Vannak itt olyanok, akiknek elképzelésük sincs, mit fognak dolgozni és hol a baba után?
Az ország keleti felében élünk. Nyelvtanári diplomám van, több OKJ-s végzettségem, de ezekben nem sikerült gyakorlatot szereznem, pedig nagyon akartam, mert sokat költöttem a képzésre. Két nyelvet tudok használni szóban, írásban egyaránt. Határozott idejű szerződésekkel dolgoztam, ha volt hol.
Gondolkodom teljes váltáson, de nem tudom, mit kellene tanulnom, nem merek már csak úgy kigondolni valamit és pénzt áldozni rá, mert félek, hogy nem fog megtérülni és csak kidobott pénz lesz az is.
Ti mit tanultok, miben láttok lehetőséget? Miért pont azt tanuljátok?
Akik vállalkoznak, mivel foglalkoznak? Hogy jött az ötlet?
11: anyukám is nyelvtanár eredetileg (ma már pedagógiai szakértő), esetleg egy olyan plusz MA megcsinálása, amivel lehet szakmai területen maradni, de nem nyelvtanárként? vannak 1 éves MA-k is. Ha csak főiskolai végzettséged van, akkor meg még majdnem ingyen is találhatsz egyetemi (MA) képzést.
esetleg, mivel jól beszélsz nyelveket, tolmácsként is tudnál otthonról kicsit dolgozgatni, vagy ha esetleg érdekel a turizmus, idegenvezetőként elhelyezkedni?
Ha fordítani szeretnék, akkor vállalkozói igazolvány kellene, nekem úgy meg nem éri meg. Az egyik nyelv, amit tudok, nagyon nem kelendő errefelé, a tanítására sincs nagy kereslet (jobban mondva semmilyen)
Valaki itt linkelt fordítói munkát kínáló oldalt, tagsági díj van, egy fordítást többen is megcsinálnak és csak az kap fizut, akiét kiválasztja a megrendelő, nekem így jött le, h így működik.
A mesterképzések között nincs olyan, ami életképes, ilyenekre mehetnék tovább a meglévő alapképzésemmel, h digitális bölcsész. Szakirányú továbbképzéssel már jobban boldogulnék, de nagyon drága a tandíj.
Fordítani akkor tudsz, ha van fordítói szakképesítésed. Másoddiplomaként egy éves képzés. Egyébként hiába leszel vállalkozó nem fordíthatsz képesítés nélkül.
Ha van már végzettséged, akkor a proz.com-on lehet munkákat megcsípni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!