Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás során a férjem igényt tarthat a gyerekeknek vásárolt lakások árának felére?
21 éve vagyunk házasok van egy házunk és 3 lakásunk,mindegyik tehermentes és a KETTŐNK nevén van.
A lányainknak vettük (18,16,15 évesek),de nem írattuk a nevükre,mondván hátha rossz társaságba keverednek,eladják,elherdálják stb.A haszonélvezeti jogot pedig nem tudtuk nekik biztosítani,mert amikor megvettük az 1. lakást hitellel kellett kipótolni és csak úgy vehettünk fel rá hitelt,hogy nincs rá kiskorúnak haszonélvezeti joga.A 2.-3. ingatlannal is ugyanez volt.
Soha fel sem merült bennem,hogy baromi rossz lépés megbízni a páromban.
Amíg együtt voltunk teljesen természetes volt a számára,hogy gondoskodunk a gyerekek jővőjéről,most viszont,hogy összejött 41 éves fejjel egy 22 éves kislánnyal,ez semmivé lett.
A 3 lakás ára= kb a ház árával és azt mondta mi maradjunk a lányokkal a házban,övé pedig legyen a 3 lakás.
Van bármi esélyem arra,hogy a lányoké maradhat AZ,amiért kőkeményen megdolgoztunk?
Nem akarom kisemmizni a párom,de úgy érzem fairnek,ha eladjuk a házat,megfelezzük az árát,a lakásokat pedig a lányok nevére íratjuk.
Eddig egyértelmű volt,hogy az az ÖVÉKÉ,most azt mondja a férjem,ha sokat PATTOGOK,az egyik lakást nekiajándékozza a kis nőjének,akit jól figyeljetek,MI tartunk el egy éve.(Az egyik lakásunkban lakik,egyetemista és a párom nem fízetette vele az albérleti díjat,ráadásul mi fizettük a rezsijét is.)
Én kis hülye mikor a férjem vett egy autót és azt mondta ennyi volt én elhittem,pedig jóval kevesebbe került.
Lassan 10 éve Ausztriában dolgozok,onnan kapom a családi pótlékot is,anyagi gondjaink nem lesznek.De egyedül 3 gyerek mellett a jövőjüket így már nem fogom tudni biztosítani.
Van esélyem?
Mivel kettőtök nevén vannak a lakások, te a saját tulajdonrészeddel azt teszel amit akarsz, tehát elajándékozhatod a lányaidnak.
Így már nem a ti közös vagyonotok lesz, hanem a férjed és a lányaid közös vagyona. Kiskorúak még a lányok, így a bíróság igazán tehetetlen lesz.
Szorítsd sarokba, jogod van hozzá. Amúgy a férjed betegesen gondolkodik. Ja, meg ajándékozás után, köss az új nő talpára útilaput, a házatokat meg felezd meg a férjeddel, és ka..ja be.
Ùristen. A férjed egy f @sz. Borítékolom, a kiscsaj ki fogja dobni, remélem minnél kegyetlenebbül teszi és jól meg is alázza. Az ilyen semmirekellö féreg ezt érdemli! Hogy mehet már el ENNYIRE az esze egy 41 éves férfinak? Hogy a 3 gyereke és a felesége hirtelen semmit nem számít neki?
Sajnos szerintem is igényt tarthat a 3 lakásra. Feltételezem, hogy Györ kertvárosi részén van a házatok, ami most eléggé felkapott szóval jó árat kaphatsz érte, ha eladod.
Sajnálom, remélem kihevered hamar, és a lányok is... bár ezt elég nehéz lehet feldolgozni.
#11, "Így már nem a ti közös vagyonotok lesz, hanem a férjed és a lányaid közös vagyona. Kiskorúak még a lányok, így a bíróság igazán tehetetlen lesz." - ezt honnan veszed? Akkor annyi történik, hogy a gyámhivatal kirendel egy ügygondnokot a lányok jogainak védelmére, az ügygondnok meg a férj szépen megegyeznek a felezésről, és kész. Az anyuka semmi mást nem tett ezzel a húzással, mint hogy kizárta magáta beleszólás lehetőségéből is, hisz
1, NEM tulajdonos.
2, Nem képviselheti a lányait a közvetlen hozzátartozójával (férje) szemben zajló perben.
Ezt hívják öngólnak...
(könyörgöm, figyeljetek már oda, mit tanácsoltok)
11es?
Erre sajnos nincsen lehetőség.
Az új apukám is ilyennel próbálkozott anno.
Megbeszélte a feleségével,hogy adják a kertjüket a fiúknak,aztán rá fél évvel kb váltak.
Az exfeleség ügyvédje pedig rábukkant a dolgokra és kifizetette a kert árának felét vele.
Bár ott a fiú már nagykorú volt.
Ha még kiskorú akkor vajon másképpen kezeli a bíróság?
Oh már megkaptam,hogy ő talán majd képes lesz neki FIÚT szülni!!!
Találkoztam vele persze.
Én adtam ki neki a lakást.
Inkább ezt nevezik ÖNGÓLNAK.
Elég nagyok már a gyerekek,én a helyedbe megkérdezném őke hogy mi legyen.
Lehet érdemes lenne mondjuk megtartani a 3 lakást,a férjed vigye a nagyot. Ti Sopronba költöztök,onnan tudsz menni dolgozni is. A gyerekek koleszosok lesznek,és ha hazajönnek hétvégére akkor sok jó ember kis helyen elfér :)
JOGILAG a ház is meg a 3 lakás is kettötök közös vagyona, ezért válás esetén az össz értéket felezik.
A lakásokat TE nem tudod senkinek sem eladni vagy odaajándékozni, mert a férjed társtulajdonos, és ehhez az ö beleegyezése is kellene.
Ha a férjed ragaszkodik az ilyen vagyonmegosztáshoz, akkor meg fogja kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!