Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt valakinek színes menyasszony ruhája? Hogyan fogadta a családod? Megbántad vagy újra felvennéd?
Az emberek általában elítélik, ha valaki "másként" viselkedik, mint ők, így ha valamilyen extra színes ruhát fogsz felvenni, fel kell készülnöd rá, hogy lesz, aki megszólja, legyél akármilyen gyönyörű is. Ha ilyen mellett döntesz, akkor tudnod kell kezelni és fittyet hányni rá, tudni, hogy tökéletesen döntöttél. :)
Akitől félsz, annak beadagolhatod előre, hogy ne a "nagy napot" rontsák el a megjegyzéseikkel, vagy előre tudd, hogy el tudod-e viselni, amit és ahogy mondják. Lelkesedve tálald, hátha az segít. Ha bele akarnak szólni, akkor mondd el, hogy Te ezt így szeretnéd. Legyél határozott.
Az enyém egyébként fekete lesz (nem teljes egészében). Képzelheted. Már kezdik egész jól kezelni. Lehet Nálad sem lesz annyira vészes.
A fehér az angol Viktória királynő miatt lett divat, az előtt mindenki a legszebb ruháját (néha külön erre a napra készített ruhát) vette fel az esküvőjére, adott népszokások befolyásolták, hogy milyen kiegészítőkkel. Nem volt az olyan régen. Szóval a fehér nem valami egyházi hagyomány, utólag lett csak a tisztaság és szűziesség jelképe a menyasszonyi ruha, ezekkel a jelzőkkel támasztották alá a nők anno azt az igényüket, hogy divatosak (a legszebbek) akartak lenni. Viktória királynő gyönyörű fehér ruhájának leírásai alapján mindenki fehér ruhát szeretett volna.
Sokszor nem értem, hogy miért csinálnak emberek (általában a családok felmenő női tagjai) akkora felhajtást abból, hogy valakinek más (rövid, színes hímzéssel ellátott, ..., ...) ruhája van a SAJÁT esküvőjén. Én sem kritizálom a nagynénimet, hogy miben jön az esküvőmre. Ez a nap arról szól, hogy örök hűséget esküszöl a templomban, vagy összekötöd valakivel az életed az állam előtt. A többiek azért vannak ott, hogy Veled örüljenek és ünnepeljenek. Nem azért, hogy elmagyarázzák, hogy miben kellene lenned, vagy rossz volt-e a kirakott sós süti, esetleg meleg a felszolgált kóla. Erről sokszor megfeledkeznek a rokonok.
Tipp: ha nem fehérrel kevert, hanem tisztán valamilyen erősebb színű esküvői ruhát választasz, a meghívóra érdemes ráírni, hogy ne jöjjenek fehérben. Voltam olyan esküvőn, ahol 5 (!) fehér, rövid csipkeruhába öltözött vendég volt. Egy nem fehér esküvői ruha mellett igen bután mutatnának.
nekem ez volt a ruhám: [link]
nem tagadom, 1-2 ember tette a megjegyzést, de sose voltam az a túl egyszerű eset, és nem szerettem volna tiszta fehéret,illetve a páromnak is ez tetszett nagyon! :)
egyébként esküvő után az anyakönyveztető, aki összeadott, ott áradozott milyen jó hogy nem sima fehér a ruhám, el sem tudta képzelni, hogy ennyire jól mutat majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!