Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Első hónapban levő kismama...

Első hónapban levő kismama vagyok, januárban lesz 1 éves a munkaviszonyom. Mennyi pénzre számíthatok havonta a baba születése után? Fizetés hány %-a? És előtte mikor már nem dolgozhatok?

Figyelt kérdés
2011. okt. 6. 12:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Miért ne dolgozhatnál? akár az utolsó napig dolgozhatsz (ha akarsz)
2011. okt. 6. 12:15
 2/11 A kérdező kommentje:
Mert egy gyárról van szó, levegőben olyan anyagok vannak ott, és az orvos nem ajánlja hogy végig dolgozzon senki, akiről kiderül, hogy babát vár.
2011. okt. 6. 12:17
 3/11 anonim ***** válasza:
Szia!Én 9 hónap munkaviszony után mentem táppénzre 12000Ft körül volt a bruttóm 95-105 ezer körül kerestem!Táppénzem 65000Ft volt a tgyás:90000Ft körül a a gyedem meg 80000Ft körül mozog!Remélem valamit tudtam segíteni!Boldog babavárást! :)
2011. okt. 6. 12:18
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! :-)
2011. okt. 6. 12:20
 5/11 anonim ***** válasza:
Bocsi utolsó vagyok!120000Ft volt a bruttóm!Miután kiderült a baba már táppénzre mentem!Én is gyárba dolgoztam és ott sem javasolták hogy maradjak! :)
2011. okt. 6. 12:21
 6/11 A kérdező kommentje:

Igen, gondoltam :-)

Én mondjuk a gyár olyan részén dolgozom, ahol elméletileg kevésbé érint a benti levegőszennyeződés, de február-március körül már én is tervezem a visszavonulást. Miél tovább szeretnél dolgozni, de a doki mondja majd ki a döntő szót :-)

2011. okt. 6. 12:24
 7/11 A kérdező kommentje:

*minél

*szeretnék :-)

2011. okt. 6. 12:25
 8/11 anonim ***** válasza:

AMikor táppénzre mégy, akkor az idei évi bruttó kereseted alapján számolják a táppénzt, a mértéke 50% (mert csak 1 év munkaviszonyod van). CSak szja-t vonnak belőle (20,32%).

Ha megszületett a baba, akkor tgyásra leszel jogosult, ezt is a tavalyi bruttód alapján számolják, mértéke 70%, és ebből is csak szja-t vonnak. A tgyás 168 nap, utána igényelhetsz gyedet, ami szintén 70%, de a szja mellett 10% nyugdíjat is vonnak belőle.

Kb. két hónappal a kicsi 2. születésnapja előtt szűnik meg a gyed, onnantól gyest fogsz kapni 3 éves koráig, ez nettó 25650Ft.

2011. okt. 6. 12:37
 9/11 anonim ***** válasza:
Utolsó. Miért két hónappal kicsi második szülinapja előtt szűnik meg a GYED. Az nem két éves korig van. Vagy ez valami újdonság? Én tavaly február 19-éig kaptam GYED-et. Akkor lett a lányom pont két éves.
2011. okt. 6. 14:51
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat :-)
2011. okt. 7. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Hova menjünk a párommal? El szerettünk volna menni egy hosszú hétvégére wellnessel összekötve, mielött decemberben megszületik a baba, de ugye nem...

Szóval hova mennétek?Zala megyeiek vagyunk.Vagy hol tudok utánanézni hol milyen progik vannak? Köszönöm a segítséget!

Aki az első baba után könnyen, gyorsan visszafgyott, annak a második után is könnyenment?

Azt veszem észre hogy akinek két gyereke van azokon gyakrabban marad fent plusz kiló. Én az első után könnyen gyorsan visszafogytam,ilyen az alkatom nem is kellett érte sokat tennem. Vajon így fog ez menni a második után is?

Létezik, hogy egy túlhordott baba csak 2500g-al szülessen? Vagy lehet nem hordta még túl az anyuka?

Itt olvastam egyszer, hogy valakinek elszámolták a heteket, azt hitték túl van a 40. héten,beindították, aztán mivel nagyon pici volt a baba súlya utánaszámoltak, és kiederült, hogy csak a 37. hét körül járt. Nem tudom ez hogy lehetett, de 3 hete szült a barátőm,...

Meddig baba a baba, és mikortól kisgyerek? Miért kell egy 2éves gyereket, kisbabázni?

Egy előző topic miatt merült fel bennem ez a kérdés? Nem kötekedésnek szánom,de nem értem. Szerintem 1éves korig baba a baba. Ti mit gondoltok?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!