Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elengednétek a gyerekeket?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elengednétek a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Volt férjem és kedves neje kitalálták, hogy nyáron (kb augusztus) kivinné a két közös lányunkat (12, 8 évesek) Németországba nyaralni, ők ott laknak.

Már megkeresték a gyámhatóságot is mi ennek a menete. Én féltem őket. Ők pedig már küldeni akarják az útlevél igényléséhez szükséges szülői nyilatkozatot, meeg az EU-s taj igénylőt. Kifizetnék az útlevél költségeit és az utat is ők állnák. De féltem a lányokat. Ti hogy döntenétek?

2014. máj. 6. 15:45
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
58%
Engedd el őket mindenképp, ha menni szeretnének, a saját apjuk mellett nem kell féltened a gyerekeiteket, ha ő se félti tőled, mikor te vagy velük egyedül. Valószínűleg nem azért hívják ki őket, hogy háttérbe legyenek szorítva. Az én szüleim külön élnek, az én anyám attól tartott, hogy velük talán jobban elvagyok, mint vele, lehet, hogy tudat alatt ez is benned van, nálunk ez rengeteg vitát szült, ne várd meg. De ne az ő kárukra menjen, hogy ti elváltatok. Nem könnyű az ilyen helyzet, rendben van, hogy nem kedveled a nőt, de mint mondtam, ne a gyerekek lássák ennek kárát. Engedd őket, akkor a férjedék se szólhatnak rosszat, se a gyerekeid. Ha rossz tapasztalat lesz nekik az út, akkor többet nem ismételitek meg és akkor már lesz rá okod, hogy többet ne menjenek.
2014. máj. 6. 17:01
 32/53 anonim ***** válasza:
66%
Én 13 évesen Norvégiába mentem ki anyukámhoz. Nem 2 hétre, 1.5 hónapra.. Kérdem én: Apukám miért nem félt attól, hogy anyám telibeszéli a fejemet, és ellene fordít? (Lett volna rá ideje)
2014. máj. 6. 17:05
 33/53 anonim ***** válasza:
83%

Rossz érzés neked, hogy a lányok szeretnének menni? A lányaidtól képes lennél elvenni egy élményt, csak mert te játszod aí örök sértődöttet, mert elváltál? Ennek nem a gyerekek kellene, hogy megigyák a levét. Milyen anya az ilyen, aki sajnálja a gyerekeitől a lehetőségeket?

Az apjuk lenne otthon velük, az apjukkal lennének, tehát nem a mostoha lenne velük, ha már ettől félsz olyan nagyon... Meg mi az, hogy ellened fordítják őket? Igen, két hétig talán mindent megkapnak, a lányok "megszédülhetnek" kicsit az ottani világtól, de utána úgyis veled lesznek, és továbbra is te lehetsz rájuk hatással. Két hét meg nem olyan hosszú idő, a lányok se olyan kicsik már. Az én nagynéném egy évesen már több napra elvitt magához, kamaszkoromig szívesen jártam hozzá, 7 évesen már egyedül buszoztam hozzá, igaz "csak" egy másik városba, de az is nagy élmény volt. Az anyám meg simán elengedett. Talparesett is lettem, nem egy nyámnyila anyámasszonykatonája.

2014. máj. 6. 17:10
 34/53 anonim ***** válasza:
58%

Ugyan, ők a lányaid, nem tudná őket senki sem ellened fordítani, emiatt nem kell aggódnod :)

Ami pedig azt illeti, hogy egy idegen országba mennek ki, ez igaz, de ott lesz velük az apjuk, aki vigyáz majd rájuk. Nem lesznek egyedül.

Gondolj inkább arra, hogy mennyire fognak örülni neked 2 hét után, amikor visszajönnek :D

2014. máj. 6. 17:10
 35/53 A kérdező kommentje:
2 éve van élettársam. Mindegy, majd még végiggondolom.
2014. máj. 6. 17:11
 36/53 anonim ***** válasza:
84%

"mit tehetek csak el kell engednem őket. csak abban a 2 hétben nehogy ellenem fordítsák a saját gyerekeimet. hisz minden szépet és jót meg tudnak adni nekik ott."

Jó ég, szavakba sem tudom önteni, mennyire szánalmasnak talállak! Persze, ők jól élnek, egyik pillanatban azzal jössz, háttérbe szorítaná a lányokat a közös gyerekük, a másik pillanatban az a baj, hogy minden jót meg tudnak nekik adni. Ki érti ezt? Szerintem te sem, már nem tudsz mit kitalálni... Jó hogy nem fizessenek neked hotelszobát tőlük egy háznyira, csak hogy ellenőrizhesd, mit csinál a férjed a saját gyerekeivel. Ugyanannyi joga van hozzájuk, mint neked. Főleg, hogy egyébként alig láthatja őket, ha külföldön élnek.

2014. máj. 6. 17:14
 37/53 anonim ***** válasza:
86%

Személyes történet! Engedd el a lányaidat ha tényleg nincs valami valós indokod.

Nálunk az "édesanyuka" 2 nyáron keersztül nem engedte el a gyereket velünk nyaralni. Szintén minden költséget mi álltunk volna. Megtagadta, sőt mondta is, hogy "csak nem képzeljük, hogy mint egy idilli család ott fogunk lubickolni a tengerben?"

Ennek már lassan 3 éve, azóta mi neveljük a kisfiút, ugyanis anyuka olyannyira elidegenítette tőlünk a gyereket, hogy a bíróság nálunk helyezte el.

Egy gyerekben hatalmas csalódás lesz ha nem mehetnek el. Várják a lányaid is, engedd el őket. Egyébként meg ha mindent rendben csinálsz akkor nem abban a 2 hétben fogják elcsavarni a fejüket ahogy te félsz tőle.

2014. máj. 6. 17:24
 38/53 anonim ***** válasza:
86%

"Rossz érzés az is hogy a gyerekek szeretnének menni."

Mert inkább hozzád kéne ragaszkodnia mindkét gyereknek, és eltávolodni az apjuktól, ugye?

Szerintem ideje elővenni a gondolkodó sámlit, és ráülni, hogy gondold végig, amit most írtál.

2014. máj. 6. 17:42
 39/53 anonim ***** válasza:
86%

"De itt mindenki ilyen könnyen elengedné a gyerekét egy idegen országba? Bátrak vagytok."

Nem azt írtad, hogy az apjukhoz mennek? Úgy csinálsz, mintha a templom lépcsőjére raknád ki őket.

2014. máj. 6. 17:43
 40/53 anonim ***** válasza:
86%

Ha ezt megtagadod a lányaidtól, remélem nem tdsz majd megbocsájtani magadnak! 2 hét az semmi...

Itt attól félsz, hogy a lányok jól érzik majd magkat, semmi mástól... De így ne csodálkozz ha majd ellened fordlnak a lányok pár éven belül, mert annyiban nem vagy hajlandó közreműködni,hogy világot láthassanak..

2014. máj. 6. 17:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!