Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az anyatej lehet rossz minőség...

Az anyatej lehet rossz minőségű vagy "gyenge"?

Figyelt kérdés
2010. szept. 21. 12:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Hááát, ez jó kérdés. Sokan mondják azt, hogy nem. De nincs két egyforma anyatej. Nagyon sok múlik azon, hogy a szoptató anyuka szervezetében elegendő vitamin van-e, nem vashiányos-e, megfelelően táplálkozik-e.

Az én tejem lefejve vízszerű volt, hártya vastagságú zsírral a tetején. Barátnőm tejének tetején ujjnyi vastag zsír volt. El lehet dönteni, vajon melyik lehetett táplálóbb a baba számára.

2010. szept. 21. 12:37
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az anyatej mindig a te babádnak készül, a szervezeted még a saját kárára is beleteszi azt, ami kell. Hiába írja az első, hogy az övé milyen volt, a másiké meg milyen... Még a babáink se egyformák, így hiába látszik az egyik tej hígabbnak, a másik zsírosabbnak, nem biztos, hogy a két baba máshogyan fog fejlődni. A táplálkozás sem befolyásolja igazán a tej minőségét, hiszen még az éhező afrikai nők is tudják szoptatni a babájukat, amíg szopnak, azok sem alultápláltak. Sőt! A tej még egy szoptatáson belül is változik! Az eleje eleve híg, szomjoltó, édes, a vége meg zsíros, tápanyagdús, tápláló. A baba korával is változik a tej összetétele, ami megfelel egy 1 hetesnek, az már nem mindig jó egy 6 hónaposnak. [link]

[link]

2010. szept. 21. 12:44
 3/5 anonim ***** válasza:
52%
Persze h lehet rossz minőségű,hisz mi van azokkal az anyukákkal,akik szoptatás alatt dohányoznak v isznak,vagy fittyet hánynak arra h ilyenkor mit szabad enni,mit nem,megeszik az aprómagvas gyümölcsöt,káposztát,bablevest stb.Az az anyatej rossz minőségűnek számít ilyen szempontból,főleg akkor,ha a kicsi is érzékeny rá.Nemhiába van olyan szigorú szűrés az anyatejleadó állomásokon.
2010. szept. 21. 13:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem sem lehet rossz az anyatej. Falramászok anyósomtól, mikor lát egy szép kövérkés babát, és tudja h csak szopik, és azt mondja, h biztos jó erős a teje az anyának...megjegyzem nekem nem volt elég tejem, szóval ez nekem elég rosszul esik.

Meg az is igaz h minden babának más kell. A tesóm gyerekének volt tejtestvére, a tesóm gyereke kis gömböc volt, a tejtesó meg vékonyka,és látod ugyanazt a tejet kapták.

2010. szept. 21. 13:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem sincs gyenge vagy erős tej.A kolléganőm fejét is beetették ezzel,a kedves anyósa rohant a tápszerrel,kolléganőmből meg ömlött a tej.Kb.egy hétig szoptatta.Az én tejem mindig is ugy nézett ki mint a viz.Nem szinre sűrűségre és tej fehér,semmi zsírréteggel.Sulyban mindig kitünt a babám.
2010. szept. 21. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Miért van az a köztudatban, hogy van "rossz" vizes anyatej, ami nem táplálja a babát?

Az idősebb korosztálytól sorra ezt kapom meg, mert nem hízik a babám havi 1 kg-ot. Biztos rossz a tejed. Teljesen elkeseredtem, de itt a fórumokon, ill. a szoptatással kapcsolatos orvosi oldalakon azt olvasom, hogy NINCS rossz anyatej. Akkor most mi a helyzet?

Miért mondogatja mindenki, hogy nincs rossz anyatej?

Sziasztok! Számomra nem egyértelmű, hogy nincs rossz tej. Az előtejem olyan, mintha a csapból engedném a vizet, a hátsó, "zsírosabb" tejem pedig híg, átlátszó, szinte kékeszöld színű. A 3 hónapos babám éjjel-nappal éhes és borzasztóan fáj a hasa. Pár korty szopi után...

Létezik rossz anyatej?

Egyik ismerősöm panaszkodott,hogy a lányának nem jó a teje,"híg ,vizes",a másik problémájuk,hogy befele forduló mellbimbója van,így nehezen tud szopizni a baba.Most 1 hetes a pici és már tápozzák,az anyukának pedig annyi van ,hogy folyik el a "vizes" teje.Nekem nem...

Szoptatás kontra anyatej cumisüvegből - tényleg annyira rossz ha az anya cumisüvegből adja a tejet a babának?

A kislányunk 6 hetes. A kórházban születése után szoptattam, utána itthon is, de nagyon besárgult és mivel nem volt lehetőségem 3 óránként szoptatni, ezért fejtem a tejet és cumisüvegből adtam kb 2 hétig Neki. Most már lenne lehetőség szoptatni mert a baba itthon van....

Jó vagy rossz anya? 3 hós a babám két hete tápszeres pótlást kell adnom neki az anyatej mellé. Fejtem, urticát szedtem, óránként szoptattam, nem lett több tejem.

Sajnos mindenhol azt hallom és olvasom hogy hat hónapig csak szopjon a baba meg ne adjunk gyümit és zöldséget mert halálos beteg lesz szegény?Azok az anyák akik 10 éves korukig szoptatják a gyereküket miért alázzák porba azt aki nem tud szoptatni? Tényleg beteg lesz a...

Van olyan hogy rossz anyatej?

A tej minőségét befolyásolja az amit eszek? A tej mennyiségét befolyásolja a sok folyadék, de a minőségét?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!