Baj, ha még nem nyúl a tárgyak után?

válasza:

válasza:Nálunk 2,5 hónapos múlt a leányzó, jövő pénteken lesz 3 hónapos, és még neki sincs esze ágában sem tárgyakért nyúlni, hadonászik csak. Ha a kezébe adunk valamit, akkor tömködi a szájába, de lehet hogy csak mivel az öklét szokta, ezért a helyett kerül oda a játék. :) De nincs is baj ezzel, ráér még.
Ezeknél pl. jókat írnak, de ez sem szentírás, hiszen minden baba máshogy fejlődik. :)

válasza:

válasza:Szerintem nem kell aggódnod, minden baba más és más. Az enyém sem kapkodta el ezt. Most ott tartunk, hogy néha azt hiszem, hogy magára rántja az egész játszószőnyeget, úgy tépi. Ide oda pörög, hogy ezt vagy azt megfoghassa, és a sima csörgőket (kisebb, nagyobb) is nézegeti, tapogatja, felemeli, tartja. Most a talpát szereti felhúzni a fejéhez.
Forogni is csak 5,5 hónaposan kezdett el egyik napról a másikra.
A babóm egyébként 34. héten született. Egy kicsit lassabb, de nagyon ügyes.
Ne idegeskedj, majd csinálni fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Nem nézegeti a kezecskéit sem. Csupán folyamatosan a szájába szedi. Van úgy, hogy mindkét öklét próbálja benyomogatni egyszerre... Ez lenne, amit a könyvek úgy írnak, hogy "játszik a kezével"?
Ha ülő helyzetbe húzom, szépen emeli a buksiját, tehát a hypotomia kizárt, de hason nem emeli rendesen, csak a lábával tolja magát előre. Egyébként minden dolgot "produkál" amit ilyen korban kell. Normális ez? Csak én aggódom túl?
Amit nyújtok neki, megfogja, szemével követi. De utál oldalt lenni.
Az én babám még nem nyúl a tárgyak után, de a védőnő szerint már kellene. Ha a kezébe teszek valamit, akkor is csak rövid ideig tartja. Egyébként minden érdekli, nézelődik, mosolyog mindenkire, már néha kacag is. Szerintetek is lassabban fejlődik?
Azt olvstam, hogy már kellene ilyen idős korban. Ő még csak gagyarászik, mosolyog, fejét emelgeti próbálja tartani (elég sok sikerrel:) ), de még nem nyúl a tárgyak után.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!