Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnátok gyereket a helyünk...

Vállalnátok gyereket a helyünkben?

Figyelt kérdés

23 éves fiatal házaspár vagyunk.

Mindketten dolgozunk, albérletben élünk.

Férjem fizetése 250-300e közt, enyém 68e, de jövőre lejár a szerződésem. Lehet, hogy maradhatok, de még nem biztos. 90%, hogy lesz munkám.

Kiadásaink:

3 szobás felújított szép lakás garázzsal: 20e

rezsi: nyáron 30e, télen 35-40e

tv+net+telefon: 5e

DH: 6e

Tömegközlekedés: 10e (kettőnknek)

Kondibérlet: 5e

Benzin: 10e (szülőkhöz havi 1-2x megyünk)

Kajára olyan 60-70e megy el, főként csirkemellet eszünk, csirkehúst. Sok dolgot kapunk otthonról, befőttek, nyáron zöldség, gyümölcs, lekvár stb.

Alapból a nagyobb dolgokat szeretném megvenni (kiságy, szekrény, ilyesmik), de ruhát, meg ilyen apróságokat a család mindig összeadja az épp 'rászorulónak'. Nem arról van szó, mert meg tudnánk venni, csak gondoltam leírom, mert ezt is szoktátok kérdezni.

Szóval, ilyen háttérrel vállalnátok babát? Most csak erre a részére vagyok kíváncsi, nyílván nem ezen fog múlni, csak érdekel, kívülről hogy látjátok ezt.

2014. máj. 14. 22:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, hogy az otthon töltött évek alatt mennyit kapsz. hogy csak 25 ezer forintnyi gyest kapsz, vagy kapsz 100e Ft gyedet+ családit. Írtad, hogy albérletben laktok, akár a lakáshitelt is fizetheted a különbözetből.
2014. máj. 15. 06:41
 12/21 anonim ***** válasza:
Én még várnék, utána még nehezebb kapsz majd normális munkát.
2014. máj. 15. 08:37
 13/21 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező: ne csak a pénzt nézd, hanem a családi helyzeteteket is.

Én mindenképpen gyermekvállalás előtt:

- keresnék egy jobban fizető munkát

- a jelenlegi kereseteink mellett is és a későbbi magasabb keresetem mellett is félretennék minden hónapban valamennyit (ha 5 eFt-ot, akkor annyit, ha 50-t, akkor annyit)- hidd el, lesz helye egy gyermekes családban

- ha most találsz egy jobban fizető munkát, akkor az otthon töltött 1-2-3 évre is jobb ellátásokkal maradhatsz otthon. Nagyon nem mindegy, hogy 2 évet 26 eFt-os gyessel vagy akár 100 eFt-os GYED mellett kell eltölteni. (ha ennyire nem számít a pénz is, akkor félre lehet tenni saját otthonra, a kicsinek megtakarítani stb.)

- nőként, anyaként mindenképpen azt tanácsolom, hogy előbb dolgozz, legyenek ellátásaid, munkaviszonyod- nagyon nem mindegy. Mindig törekedj arra, hogy ne legyél kiszolgáltatott, még a házasságodban sem. Ha valamiért véletlenül tönkre menne a kapcsolatotok, szakításra kerülne a sor vagy valamilyen váratlan dolog érné aférjedet (munkahely elvesztése, betegség, halál)- akkor se maradj földönfutó a kisgyermekeddel albérletben 26 eFt-os gyessel.

Nagyon jó és klassz dolog, hogy a férjed jól keres és a családod segíteni tud- hidd el, ez kicsi mellett méginkább felértékelődik, DE: állj meg mindig, minden körülmények között a saját lábadon- ha bármi történik is, mindig légy képes a béredből, a ledolgozott idő után járó ellátásaidból, megtakarításodból ellátni saját magad és a gyermekedet is.

Minden jót: egy édesanya

2014. máj. 15. 10:04
 14/21 anonim ***** válasza:

9-es, te nem tudsz számolni!

Bsc 3, Msc 5 év.

Nekem 23 évesen (úgy hogy abban az évben töltöttem a 24-et, de 19 voltam, amikor kezdtem, mert évvesztes vagyok) lett meg a hagyományos, osztatlan képzéses diplomám (5 év). És mire végeztem, már 1 éves munkaviszonyom volt és továbbra is élő szerződésem (igaz, csak határozott).

2014. máj. 15. 10:05
 15/21 A kérdező kommentje:

"viszont szintemelőt (MA/MSC) igenis támogat az állam"

Szerinted érdemes abban a szakmában továbbképezni magam, ami diplomával ennyit fizet???

