Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti erőltetnétek, hogy azt...

Ti erőltetnétek, hogy azt egye a gyerek amit elé tesztek?

Figyelt kérdés
Kisfiammal elég lassan jutottunk el egyáltalán a darabos ételek elfogadásáig is, így örülök hogy már legalább eszik. 16 hónapos és tudom, hogy már simán ehetné azt amit mi de neki az nem kell. Egyszerűen nem fogadja el sem a darabosabbat sem a levest, csak a főzelék kell neki. Én úgy vagyok vele, hogy eddig ha nagyon lassan is de eljutottunk mindennel egyről a kettőre és ha majd úgy érzi a gyerek akkor meg fogja enni a normális kaját is. A párom szerint túlkomplikálom ezt a dolgot és ha hagynám, hogy éhezzen ha nem eszi meg amit adok neki akkor később biztosan megenné. De nekem erről az jut eszembe, hogy marhára nem tetszene nekem sem ha olyat akarnának lenyomni a torkomon amiből nem kérek. Nektek mi a véleményetek? A páromnak van igaza és túl engedékeny vagyok?
2014. máj. 5. 12:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Volt, hogy napokig nem ettek semmit, vagy csak édességet, vagy csak gyümölcsöt... Szerintem tudja a szervezetük, hogy mire van szükségük.

Azért ezt nem mondod komolyan??? Tudja a szervezete, hogy napokig csak édességre van szükságe? Jesszusom...

2014. máj. 5. 15:04
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

13 hónapos a kisfiam és mi nagyon sokat kínlódtunk az evéssel. Nagy evő a fiam viszont eleinte nem volt hajlandó tápszeren kívül semmit megenni. Majd lassan eljutottunk oda hogy végre megette az üveges bébiételt, aztán besztrájkolt és nem volt hajlandó kanállal enni. 2 hónap után végre újra hajlandó kanalasat is befogadni de változó hogy mit enne és mennyit. Van hogy egyik nap falja az adott ételt 3 nap múlva meg egy kanállal sem fogad el belőle.

Én rájöttem a hónapok alatt hogy nem szabad erőltetni semmit. Más gyereke már rendeset vacsizik míg az én kisfiam még mindig tápszerezik. Én úgy gondolom hogy így sincs semmiről sem lemaradva, ahogy a te kisfiam sem. Hagyd, had alakuljanak magától a dolgok. Kínáld meg mindig azzal is amit ti esztek, lehet hogy holnap már el is fogadja. Ne aggódj, jó ez így is, kár erőltetni.

2014. máj. 5. 15:16
 13/14 anonim ***** válasza:
51%
8-as! Te meg legyél büszke magadra amiért megtömöd a gyerekedet mint egy libát! Miért kell leszólni a másikat? Olvasd el még egyszer a kérdést, és próbáld meg elfogadni, hogy nincs mindenki ugyanazon a véleményen. Lepontozhattok megint, én akkor sem fogom megtömni a gyerekemet azért, hogy utána kihányja.
2014. máj. 5. 21:48
 14/14 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Úgy néz ki korábban kellett volna feltennem a kérdést mert ma megtört a jég és krumplival meg főtt tojással ette a spenótot. Hurrá! Ezért gondoltam, hogy majd megeszi ha gondolja. Erőltetni semmit nem fogok ezután sem mert félek, hogy akkor megutálja az evéseket. Attól azért nem féltem, hogy még 4 évesen is csak főzeléket lesz hajlandó megenni :-) Még egyszer köszönöm mindenkinek, hogy leírta a véleményét és zöld kezeket nyomtam. További szép napot! :-D
2014. máj. 6. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!