Mit tennétek a helyemben? (Családi probléma, sógornő, többi lent. )
A férjemnek van egy húga, akivel nem túlzottan jó a viszonyunk... Tavaly ősszel volt egy vetélésem, és rá nagyon hirtelen összejött újra a baba. A sógornőm kitalálta (mikor már nőtt a pocakom is), hogy nem is vagyok terhes, csak nem akarok dolgozni, elmondott mindennek, lejárató kampányt indított ellenem, sőt még a barátnőjével is üzengetett nekem, hogy ne merjek kimenni az utcára, mert "kirúgja belőlem a gyereket". És ezen felül a páromnak a fejét is telebeszélték, hogy nem vagyok terhes, csak hazudok. Aztán elmentünk terhességi UH-ra, ott ugye kiderült, hogy már 16 hetes terhes vagyok. Az ultrahang képet a sógornőm egyből posztolta is ki Facebook-ra, sőt azóta a kis babaruháinkat, egyéb célzó dolgokat is tesz ki az üzenőfalára. Mintha elvágták volna, próbál normális lenni velem (bizonyos korlátok között, tehát nem vagyunk puszipajtások), de bennem ott maradt az a bizonyos tüske... Hogy hogy bántak velem mikor épphogy lelkileg felépültem egy vetélésből. Egyébként anyósom is többször írt olyat a páromnak, hogy jobb lett volna, ha szingli marad, stb, tehát ő sem kedvel túlzottan, de az utóbbi időben ő is próbál velem normális lenni.
A kérdésem az lenne, hogy higgyek nekik hogy megváltoztak? Vagy ha meglesz júniusban a baba ugyanúgy bántani fognak utána? Mit tennétek a helyemben?
Kétségbe vagyok esve picit, mert lelkileg nem vagyok a toppon, és félek, hogy teljesen összeomlok, ha nekiállnak piszkálni szülés után. Segítségem nem nagyon lesz, mert külföldön élünk a férjemmel.
Az UH otthon készült, és akkor kaptam ezt az üzenetet a sógornőm barátnőjétől, amikor egy hetet otthon voltunk. A babaruhákról a képet pedig az én Facebookomról szedi le, vagy amiket ők vásároltak neki, azokat rakja fel. Nem tudtam minden részletet leírni, mert tenyleg hosszú lett volna...
Ősszel valószínűleg a babával haza kell költöznöm, mert itt kint egy lakótárssal élünk (az ő neven van az albérlet), aki bent cigizik a lakásban, es ha meglesz a baba, utana sem fog erről leszokni. Aki pedig Németországban él, tudja hogy itt masik alberletet talalni lehetetlen... Szóval azert félek nagyon, mert ha a babával hazaköltözöm a szüleimhez/vagy alberletbe akkor ki tudja, hogy fognak viselkedni velem a sógornőmék.
A sógornőd szerintem csak féltékeny.
Anyósoddal ne törődj, fognak egyébként szerintem is piszkálni még...2 lépés távolságot tartanék. :)
Élvezd a babavárást, csak a párod véleménye számítson!
Mit tegyél?
Legyél óvatos, gyanakvó, ne bízz bennük. De ne legyél elutasító.
Nem lehet, hogy a párod kiosztotta őket?
Köszönöm a válaszokat!
A sógornőm mindig is féltékeny volt rám, de soha nem hittem volna, hogy ennyire messzire elmegy, hogy megfenyegettet, ilyen dolgokat vág a fejemhez, stb.
Próbálok kedves lenni velük, de a 2-3 lépés távolság már úgy érzem mindig meg lesz köztünk (ami szerintem nem is baj).
A páromról nem tudom, hogy kiosztotta-e őket, de így belegondolva lehet, hogy megkérte őket, hogy hagyjanak békén.
Egyébként nekem most az a legfontosabb, hogyha meglesz a kislányunk, akkor ő ebből ne érezzen semmit, és hogy mindkét nagyszülő-párt ugyanúgy szeresse. Tehát itt nekem is kell majd engednem/változnom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!