A zsír hizlal?

Figyelt kérdés
2014. jún. 9. 15:22
1 2
 11/13 anonim válasza:

Alapjábavéve a zsír nem hízlal, csak ne transzzsírt fogyassz, ami alatt a hidrogénezett dolgokat rejti. Viszont ami legjobban hízlal, az a felesleges szénhidrátok bevitele, mint a különféle lisztekből készült dolgok, mivel a ch amikor lebomlik, cukorrá alakul, ezért a máj feleslegnek kezdi raktározni, ami elhízáshoz vezet.


A zsírt viszont nyugodtan eheted, mint pl sertészsír, libazsír, kacsazsír, kókuszzsír. Olajok közül a kókuszolaj (kókuszzsír 25 fok fölötti hőmérsékleten válik olajjá), olívaolaj, szezámolaj.

Szalonnát, és tepertőt is ehetsz... :)

Csak tudd a mértéket, és ne "kanalazd"...

2014. jún. 14. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 Jozsef88 válasza:

NE egyél cukrosan , túlzottan édeset , sik csokoládét édességet ! A cukor rakódik le és ettől hízik az ember.

A cukor-só-zsír megfelelő arányával etetik meg az embereket az agyat átverve, hogy hú de fini volt , még-még-még enni egy Hamburgert!

Amiben nem jó a 3 összetevő aránya azt íztelennek érezzük és azt nem kívánja a szervezet . Szabad enni zsírosat , kenyeret , húst ... csak a cokorral-cukrossal vigyázni , mert az sajna ott van MINDENBEN !

[link]

[link]

2014. jún. 15. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
A lisztes szénhidrátokkal is vigyázni kell,mert a kenyérbe is beleteszik már a cukrot is,a transzzsírt is,a péksüteményekbe is transzzsír van,mert úgy frissebb marad,stb.Aztán meg nem mindegy,hogy egy kövérkés húst,vagy tepertőt,vagy szalonnát savanyúsággal,salátával,vagy kenyérrel fogyasztunk,tehát arra is kell figyelni,hogy mit,mivel eszünk együtt.A hétköznapi napraforgó olaj is transzzsír már,ha nincs feltüntetve rajta,hogy hidegen sajtolt.A zsírokban,a olívaolajokban is és a legtöbb élelmiszerekben omega6 zsírsav van,omega3 alig van valamiben,s azt a szervezet sem tudja előállítani.A tojásban van,de akkor is pótolni kell,ha eszünk elég tojást.Pl a lenmag olaj kiváló omega3 forrás,azért is jó a szervezetnek,mert felgyorsítja az anyagcserét,tehát fogyaszt,tisztítja a májat és az ereket a felesleges zsírlerakódástól.És ha a nem forró ételhez adjuk,akkor még jó vitamin forráshoz is jutunk általa.Napi 1 teás,de legfeljebb 1 evőkanálnyi orvosság a szervezetnek.
2014. jún. 15. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!