Ha nem lenne internet, létezne az incel jelenség?

válasza:

válasza:Kicsit máshonnan közelíteném meg, az a válasz, hogy lenne is és nem is. Alapvetően lenne, mert senkit nem kellett belerángatni, rábeszélni arra, hogy incel legyen, egyszerűen sok nagyban hasonló sorsú és életű ember magára ismert ezeket a közösségeket látva, olvasva. Ha kiveszed az internetet a képletből, attól még ezek az emberek nem lesznek sikeresebbek, esetleg annyi történne, hogy nem léteznének ilyen nagy számú, nagy kiterjedésű közösségek, de ez sok más jelenségre is elmondható, a közösségi média és az internet nem hozott létre semmi újat, csak összevonta és kiterjesztette a társadalomban jelenlévő jelenségeket.
Viszont nem lenne ilyen sok incel, mert a nők irreálisan magas elvárásai, az a fals hit, hogy a kifejezetten ronda nő is a legjobbakkal akar együtt lenni és ezt reálisnak látja, ezt a social media hozta el és élezte ennyire ki. A közösségi médiával létrejött egy fake identitás, amivel mindenki elhiheti, hogy jobb, szebb, több, mint amilyen valójában, és ugyanígy több jár neki. Internet nélkül tehát a nők világképe és értékrendje is közelebb lenne a normálishoz, így a tökéletestől távolabb álló férfiak is képbe kerülnének.

válasza:Akkor is voltak amikor nem volt net. Csak akkor a buszmegállókban zaklatták a fiatal gyerekkorú lányokat.
Tapasztalat. 😥

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Vannak tapasztalataim az online társkereső oldalakkal kapcsolatban, sajnos negatív. Idáig egy "normális" férfivel sem sikerült ismerkedni. Mi az oka?! Hol ismerkedjek inkább?! Ilyen diszkós helyek kizárva a piálás és a többi nem az én stílusom. Mit értek a nem...
A felmérések alapján a probléma egyre súlyosabb a fiatalok között is, az idősekkel szemben ők viszont alig kapnak támogatást. Általánosan elfogadott vélemény, hogy egy modern társadalomban minden körülmény adott ahhoz, hogy annak tagjai aktív szociális életet éljenek....
Mert szerény véleményem szerint, ha kibújnának az online világ alól és megmutatnák magukat a valóéletben akkor nagyobb figyelmet is kapna a problémájuk. Mert így sajnos esélytelen.. Nektek mi a véleményetek erről?
A Badoo-n láttam egy ilyet és nagyot néztem. Persze egy magyarázat eszembe jut: csak csetelni, barátilag, haverilag dumálni szeretne, és pont ezekkel a fotókkal akarja demonstrálni, hogy amúgy - házas ember lévén - ismerkedésre abszolút nem nyitott. De még ezzel együtt...
Van ugyebár a saját adatlapjuk, amit kitöltenek, jellemzik magukat, ki rövidebben, ki hosszabban. Viszont van egy olyan adatlap is, ami az ideális partnerre vonatkozik: kb. hány éves legyen, milyen magas, mekkora súlyú, hajszín, szemszín, érdeklődési kör, hobbi, stb. -...
Valóban rendkívül előnytelen külsejű csúnya férfinak tartanak már mindennel próbálkoztam profi fotóssal csináltattam jól beállított fotókat Normális kezdő levelet Írtam értelmes jó bemutatkozó szöveget de semmi társkeresőkön Tinderen sehol nincs sikerem nem írnak...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!