Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért káros, ha mikróban...

Miért káros, ha mikróban melegítjük az anyatejet? És káros-e egyáltalán?

Figyelt kérdés
Hallottam, hogy nem javasolják a lefejt anyatej megmelegítését a mikróban (15 mp), de senki sem tudta értelmesen elmagyarázni, hogy pontosan mi baja is lehet a babának attól, ha mikróban melegített tejet kap. Mivel csak ködös fél válaszokat kaptam, nem tudom, elhiggyem-e egyáltalán, hogy káros. Tud valaki pontosat arról, hogy káros-e, és ha igen, akkor MIÉRT?
2012. márc. 7. 13:36
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

#12-#15:

"viszont minden elektromos sütő főző-edényben készült étel esetében megváltozik a vízmolekulák szerkezete és struktúrája; élettani, biológiai szempontból káros hatásúvá válik."

A vízmolekula egy baromi egyszerű molekula. Ha az abban levő kovalens kötések szétszakadnának vízbontás jönne létre, és a hidrogén-oxigén keverék durrangatna a mikróban. De ilyen természetesen nem jön létre - a termikus vízbontáshoz meg igen magas - 2000 °C feletti - hőmérséklet szükséges, az meg nem jön létre a mikróban.


"Ezek a szovjet kísérletek teljesen azonos eredményt hoztak egy 1973-ban az USA-ban lefolytatott kísérletsorozattal. "

Ezek mendemondák. Sehol nincsenek publikálva, ergó komolytalan érvek.

[link]


"A Lausanne-i ETH Intézetben 1991-ben kutatásokat végeztek, és arra a következtetésre jutottak, hogy a mikróval kezelt táplálék a vérkép elváltozását okozza."

Jajj a klasszikus, Hans Hertel-féle kis egyedszámon végzett, kettős vakteszt és kontrollvizsgálatok nélküli, publikálatlan és reprodukálatlan - tehát minden tudományos alapot nélkülöző - "kísérletnek" sem megfelelő agyréme, ami mindenféle összeesküvés-elméletes (az antalvali.com oldal is az!) és "női pletykamagazinban" idézgetnek...


"Svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó személyen végezték el a kísérleteket (a lausanne-i Biokémiai Intézetben és a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). "

Téves. Hans Hertel mindezt egy hotelben végezte el, saját szakállára.


"A kísérlet során a résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak."

Meg nem ihattak alkoholt, meg nem szexelhettek. ;)


A kísérletről bővebben:

[link]

[link]


További mítoszrombolások:

[link]

[link]


"NEM SZABAD MŰANYAG EDÉNYBEN ÉTELT MELEGÍTENI A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN !!!!"

Attól függ, milyen műanyagot. Nem mindegyiknél keletkezik PCDD.


#17:

"Sőt még arra sem hogy emberek, állatok vagy növények közelében használják. Rendkívül káros minden élő szervezetre."

Akkor, ha az nagy teljesítménysűrűséggel ér tégedet. De a mikrosütő fémháza és fémrácsos ajtaja arra van kialakítva, hogy ezeket a mikrosütő magnetronja által keltett elektromágneses sugarakat "benntartsa" - ami egy egészségügyi határon belül tökéletesen megtörténik.


Az Index két újságírója ezt tesztelte is: [link]

Az ezt firtató rendelet: [link]

Az Országos "Frédéric Joliot-Curie" Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet oldalán a "Nem-ionizáló sugárzások - elektromos, mágneses és elektromágneses terek" része foglalkozik ezekkel: [link]

2013. nov. 29. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!