Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van aki lemondta a védőnő...

Van aki lemondta a védőnő szolgálatot?

Figyelt kérdés
Elvileg írásban le lehet mondani, erről tudnátok bővebben mesélni? Milyen okból mondtátok le, ez milyen következményekkel járt, késöbb megbántátok -e? Minden véleményt szívesen várok a témában, de kérem csak olyan írjon aki érintett a témában(Lemondta, fontolgatja, hogy lemondja) Olyan hozzászólások, hogy "Hülye vagy,ha nem tudsz együttműködni a védőnővel minek neked gyerek?" stb nem érdekelnek, illetve lepontozást és amennyiben sértő jelentést is kapnak.

2015. jún. 16. 09:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Én vagyok,aki linkeltem a cikket.

A miénk egy extrém példa volt,ilyen esettel nem találkoztam.Pl győri barátnőm is lemondta a védőnői szolgálatot és nála egyszer volt kint a családgondozó hölgy.Nálunk csak szerintem túl alapos akart lenni,mert tényleg,szó szerint ragaszkodott a kapcsolattartáshoz;ugyanúgy havonta akarta,mint a védőnővel kellett volna.

Mióta helyre tettem a dolgokat,azóta más is mondta már le( egy család,nem több) és hozzájuk már csak 2x ment el.

Nálunk tényleg csak azért ragaszkodott a látogatásokhoz szerintem,mert nem mi voltunk az elsők erre és újdonság volt meg egyáltalán... :-)

Igen,tényleg annyit jelent a környezettanulmány,hogy hol éltek,normális körülmények között éltek-e (nem dől-e rátok a ház,nem penészesek a falak)

Nálunk nagyon nagyon részletesen leírta,bele írta még azt is,hogy van mosogatógépünk,de tényleg :-)

Szóval emiatt ne aggódj,mennek,megnéznek benneteket és békén hagynak.Onnantól évi egyszer kell menni a körzeti védőnőhöz és ennyi.A többit a dokival lerendezitek úgy is.A oltásokról,ajánlott oltásokról automatikusan ő is tájékoztat,ha beteg úgy is oda viszed.

Szép napot!

2015. jún. 17. 10:07
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

" nincsenek olyan szinten rájuk szállva, mint a normálisan élő/élni próbáló szülőkre és gyerekeikre"

teljesen jól látod, amit utána írtál. Lakatoséknál látjuk, hogy nincs esély a normális életre. Ami náluk már haladás, attól neked lehet, hogy felfordul a gyomrod (pl. sikerült megépíttetni velük a pottyantóst - gondold el, addig hova végezték? - és hasonlók)

Nagyon sok helyről el kéne vinni a gyerekeket, de olyan szinten telítettek az otthonok és nevelőszülők, hogy nincs hova vinni őket. Úgyhogy ez tényleg csak a riogatás része. A mi térségünkben pl. 5 év alatt egyetlen családtól vitték el őket, de oda is visszakerültek. Tényleg nagyon nagyon kirívó és ritka esetben vannak elválasztva.

A látogatásról: ilyenkor egy környezettanulmányt kell készíteni. Maximum 30 perc, de inkább kevesebb idő, amit ott töltünk. Megkérünk, hogy mutasd meg a házat, gyerekszobát (itt az a lényeg, tisztaság van-e, gyereknek van-e saját élettere, kiságya legalább). Ha 1 szoba-konyhában vagytok, az még nem ok semmi negatívumra. Ha nagyon szegényesnek látja a körülményt (értsd. nincs ágy, mosógép, kosz van...) esetleg megkér, mutasd meg, van-e mit enni. Rákérdezhet, ha nem anyatejes, van-e pénz tápszerre. De ha kulturált a körülményetek, lakásotok, látszik, hogy telik rá, nem fogja firtatni ezt a dolgot. Megkérdezi a jövedelmeteket, esetleg kellhet jöv.igazolás is, attól függ, a gyámhatóság mit kért. Megkérdezi, sikerült-e elintézned az anyaságit, gyedet, csp-t, ilyeneket. Ház alapterületét, szobaszámot, egyéb helységeket felsorolja a lapon. Aztán, van-e más tulajdonotok (ez egy vagyonnyilatkozat tulajdonképp), ha valami baj történik, van-e, aki vigyázzon a babára (pl mind a ketten férjeddel kórházba kerültök, kit kell hívni). Végül, hogy miért szeretnéd lemondani, azt kifejtve le kell írnia.

Nem rossz szándékkal mennek oda, ne aggódj ezen. Nem fog ott ülni 2 órát, mert amennyit ott van, azt neki 2x annyi idejébe telik lepapírozni.

Ha nem világos, kérdezz nyugodtan

Gyerekjólétis családgondozó

2015. jún. 17. 17:22
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönjük szépen a részletes választ! Még írunk egy privát üzenetet, egy dolgot meg szeretnénk még kérdezni. :)
2015. jún. 17. 17:30
 14/14 anonim ***** válasza:
okés :)
2015. jún. 17. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!