Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi ideig kell sütni a...

Mennyi ideig kell sütni a céklát? Hogy csináljátok a céklafőzeléket babátoknak?

Figyelt kérdés
2009. febr. 26. 14:41
 1/5 anonim ***** válasza:
54%
Főzni, nem? Én pont holnap akarok először csinálni. Egy krumplit teszek még hozzá, együtt megfőzőm, aztán pürésítem. Szerintem ha apró kockákra vágod fel, akkor nagyon gyorsan megfől az is, úgyhogy együtt főzöm a krumplival.
2009. febr. 26. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
24%
Nem sutni kell, hanem fozd meg! Gyorsan megpuhul, nem kell sokaig megfoznod. Pucold meg. Krumplit is fozzel, es keverd ossze a kettot, ugy add a babadnak.
2009. febr. 26. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Tévedés! Süssed, mert a sütéstől több vitamin marad meg benne mint a főzéskor. És a krumplival meg végképp nem szabad együtt készíteni, hiszen a burgonya negyed annyi idő alatt fő meg mint a cékla. Így ha együtt főznéd kivesznének belőle az értékes anyagok. Plusz nem is kell főzni, mert a babáknak párolni szokás az ételt, hogy minél több tápanyag megmaradjon az ételekben. A céklát hámozd meg és csomagold be alufóliába. Majd mehet a sütőbe. Kb. 200 c-on süssed legalább egy, másfél órát. Hústűvel szurkáld meg és érzed amikor már puha. Ezután mehet a turmixba és a fagyóba. Így a kurmplit külön bármikor elkészítheted és a végén össze kevered. Legalábbis én így csinálom bár a lányom nem szereti a céklát úgyhogy csak szép lassan kapja, gesztenyével, almával, banánnal stb... 9,5 hós kislány anyukája
2009. febr. 26. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én héjában megfőzöm,majd amikor kész,leszedem a héját,összeturmixolom,krumplit külön főzöm meg,és pürésítem,szoktam tenni bele kis csirkemellet is.
2009. febr. 26. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Persze főzheted is. Sütve jó másfél óra kell neki.

Javaslom próbáld meg mind a kétféleképpen és a különbséget azonnal látod majd. Főzve vízízű kilúgozott, sütve gyönyörű színű vitamindús, ízes.

Ha vajpuhára megsült a fóliába csomagolt héjas burgonya és cékla( utóbbit vágd negyedbe úgy még gyorsabban puhul) szitán törd át, majd anyatejjel, vagy tápszerrel hígitsd.

Olyan finom, hogy még én is szívesen eszem.

Dundi fehérrépával is mehet ( édes, fenséges íze lesz), valamint sárgarépával és sütőtökkel is.

Ha a baba szívesen eszi az almát, az is kiváló sütve, egészen más az íze, mint nyersen és remekül megy a krumplihoz!

7 hótól ne felejtsd a növényi olajat!

Jó étvágyat!

A sütéses eljárást egyébként egy kismama újságban W.Ungvári Renáta védőnő közölte.

2009. febr. 26. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!