Első hónapban levő kismama vagyok, januárban lesz 1 éves a munkaviszonyom. Mennyi pénzre számíthatok havonta a baba születése után? Fizetés hány %-a? És előtte mikor már nem dolgozhatok?

válasza:

válasza:

válasza:Igen, gondoltam :-)
Én mondjuk a gyár olyan részén dolgozom, ahol elméletileg kevésbé érint a benti levegőszennyeződés, de február-március körül már én is tervezem a visszavonulást. Miél tovább szeretnél dolgozni, de a doki mondja majd ki a döntő szót :-)
*minél
*szeretnék :-)

válasza:AMikor táppénzre mégy, akkor az idei évi bruttó kereseted alapján számolják a táppénzt, a mértéke 50% (mert csak 1 év munkaviszonyod van). CSak szja-t vonnak belőle (20,32%).
Ha megszületett a baba, akkor tgyásra leszel jogosult, ezt is a tavalyi bruttód alapján számolják, mértéke 70%, és ebből is csak szja-t vonnak. A tgyás 168 nap, utána igényelhetsz gyedet, ami szintén 70%, de a szja mellett 10% nyugdíjat is vonnak belőle.
Kb. két hónappal a kicsi 2. születésnapja előtt szűnik meg a gyed, onnantól gyest fogsz kapni 3 éves koráig, ez nettó 25650Ft.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Szóval hova mennétek?Zala megyeiek vagyunk.Vagy hol tudok utánanézni hol milyen progik vannak? Köszönöm a segítséget!
Azt veszem észre hogy akinek két gyereke van azokon gyakrabban marad fent plusz kiló. Én az első után könnyen gyorsan visszafogytam,ilyen az alkatom nem is kellett érte sokat tennem. Vajon így fog ez menni a második után is?
Itt olvastam egyszer, hogy valakinek elszámolták a heteket, azt hitték túl van a 40. héten,beindították, aztán mivel nagyon pici volt a baba súlya utánaszámoltak, és kiederült, hogy csak a 37. hét körül járt. Nem tudom ez hogy lehetett, de 3 hete szült a barátőm,...
Egy előző topic miatt merült fel bennem ez a kérdés? Nem kötekedésnek szánom,de nem értem. Szerintem 1éves korig baba a baba. Ti mit gondoltok?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!