Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Születendő gyermekem anyukája...

Apa lennék kérdése:

Születendő gyermekem anyukája tulajdonképp megbeszélés nélkül a saját vezetéknevéhez választgat keresztnevet. Mennyit számít ez vajon a későbbiekben? Ragaszkodjak ahhoz, hogy az én nevem viselje, amihez a babának is nekem is jogom van?

Figyelt kérdés
[link]

2013. jan. 25. 15:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A gyerek névviseléséről a szülők KÖZÖSEN döntenek, már persze abban az esetben, ha hivatalosan is ketten vannak, azaz van teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat. Az most mindegy, hogy az anya a kórházban ezt lobogtatja-e, vagy sem, mert utólag épp úgy el lehet intézni, csak be kell menni az anyakönyvi hivatalba. Na most, ha van anya is, apa is, akkor a két szülő együtt dönt a gyerek vezetéknevéről, ami lehet az apáé, lehet az anyáé, vagy lehet mindkettejüké egyszerre, kötőjellel. Ebben meg kéne egyeznetek.

//Mellesleg, az oldal szabályzatában az van benne, hogy ne utalj korábbi kérdéseidre, mert nem biztos, hogy azokat mindenki olvasta. Azt írd le minden egyes kérdésbe, amit tudni szeretnél. //

2013. jan. 25. 21:23
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Igyekszem megfelelő megoldást találni, ez a kettős vezetéknév mint alternatív megoldás, tetszik.

A közös megegyezés úgy látszik, minden igyekezetem ellenére nem járható út sem ebben, sem másban.

2013. jan. 29. 07:42
 13/16 anonim ***** válasza:
Ha az anya nem akarja,sose fogja a gyerek a neved viselni.
2013. jan. 29. 09:08
 14/16 anonim ***** válasza:
Megmondom neked őszintén, nagyon szép dolog a ragaszkodásod a születendő gyerekedhez, de ha az anya nem akar bevonni téged az életébe akkor nem fog. Kár erőlködni. Sőt szerintem az erőszakosságoddal épp az ellenkezőjét fogod elérni. Próbáld inkább a háttérből szemlélni a dolgokat és néha rákérdezni az anyukánál, hogy hogy van. Ha nyugodt lesz a viszonyotok, sokkal nagyobb az esélye, hogy többször láthatod a családodat.
2013. jan. 29. 10:02
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Nem gondolom, hogy erőszakos lennék.

Időközben utánajártam jogilag is a dolgoknak. Tény, hogy törvényeink az anya pártján állnak / a gyerek pártja hyelyett /.

A gyermek érdekei pedig megkívánják, hogy egy apa is kiálljon érte...

2013. febr. 5. 14:47
 16/16 anonim ***** válasza:
Én elolvastam, amit az oldaladon írsz. Ennyire hülye nő nincs a földön. Ennek az egésznek egyetlen oka az lehet, ha sem Te, sem a volt férj nem apja a gyereknek. Ezért kell az anya nevét viselnie. Valószínűleg olyan apja van, aki nem tudja (még) vállalni. Miért nem tudtál egy normális nőt találni magadnak!
2013. máj. 15. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Hány évesen, mennyi havi bevételre vállaltátok az első babát?

Saját (hitelmentes) lakásba? Házasok voltatok?

Nem idevaló a kérdés, de a saját témakörében tinik vannak, segitenétek?

Komoly dologról lenne szó. Párommal nemrég elváltunk. Lett uj kapcsolatom, és most azzal fenyeget, hogy feljelent a rendőrségen, nemi erőszakért, mert van nála ondómintám. Lehet hogy van nála, de kérdem tőletek, hihet neki a rendőrség? Mi kell ahhoz, hogy ezt rám...

Egy pszichológus vagy kineziológus szakember segít azon ha vki nem tdja szeretni a saját gyerekét?

Annyira rémisztő számomra, barátnőmmel beszélgettünk nemrég, mindig is éreztem hogy valahogy ő ne úgy áll a gyerekéhez ahogy kéne de mivel nekem nincs még így gondoltam csak fáradt kimerült. És most valamelyik nap beszélgettünk és sírva kifakadt hogy nem szereti a...

Van itt olyan férfitársam, aki nem lehet apa, mert nem teszik a saját gyermekét a nevére? Mi ok miatt?

Van itt olyan férfitársam, aki nem lehet apa, mert nem teszik a saját gyermekét a nevére? Mi ok miatt? Köszönöm, ha írtok!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!