2013 februárjában kaptam meg a diplomát (február 8) és 2013 február 1 óta dolgozom is. Idén novemberben töltöm a 24et. Nem tudom, miért lenne ez kamu.

Nem tudom, te merre laksz, nekem sajnos nem olyan könnyű innen ugrálni. A férjemnek olyan munkája van, illetve olyan technológiával dolgozik, ami az országban még csak kevés helyen van. Plusz minek menjek, mikor itt is jól megélünk? Havi 70-100e ft-ot félre tudunk tenni, 2millióért már kapok lakást is, 5ért családiházat. Ez mellé a 330-350e-es bejövő szerintem nem kevés.

Igen, most a párom "tart el", de amíg nem dolgozott, míg tanultunk, nekem volt több, ami ugyan úgy közös volt.

Egy házasságban épp ez a lényeg (nekünk), hogy bánat-boldogság egyaránt közös.

Ja, van egy tehermentes autónk, ezt nem írtam.

Amúgy tanulnék én még így munka mellett is, de csak fizetős helyeket találok, mert most ugye csak hétvégén tudnék. Szívesen lennék fodrász, kozmetikus, cukrász, akár eladónak is beülnék a tescoba, vagy kisboltba, vagy bárhova, hogy többet tudjak keresni, de sajnos nagyon pang a munkaerőpiac, így nem sok esélyem van váltani a városban. A szerződésem 2015 jan 31ig tart, utána ha nem maradhatok, 50km-el arrébb lesz munkám, az tuti (szülőfalu).

Szóval nekem senki ne mondja, hogy nem akarok...

2014. máj. 15. 10:08
 16/21 A kérdező kommentje:

erre a bérre a tgyás: 61,152ft

gyed: 53,872ft

gyes: 25,650ft (tudom, ez bérfüggetlen)

+csp 12,200

+adókedvezmény: 10.000

vagyis a tgyás alatt 83,352ft

gyed alatt: 76,072ft

gyes alatt: 47,850ft

-ot kapnék.

Azt az előbb írtam, hogy teszünk félre, havi 70-100e közt átlagosan

2014. máj. 15. 10:14
 17/21 anonim ***** válasza:
37%

13-as vagyok (az édesanya).

Ha ennyire rossz a munkaerőpiac felétek és egyébként is albérletben éltek, fiatalok vagytok, gyermek egyelőre nincs, akkor az is megfontolandó szempont, hogy költözzetek esetleg olyan régióba, ahol összesen kettőtöknek nagyobb bevétele, több keresete, biztosabb állása, nagyobb karrierlehetősége stb. lenne, mint most egyedül a férjednek.

Én efelé mozdulnék- és tenném ezt most is, saját házban, anyaként, 40hez közel, ha úgy hozná az élet- nem vagytok röghöz kötve, ti aztán egyáltalán nem.

Kicsit nézzetek körbe, az országon belül is hatalmas különbségek vannak (sajnos)- legyetek mobilisabbak!

(...félve írom le, de akár külföld viszonylatában is, ehhez azonban VALÓDI nyelvtudással, valódi SZAKMAI munkavégzésre és nem képzetlen fizikai munkára érdemes kimenni valamennyi alap kezdőtőkével a lakhatásra, elindulásra)- végső soron ez is opció.

Szimpatikus vagy kérdező, de azt ne felejtsd el, hogy az életben, az előrehaladásban nem a próbálkozás számít, hanem a valóban megtett lépések és a valóban elért célok.

Minden jót.

2014. máj. 15. 11:02
 18/21 A kérdező kommentje:

17nek

Köszi a választ. Az a helyzet, hogy amit a férjem csinál, az az országban kevés helyen van, ahol van, ott továbbképzik maguknak az embert. Így abban a munkakörben elhelyezkedni nem tud máshol, csak itt. Máshoz meg nem ért annyire, hogy felvegyék. (fogtechnikus) Plusz íz ő fizuja elég jó, nem is szívesen költöznénk, itt van mindenkink. És itt ennyiből bőven meg lehet élni.

2014. máj. 15. 11:16
 19/21 anonim ***** válasza:
68%
Én simán vállalnék. Ha mindig azt nézi az ember,h mikor lehet több,akkor elmúlik felette az idő.
2014. máj. 15. 11:24
 20/21 anonim ***** válasza:
Nekem is 23 és fél évesen lesz MSc-m, mondjuk az a titka, hogy nem kell csúszni, pedig évvesztes is vagyok.
2014. máj. 15. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!