Az anyatej lehet rossz minőségű vagy "gyenge"?

válasza:Hááát, ez jó kérdés. Sokan mondják azt, hogy nem. De nincs két egyforma anyatej. Nagyon sok múlik azon, hogy a szoptató anyuka szervezetében elegendő vitamin van-e, nem vashiányos-e, megfelelően táplálkozik-e.
Az én tejem lefejve vízszerű volt, hártya vastagságú zsírral a tetején. Barátnőm tejének tetején ujjnyi vastag zsír volt. El lehet dönteni, vajon melyik lehetett táplálóbb a baba számára.

válasza:Az anyatej mindig a te babádnak készül, a szervezeted még a saját kárára is beleteszi azt, ami kell. Hiába írja az első, hogy az övé milyen volt, a másiké meg milyen... Még a babáink se egyformák, így hiába látszik az egyik tej hígabbnak, a másik zsírosabbnak, nem biztos, hogy a két baba máshogyan fog fejlődni. A táplálkozás sem befolyásolja igazán a tej minőségét, hiszen még az éhező afrikai nők is tudják szoptatni a babájukat, amíg szopnak, azok sem alultápláltak. Sőt! A tej még egy szoptatáson belül is változik! Az eleje eleve híg, szomjoltó, édes, a vége meg zsíros, tápanyagdús, tápláló. A baba korával is változik a tej összetétele, ami megfelel egy 1 hetesnek, az már nem mindig jó egy 6 hónaposnak. [link]

válasza:

válasza:Szerintem sem lehet rossz az anyatej. Falramászok anyósomtól, mikor lát egy szép kövérkés babát, és tudja h csak szopik, és azt mondja, h biztos jó erős a teje az anyának...megjegyzem nekem nem volt elég tejem, szóval ez nekem elég rosszul esik.
Meg az is igaz h minden babának más kell. A tesóm gyerekének volt tejtestvére, a tesóm gyereke kis gömböc volt, a tejtesó meg vékonyka,és látod ugyanazt a tejet kapták.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Az idősebb korosztálytól sorra ezt kapom meg, mert nem hízik a babám havi 1 kg-ot. Biztos rossz a tejed. Teljesen elkeseredtem, de itt a fórumokon, ill. a szoptatással kapcsolatos orvosi oldalakon azt olvasom, hogy NINCS rossz anyatej. Akkor most mi a helyzet?
Sziasztok! Számomra nem egyértelmű, hogy nincs rossz tej. Az előtejem olyan, mintha a csapból engedném a vizet, a hátsó, "zsírosabb" tejem pedig híg, átlátszó, szinte kékeszöld színű. A 3 hónapos babám éjjel-nappal éhes és borzasztóan fáj a hasa. Pár korty szopi után...
Egyik ismerősöm panaszkodott,hogy a lányának nem jó a teje,"híg ,vizes",a másik problémájuk,hogy befele forduló mellbimbója van,így nehezen tud szopizni a baba.Most 1 hetes a pici és már tápozzák,az anyukának pedig annyi van ,hogy folyik el a "vizes" teje.Nekem nem...
A kislányunk 6 hetes. A kórházban születése után szoptattam, utána itthon is, de nagyon besárgult és mivel nem volt lehetőségem 3 óránként szoptatni, ezért fejtem a tejet és cumisüvegből adtam kb 2 hétig Neki. Most már lenne lehetőség szoptatni mert a baba itthon van....
Sajnos mindenhol azt hallom és olvasom hogy hat hónapig csak szopjon a baba meg ne adjunk gyümit és zöldséget mert halálos beteg lesz szegény?Azok az anyák akik 10 éves korukig szoptatják a gyereküket miért alázzák porba azt aki nem tud szoptatni? Tényleg beteg lesz a...
A tej minőségét befolyásolja az amit eszek? A tej mennyiségét befolyásolja a sok folyadék, de a minőségét?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!