonyítja magát a telepatikus és más spirituális jelenséget, persze nem vég nélkül.


Akit érdekel ennek a magyarázata, hogy miért és hogyan bizonyítja a kvantumfizika az ezotériát, az itt most átrághatja magát. Nem mondhatjátok materialiisták, hogy a spiritualitás csupán bizonyíték nélküli felvetés, hiszen láthatjátok, hogy a spirituális világ túlmutat az anyagelvűségen, azon felül áll. Ezek után szűklátókörűségre vall, ha azt mondjátok, hogy az összes spiritualitás pl telepátia bizonyíték nélkül való, mert ez egyszerűen nem igaz !


*


Ok, Én arra kérem az ilyen alattomos hozzászólókat, hogy ha nem ismerik a kvantumfizikát és nem jártasak tudományos szinten sem a kvantumfizikában, akkor ne írjanak valótlan dolgot ezzel félrevezetvén a laikusokat. Akik nem kvantumfizikusok, nem ismerhetik ezt a területet jobban nálam, ettől persze még lehet igaz elképzelésük róla, de ne állitsanak valótlant. Köszi :-).


*


Már a '90-es években ezek papírra kerültek és onnantól már a nagyközönség előtt is ismert volt amerikában, habár magyar nyelven ezekhez hozzáférni szinte lehetetlen volt, egészen az utóbbi időkig. ezért nem magyrázták el amit itt leírtam a Titok c. filmben sem, mert nem a magyar célközönségnek szánták eredetileg.


Minden kvantumjelenség fedi a valóságot ma is. Igaz vannak újabb kísérletek, de így sem sikerült ezt sem megcáfólni, sem közelebb kerülni a valósághoz ennél közelebbről. A kvantum-klasszkus határt ma sem ismerjük teljesen.


A Schrödinger macskájában ugyanaz a helyzet mint a határozatlansági relációban, hogy mikor klasszikus eszközzel mérést végzünk, akkor dől el, hogy a macska sorsa. Egészen addig nem vesz fel a macska és a fizikai állapotjelzői sem egzakt fizikai értéket, csak klasszikus méréskor [link] A Határozatlansági relációban sem ismertek ezek, nem a mérőeszköz pontatlansága miatt, hanem pusztán azért mivel ezek a fizikai mennyiségek nem léteznek a klasszikus mérésig és a határozatlansági relációban is korlátozottak ezek az értékek.


Ez bizonyított tény. Mindenki aki mást állít vagy hazudik vagy nem ért hozzá !


*


A probléma a klasszkius mérőeszköz fogalmában rejlik. Nem egyértelmű ennek defíniálása és amíg hipotetikus kísérletek vannak félkalsszikus-kvantumos mérőeszközzel végzett eredményszerzésről, addig ezek a kísérletek sokmindenre jók, pl hogy megismerjük a klasszikus-kvantum határt, de ennek a macska paradoxon feloldására semmiképpen nem alkalmasak. Másrészről pedig, nem tudományos folyóíratból hivatkozni ismeretterjesztő forrásra nevetséges ezt cáfólván.


Lényeg, az hogy ma is minden így igaz ahogyan ezt leírtam, a Titok c. film is erre a levezetésre hivatkozik.


Olvassátok el és rágjátok át rajta magatokat. Utána el lehet kezdeni az építő jellegű (nem szektaféle) spiritualistásra nyitni.


:-).

2013. jún. 24. 20:21
 5/24 anonim ***** válasza:
17%
Mi volt ennek az elfogadott tudományos folyóiratnak a címe?
2013. jún. 24. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/24 anonim ***** válasza:
6%

A kvantum fizikára sosem lesz bizonyíték.


Ahogy Einstein is mondta: Isten nem hazárdírozik.

Itt egyszerűen csak az van hogy vannak olyan jelenségek amit nem tudnak megmagyarázni és valószínűségekkel adják meg.

2013. jún. 24. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/24 anonim ***** válasza:
52%

kvantumfizika..kvantumfizika... kvantumfizika... kvantumfizika... materiális, misztikus...materiális... misztikus... materiális... misztikus...


MI A TÚRÓT kell agyon variálni mindent?! Sóder a köbön! Akár vallásos mese akár a fizikusi fogalmakat ismételgeted


A lényeg az, hogy létezik spiritualitás, telepátia, azonnali érzékelésű távólbahatás, bár az is igaz, hogy még nem vagyunk képesek eldönteni, hogy ezeknek mik a határai, mert ezt a klasszikus-kvantum határt nem vagyunk képesek heghúzni. Nem tudjuk, hogy az EZO TV-s pénzenergia igaz-e (valószínű nem), de azt igen, hogy van valamiféle anyagfeletti=spirituális világ, amely alakítja életünket.


spiritualitás? kvantumhatár? EZO baromságok? anyag feletti spirituális világ?


Ráadásul ezek a baromságok alakítanák az életedet?


Az életedet Te magad és az az emberi világ alakítja amibe beleszülettél!!


Semmiféle spirituális baromság nem létezik!!


szükségtelen a fizikai fogalmakat (kvantumhatár?) agyon fényezni és agyon sóderolni.


Van az anyagi létezés amely kézzelfogható és az azt alkotó energiák, amelyeket csak érzékelni lehet. Mind kettőnek meg van a maga tulajdonsága, minden sóderolás, hazudozás, vagy épp egy csomó beleképzelt baromság nélkül!


atomok alkotják a mindenséget atomok a Földünket, az életet, atomok és abból felszabadult energiák határoznak meg mindent, még az anyagi tested pusztulását, és azt is mi marad belőled egyáltalán. Ez nem spiritualitás, csak az atomok alkotta anyag keletkezése, fejlődése és felbomlása.


