Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Csak esküvőre meghívni valakit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak esküvőre meghívni valakit, ha van utána lagzi is, ha nem is nagy, nem pofátlanság?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok erről?

2014. máj. 6. 06:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
68%
Kollégáimmal jóban vagyok, a szertartásra meghívtam őket, a lagziba csak a főnököméket. Ha mindenkit meginvitálok a vacsorára, akkor + 20 fővel kellene számolni, ami nem mindegy.
2014. máj. 6. 09:55
 12/22 anonim ***** válasza:
56%
Egyáltalán nem pofátlanság, ez manapság így szokás. Most már ritkán tartanak 200-300 fős lagzikat, mint régen, ezért nem férne bele mindenki. Mi is sok távolabbi ismerőst/munkatársat hívunk csak polgárira és templomira. A lagzin pedig 70-en leszünk.
2014. máj. 6. 14:22
 13/22 A kérdező kommentje:

Hát jó...nem tudom. Nekem akkor is fura. Azt még megértem, hogy szomszédot vagy távoli rokont meghívnak csak esküvőre, de (távoli) barátokat vagy lagzira is vagy sehova. Szerintem.

Amúgy itt egy kb 70 fős lagzi volt, 20 embert hívtak pluszba az esküvőre, és abból csak az én két munkatársam ment el, de ők is nagyon sokat gondolkoztak rajta és végül azért mentek, mert ez jó indok volt elmenni munkából kicsit korábban....

Én nem mennék, ha valami távoli ismerős hívna...én örülök, hogy boldogok, házasodnak, de ha annyira nem vagyunk jóban, hogy lagzira is hívjon, akkor nem mennék el. Biztos én vagyok bunkó, de a sajátomra sem hívnék így embereket.

Tudatnám velük a házasodásom, de ennyi.

2014. máj. 6. 14:39
 14/22 anonim ***** válasza:
A lagzin való részvétel kötelezettségekkel is jár, már csak ezért sem sértődnék meg, ha csak a szertartásra kapok meghívót. Oda elmehetek egy egyszerű kosztümben is, beülök hátra, örülök az örömüknek, gratulálok, hazamegyek. Ha viszont lagzira is megyek, akkor az egész nap elmegy a készülődésre, ajándékkal kell számolni (ami nem kis összeg), adott esetben új ruhát venni, illendőségből legalább a menyasszonytáncig ott kell maradni stb. Ezt egy kolléga vagy távoli rokon kedvéért nem is vállalnám szívesen, hiszen egy kisebb vagyon egy ilyen meghívás teljesítése.
2014. máj. 6. 16:01
 15/22 anonim ***** válasza:
49%

Nekem furcsa lett volna, mert én úgy éreztem, hogy vagy együtt akarok valakivel ünnepelni, vagy nem. Ha akarok, akkor legyen ott a lagzin is, ha nem akarok, akkor meg ne legyen az esküvőn sem, akkor már inkább egy szűk körben tartott esküvő és lagzi legyen.

Viszont sokan így csinálják, hogy a távolabbi ismerősöket meghívják az esküvőre, aztán csak a közelebbiekkel ünnepelnek. Szokás, elképzelés, értékrend kérdése. Pofátlanságnak nem pofátlanság.

2014. máj. 6. 18:35
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

Mi is ezt csináljuk!!!!

Az étterembe 80 ember fér be, és pénz sincsen többre. Akit csak illemből hívunk meg, vagy akivel nem találkozunk csak ritkán, azokat nem hívjuk a legziba.

2 meghívó van. Egy keményebb papír amin CSAK az esküvő dátuma van rajta és egy A4-es meghívó az étterembe de azt csak az kapja akinek szánjuk...

Mi azt mondtuk, ha sértődés volt, hogy az Étterembe csak a közeli rokonokat és azokat hívtuk akik a minden napokban is mellettünk voltak / vannak...

2014. máj. 7. 11:37
 17/22 A kérdező kommentje:
De akkor minek még meghívni embereket az esküvőre? Nem értem akkor sem. Az is egy kotelezettseg. Idő, pénz...oda is kell szép ruha. És ha nem mennek, még ők hiszik, hogy megsértődtök...közben meg ők a mellékes emberkék, akiket lepasszolnak...na mindegy. Én biztos nem fogok menni, ha engem vki így hív csak meg. Bár egyszer voltam, egy tanároméra elmentünk általánosban, de oda is inkább mi akartunk menni, mert még sosem voltunk templomi esküvőn és nem tudtuk milyen. Azóta már nem ilyen érdekes...a legutóbbiaknàl már kinn maradtunk, mert mind ugyanolyan..
2014. máj. 10. 19:05
 18/22 anonim ***** válasza:
56%
Mert az nem pofátlanság, hogy meghívnak az esküvőre, el is mész, de nem mész be a templomba? Érdekes a felfogásod.
2014. máj. 10. 19:07
 19/22 anonim ***** válasza:

Nah, már túlliheged.

Csináljátok, ahogy nektek tetszik.

2014. máj. 10. 20:37
 20/22 A kérdező kommentje:
3év alatt 6 esküvőn voltam...meguntam...ez van. A sajátomat sem úgy képzelem, hogy majd hosszú percekig mond nekem beszédet egy ismeretlen emberke...
2014. máj. 10. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!