Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Aszalt gyümölcsöt fogyaszthato...

Aszalt gyümölcsöt fogyaszthatok annak ellenére is, hogy tartósítják őket, így tartósítószert tartalmaznak? (Elsősorban paleósok válaszát várom. )

Figyelt kérdés
2012. dec. 23. 19:20
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Bár, ha úgy nézzük, nincs 100%-osan egészséges táplálék. Az ún. friss gyümölcsöket és zöldségeket is évente akár 16x is lepermetezik.

Tehát az a kis tartósítószer már nem oszt, nem szoroz.


Egyébként remélem, senki nem jön ide a kérdésemhez, és nem kezd el kötekedni. Mert nekem a paleó pont ma bizonyított. Ugyanis, tegnap félrezabáltam, s ma már meg is jelentek rajtam a pattanások. Ez nem lehet a véletlen műve. Szóval a módszer működik, állítsa bárki is az ellenkezőjét.

2012. dec. 23. 19:30
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezt előbb gondoljuk újra. Milyen tartósítószert használnak az aszalt gyümölcsökben? Mert élelmiszeripari technológiák keretében a világos húsú gyümölcsöknél lehet szulfit vegyületet használni, ami egyébként nem káros (a színt segít megőrizni). Más adalékanyagról tudsz?
2012. dec. 23. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha tudnád én miket érzek.. mostanában kicsit félrezabbantok, karomon enyhe kiütés, a gyomrom szerencsére nem fáj, esetleg kis álmosság van rajtam. Hát igen, régi 'szép' dolgok :D
2012. dec. 23. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
*Egyébként remélem, senki olyan nem jön ide a kérdésemhez, akinek csak az a szándéka, hogy kötekedjen.
2012. dec. 23. 19:32
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! :) Hát, igen, ilyenkor főleg nehéz megállni, hogy az ember ne bűnözzön.

Nem emlékszem pontosan a tartósítószer nevére, de majd megnézem, s leírom.

2012. dec. 23. 19:35
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Írd le.

Mert az aszalványokat a víz elpárologtatásával tartósítják, a konzerveket hőkezeléssel.. nem alkalmazhatnak (elvileg) tartósítószereket, fölösleges is volna.

2012. dec. 23. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:
Megnéztem: E220 (kén-dioxid).
2012. dec. 23. 19:42
 8/13 anonim ***** válasza:
Persze, hogy a nagyüzemi gyártás során használnak ként. Ettől lesz szép a színe, meg puhítja is. Én most vettem a Lehel piacon egy magárusnál nem kénezett aszalt sárgabarackot. Kicsit barnább és keményebb mint az üzletekben árult megszokott kénezett, de nagyon finom és természetes. És ebből csak 600 Ft egy kiló kimérve. Sajnos mást nem tudok javasolni, nem tudom, hol laksz. Talán máshol is érdemes keresni.
2012. dec. 23. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim válasza:

Nem tudom pontosan melyik készítményre gondol.

Az aszalást már az ókor óta alkalmazzák tartósításra; az a lényege, hogy tartósító szer nélkül lehet így hónapokra, illetve évekre tartósítani úgy, hogy gyakorlatilag csak a nedvességét veszíti el..

De ha tart a kereskedelemben kapható aszalványoktól, már 6000 Ft-tól kaphatók otthoni aszalásra szolgáló aszaló gépek.

2012. dec. 23. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
67%
Rosszul írtam, igen: kén-dioxidot használnak. Nincs vele semmi gond.
2012. dec. 23. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!