S mivel mindent anyag épít fel a valóságban, természetes hogy vannak bizonyos elektromos tulajdonságai, mint vonzás, taszítás,stb.


De nem ezen fog múlni az, hogy valaki megél-e a jéghátán is vagy belepusztul az életbe. Nem ezen múlik hogy elpusztítja az ember a környezetét vagy szebbé teszi, ez csupán a saját ostobasága, vagy gazembersége vagy épp intelligenciája, Embersége határozza meg.


Bevonzani, trükközni...? csak az eszementek szoktak vagy azért mert szélhámosok vagy azért mert ostoba barmok akikkel mindent meg lehet kajáltatni.


Van az anyagnak tudata? Igen. igazad van. De csak primitív, atomi, önmagánakvaló"


Na pont ilyen minden olyan ember primitív (hiába az egyetemi magolás)aki önmagánakvaló" életet él, a hatalomérzetének kielégítéséért, a mindent megszerezni Önmagamnak pocok stílusú vágyaiért, miközben a körülötte élő 6-7 milliárd az emberhez méltó életet se képes megkapni épp az ilyen primitív csak atomi tudatú barmok miatt.

2013. jún. 25. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 anonim ***** válasza:
48%
Tudod kérdező a fizikusoknak már az agyára ment Einstein hagyatéka na és a svájci bunkerben" eltöltött sok idő. Agyon, TÚL variálnak már mindent és egyre jobban kezdenek számtalan új fizikai fogalmakat kiagyalni, újabb fizikai meséket gyártani, bevonalkázni saját elképzelésük szerint még az univerzumot, lassan odajutunk hogy hasonlítani fognak és azonosulni a misztikumokat mesélőkhöz! A papok társaságához. Mert más semmi új nem jut eszükbe.
2013. jún. 25. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/24 A kérdező kommentje:

"A kvantum fizikára sosem lesz bizonyíték. "


Már VAN ! A kétréses és számos kísérletet magyarországon is megcsináltuk és a világ számos helyén, az hogy a fizikai értkek nem vesznek fel egzakt értéket a hullámfüggvény redukcióig szintén tény.


Mami sok dologban igazad van, de nézzük részletesen :


"MI A TÚRÓT kell agyon variálni mindent?! Sóder a köbön! Akár vallásos mese akár a fizikusi fogalmakat ismételgeted"


Nem variálgatás, de a valóság minnél mélyebben, pontosabban akarjuk megismerni, annál bonyolúltabb !!


Ezeket a kérdéseket, amikről szó van, nem lehet ennél egyszerűbben tárgyalni.


"S mivel mindent anyag épít fel a valóságban, természetes hogy vannak bizonyos elektromos tulajdonságai, mint vonzás, taszítás,stb"


Nem az elektromosságból származó vonzóerő miatt létezik a vonzás törvénye. Látod, most mély ismeretek hiányában félrebeszélsz, kellenek az ismeretek. Amiket leírtam, nem agyonmagyarázások, csupán a minimális szükséges ismeret.


"Van az anyagnak tudata? Igen. igazad van. De csak primitív, atomi, önmagánakvaló"


Még azt sem tudjuk milyen szinten van. Gyakorlatilag te is ilyen anyagból vagy nemde ? Tested leírható X db atom halmazával és gyakorlatilag egy teljes spirituális indivídum vagy előző életek rejtett emlékével.


*


"Tudod kérdező a fizikusoknak már az agyára ment Einstein hagyatéka na és a svájci bunkerben" eltöltött sok idő. Agyon, TÚL variálnak már mindent és egyre jobban kezdenek számtalan új fizikai fogalmakat kiagyalni, újabb fizikai meséket gyártani, bevonalkázni saját elképzelésük szerint még az univerzumot, lassan odajutunk hogy hasonlítani fognak és azonosulni a misztikumokat mesélőkhöz! A papok társaságához. Mert más semmi új nem jut eszükbe."


Ebben nagy igazságod van ! Azt tapasztaltam, hogy fizikus kollegák egy idő után a világot a saját filozófiai igazságuk szerint akarják látni és belemagyaráznak mindent csakhogy azt hozzanak ki a jelenségek mögül amit akarnak. A fizikus már nem is olvassa el, azt a cikket ami nem őt igazolná :-D Mi is csak emberek vagyunk, emberi kicsinyességgel.


A CERN-ben dolgozóknak, mindíg fel kell mutatni új eredményeket, hogy kapjanak pénzt új kutatásokra, különben mehetnek ők is vigécnek vagy közmunkásnak, még akkor is ha pl hazugságot, csalást kell elkövetni az új eredményekért lásd azt a fénynél sebesebb neutrínókat. Ez igaz. Amit leírtam azok bizonyított tények. Az más kérdés, hogy napjaink kutatóinak szüksége van arra, hogy felmutasson eredményeket a semmiből és közben a lelkének ami ugyanolyan spirituális szintén kell hogy Önnön filozófiáját igazolva lássa.

2013. jún. 25. 17:35
 10/24 anonim ***** válasza:
47%

Nyilván van bizonyíték arra hogy működnek a valószínűségek.


De nem véletlenszerűen mennek a dolgok hanem azoknak is oka van! Le lehet százalékolni de akkor is így vagyon!!!

2013. jún. 25. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!