Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Volt valakinek színes menyassz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Volt valakinek színes menyasszony ruhája? Hogyan fogadta a családod? Megbántad vagy újra felvennéd?

Figyelt kérdés
Erosen gondolkozom, hogy valamilyen színu menyasszonyi ruhát választok, de kicsit be vagyok tojva mi lesz a visszahngja. Kis faluban lakom, eskuvokor az egesz falu elmegy menyasszonyt lesni, meg nagymamámtól is kicsit tartok, de még a szuleimtol is.

2013. dec. 19. 17:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
89%
#9-es vagyok, elfelejtettem válaszolni a többi kérdésre. Anyukám a plafonon volt, nagymamám meg akart halni és fenyegetőzőtt, a rokon nénik ki akartak térni a hitükből. De nem tágítok, ez lesz és kész, nekem nagyon tetszik. :)
2013. dec. 19. 20:15
 12/22 anonim ***** válasza:
enyém barackszínű lesz,a mellrésze pedig barack-fehér.
2013. dec. 19. 21:35
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Aranyszínü volt. Szintén kis falu. Ràadàsul templomi, polgári és lagzi nhétfön. De eszembe se jutott azon problémázni, kinek mi lesz a reakciója. Újra így csinàlnàm és felvenném megint.
2013. dec. 20. 01:41
 14/22 Jégtánc ***** válasza:
Bordó ruhában mentem férjhez,mindenkinek tetszett.Mondjuk második házasságom.
2013. dec. 20. 09:46
 15/22 anonim ***** válasza:
Én végül fehér ruhát választottam, mert beleszerettem, viszont mielőtt azt megtaláltam volna két ruha tetszett. Az egyik fehér rőzsaszín hímzéssel, a másik pedig egy szintén fehér ruha rózsaszín, barack és fehér hívmzéssel. Mikor meséltem anyukám még csak-csak elfogadta, de volt rokon aki örjöngött mikor hallott róla
2013. dec. 20. 13:43
 16/22 anonim ***** válasza:
Ha elöször leszel menyasszony ,és gyerek sincs,pocakod sincs akkor a fehér az igazi, esetleg pezsgö vagy elefantcsont szin.
2013. dec. 22. 20:49
 17/22 anonim ***** válasza:
Én is színesben mentem férjhez. Különlegeset és gyönyörűt szerettem volna. Nem bántam meg. A legtöbb szalonban fehéret, esetleg ekrü színűt mutogattak. Az akkori "menyasszonyok egyenruhája" A vonalú, pánt nélküli, fehér vagy ekrü, fél oldalra húzott fazon volt. Nem értették a kölcsönzősök és a családom hogy miért nem akarok én is olyat mint a többség. Persze a kölcsönzősök azt mondták hogy sikerfazon és mindenki olyat akar. Mondtam hogy a nagy napomon nem akarok egy egyenruhát felhúzni. A vége egy gyönyörű színes, királynői ruha lett hozzáillő fátyollal. A városban azóta is emlegetik hogy milyen szép menyasszony voltam. A család pedig nagyon büszke volt végül. A fotókra pedig évek múlva is szeretnék páran megnézni. Szóval ajánlom a színeset.
2014. márc. 2. 08:11
 18/22 anonim ***** válasza:

Az emberek általában elítélik, ha valaki "másként" viselkedik, mint ők, így ha valamilyen extra színes ruhát fogsz felvenni, fel kell készülnöd rá, hogy lesz, aki megszólja, legyél akármilyen gyönyörű is. Ha ilyen mellett döntesz, akkor tudnod kell kezelni és fittyet hányni rá, tudni, hogy tökéletesen döntöttél. :)

Akitől félsz, annak beadagolhatod előre, hogy ne a "nagy napot" rontsák el a megjegyzéseikkel, vagy előre tudd, hogy el tudod-e viselni, amit és ahogy mondják. Lelkesedve tálald, hátha az segít. Ha bele akarnak szólni, akkor mondd el, hogy Te ezt így szeretnéd. Legyél határozott.

Az enyém egyébként fekete lesz (nem teljes egészében). Képzelheted. Már kezdik egész jól kezelni. Lehet Nálad sem lesz annyira vészes.

A fehér az angol Viktória királynő miatt lett divat, az előtt mindenki a legszebb ruháját (néha külön erre a napra készített ruhát) vette fel az esküvőjére, adott népszokások befolyásolták, hogy milyen kiegészítőkkel. Nem volt az olyan régen. Szóval a fehér nem valami egyházi hagyomány, utólag lett csak a tisztaság és szűziesség jelképe a menyasszonyi ruha, ezekkel a jelzőkkel támasztották alá a nők anno azt az igényüket, hogy divatosak (a legszebbek) akartak lenni. Viktória királynő gyönyörű fehér ruhájának leírásai alapján mindenki fehér ruhát szeretett volna.

Sokszor nem értem, hogy miért csinálnak emberek (általában a családok felmenő női tagjai) akkora felhajtást abból, hogy valakinek más (rövid, színes hímzéssel ellátott, ..., ...) ruhája van a SAJÁT esküvőjén. Én sem kritizálom a nagynénimet, hogy miben jön az esküvőmre. Ez a nap arról szól, hogy örök hűséget esküszöl a templomban, vagy összekötöd valakivel az életed az állam előtt. A többiek azért vannak ott, hogy Veled örüljenek és ünnepeljenek. Nem azért, hogy elmagyarázzák, hogy miben kellene lenned, vagy rossz volt-e a kirakott sós süti, esetleg meleg a felszolgált kóla. Erről sokszor megfeledkeznek a rokonok.

Tipp: ha nem fehérrel kevert, hanem tisztán valamilyen erősebb színű esküvői ruhát választasz, a meghívóra érdemes ráírni, hogy ne jöjjenek fehérben. Voltam olyan esküvőn, ahol 5 (!) fehér, rövid csipkeruhába öltözött vendég volt. Egy nem fehér esküvői ruha mellett igen bután mutatnának.

2014. júl. 4. 20:33
 19/22 anonim ***** válasza:
Láttam a tv-ben egyszer egy gyönyörű viktoriánius fekete ruhába öltözött menyasszonyt. Azóta tetszik a fekete menyasszonyi ruha is. Külön izgalmas volt hogy este sötétedés után tartották az esküvőt. Fákják közt ment a menyasszony az anyakönyvezető elé és a menyasszonyi csokor valamilyen különleges tűzijátékokat tartalmazott. Amíg az oltárhoz ért a kezében a tűzek égtek.:-)
2014. júl. 4. 20:48
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

nekem ez volt a ruhám: [link]

nem tagadom, 1-2 ember tette a megjegyzést, de sose voltam az a túl egyszerű eset, és nem szerettem volna tiszta fehéret,illetve a páromnak is ez tetszett nagyon! :)

egyébként esküvő után az anyakönyveztető, aki összeadott, ott áradozott milyen jó hogy nem sima fehér a ruhám, el sem tudta képzelni, hogy ennyire jól mutat majd.

2014. júl. 26. 20:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!