Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért "várják el" sokan, hogy egy adott személynek legyen barátnője, vagy legalábbis tudjon felmutatni a múltjából példákat erre?
23 éves (F) vagyok, és úgy vélem, hogy egyáltalán nincs gond azzal, hogy még nem volt párkapcsolatom (valószínűleg nem is lesz) és a társasági életem is gyakorlatilag egyenlő a nullával.
Pszichésen nem vagyok egészséges, de ugyanakkor bizonyos területeken kiemelkedő az érdeklődésem/tudásom. (Mint említettem, pszichésen, és NEM értelmileg vagyok beteg.)
Megfigyeltem, hogy számos esetben igazak a fenti kérdésben szereplő állításaim.
Látod-látod, te is elvárásokat támasztasz.
Általában a nők nem felnevelni akarják a párjukat, hanem felnőtt kapcsolatot kialakitani a kezdetektől.
Ha az ötös történetét annyiban módosítjuk, hogy kamaszfiú, anyuka, kistestvér, a párja viselkedése még így is stimmelne.
Én is csináltam ezt, három különböző férfival.
Az első kettőnél azért történt mindez, mert a gyengeségük mellett én erősebbnek éreztem magam. Anyáskodtam felettük, de mint egy rossz anya, elvárásokat támasztottam a szeretetemért cserébe. A konfliktusokat rendszeresen a szőnyeg alá söpörtem, hiszen a párom nem tudott mit kezdeni vele.
A harmadik különösen problémás volt, azon a szinten még bőven nem vagy.
A kamaszkor egyébként nem más, mint útkeresés, új dolgok kipróbálása. Mint stílusban, mint párkapcsolatban.
Ezért is van az, hogy ez után a kor után elvárják egy bizonyos szintű tapasztalatot. Hülye példával, mint egy állásinterjún. Ha van Xév tapasztalatod, az azt bizonyítja, hogy képes vagy az adott szakmában, pozícióban dolgozni.
06:58
Nem feltétlenül barátnőre gondoltam a "lelki támaszt nyújtó" alatt, hanem akár egy jó barátra...
Lehet, hogy vannak gyengeségeim, de az nem jelenti azt, hogy gyenge jellemű ember lennék.
Ennyi erővel te is magadba tekinthetnél.
Minek is az elvárások és megfelelések? Sok mindent tönkretesznek. Más nézőpontból kellene megközelíteni a kérdést.
Én talán még mindig keresem az utamat.
A 19 éves koromban történt "udvarlásom" azért is szakadt félbe, mert az említett lánnyal jobban el tudtam társalogni neten, mint élőben. A pszichés betegségem pedig egyfajta falat képezett kettőnk közé. Ő úgy vélte, hogy nem lenne járható út, hogy a kiképzőtisztem legyen.
Szerintem a tapasztalat az élet más területein fontosabb, mint a kapcsolatok terén.
08:45
Mindig elmondtam, hogy nem volt még barátnőm. Fontosabb az őszinteség a betegségem rejtegetésénél.
Különben is, szerintem nem hátrány, hogy még nem volt...
17:13
A hozzászólásod felesleges.
Olvasd el a kérdésemhez érkezett összes válaszom.
Nem feltétlenül tőlem várják el. Ez általános.
Az pedig nem társasági élet, ha futólag "ismert" személyek néha véleményt alkotnak. (Akár osztálytársak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!