Mitől lesz egy csupamosoly, energikus 13 hónapos kisfiú egyik napról a másikra egy 'bőgőmasina'?
A kisfiam egyébként egy nagyon jókedélyű, nagyon önálló, őrületesen akaratos kislegény, aki kb. 2 hete hirtelen nagyon anyás lett, egy lépést nem tudok megtenni úgy, hogy ne kapaszkodjon szinte szószerint a gatyaszáramba. Ma reggel, ébredés óta megállás nélkül sír, folyton ölben akar lenni, csak az köti le, ha a képeskönyveit nézegetjük. Még anyatejes, de már csak ritkán szopizik. Most viszont ez is kész káosz, folyton a pólómban nyúlkál, kiveri a balhét, ha a cici kell neki. Egyébként már 2 hónapja jár, néhány szót mond, jóétvágya van, jól alszik.
Olyan írjanak, akik már tapaaztaltak hasonlót. Előre is köszönöm.
Nos, jelentkezem.
nekem kislányom van, szintén 13 hónapos.
Ugyanezt tapasztalom az utóbbi pár hétben vele kapcsolatban, amit te is sajnos.
Egész eddig egy vidám kis szeretetcsomag volt, aki ugyan akaratos, de azért jól kezelhető. Ebből lett egy makacs, mindenen sírós, nehezen kezelhető hisztizsák.
Szinte csak olyan dolgokkal akar játszani, amivel nem lehet (virágföld, technikai cuccok, más balesetveszélyes dolog), persze ezeket nem engedem. Ilyenkor azonnal elsírja magát. Egész álló nap sehová nem tudok mozdulni tőle, mert amint mozdulok, jön ő is, mint az árnyékom. Ha mama, apa velünk van, az sem jó (eddig velük is elvolt kiválóan), de az sem ha összebújunk pl. Olyankor elindulna inkább. Hamar unatkozni kezd.
Egyelőre én sem találtam ki, mi erre a megoldás, de nap végére fogom a fejem már ettől a műsortól.
Nálunk ez párosul azzal is, hogy pár hete elkezdett kelni éjszaka, valamint válogatós lett..
Szóval én is szívesen veszem túlélési trükköket azoktól, akik ezen szintén átmentek.
Kérdező, neked pedig kitartást kívánok, persze magamnak is. :)
szia
igen-ez az
több dolgot tehetsz-
1.beveszed a leszarom tablettát-és egész nap vele foglalkozol
(nem gondolom,h ez a megoldás-mert,bár véget ér vmikor ez az időszak is,azért addig is el kell látni a háztartást,férjet..stb
2.megpróbálod leredukálni a munkát-kajarendelés,gyors mosógépbe dobálás-mig alszik..stb
3én olyasmiket csináltam,hogy-mindig felvettem,ha sirt,kapaszkodott,de rögtön le is tettem,vissza a szőnyegre-és onnan mondtam,hogy anya itt van,de most épp elpakol valamit.egyébként sétálni is igy mentünk.sosem cipeltem-felemeltem,megöleltem-és vissza a lábára,ha hiszti volt akkor is.
jó megoldás volt,h melléültem,de nem mindig vettem ölbe
esetleg,mivel cipelni nyilván nem lehet egész nap-jókat lehet már sétálni,akkor is együtt vagytok,mégsincs ölben,kézben
ill,mivel később fokozódhat is a helyzet pl egy boltban-én mindig előre tisztáztam vele,h ha bemegyünk 1db vmit választhat(túró rudi,joghurt..stb) igy nem volt hanyattvágódás a közértben.ill,mikor már nagyobb volt adtam sokszor választási lehetőséget.pl ha közértbe kell menni-és balhé van,akkor nem az a megoldás,h nem megyünk,hanem pl busszal,vagy villamossal szeretnél menni.lehet alakitani úgy,h érezze,h ő választott.
remélem segitettem
no de az hogy eljátszik a játszótéren majd egyszercsak elkezd sírni vagy hogy eddig nem nagyon cicizett most meg feszt bújik a polód alá én ezt nem gondolnám hisztinek hanem ezegyértelműen fájhat neki valami!
Nekem 15 hósom van de egy egy fog kibújása előtt csinálja ezt!Írja a 11-es sorstársad is hogy éjszaka újra kel meg hogy válogatós...ez egyértelműen fogzás!
Kipróbálhatod a chamomilla vulgaris homeos szert ha mégse fogzás akkor se ártasz vele.
Kitartás!
Szeretgesd,ölelgesd,kend be az ínyét dologéllel vagy valami fogzáskönnyítő szerrel,néha néha meg próbálj meg mellőle elosonni házimunkázni!Ezt az időt túl kell élni!
Pont ugyanúgy vagyunk, ahogy a 18-as írta. Hát tényleg nagyon kell a türelem, már délelőtt végére zsong a fejem az állandó nyafitól, a kisfiam pedig teljesen kivan, úgy feltúráztatja magát.
A 19-es pedig jó tippet adott. Én is észrevettem, hogy ha vendégségben vagyunk, vagy átjön a szomszéd kislány, mintha elfújták olna a rosszkedvét. Szval köszönöm a Ti hozzászólásotokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!