Mi van az anyukákkal?

Figyelt kérdés
Még mindig nem jutok szóhoz. Reggel elmentem a boltba a kislányommal, úgy ahogy mindig. Én fiatal vagyok, és attól, hogy van egy lányom még szeretek jól kinézni. Amióta az eszemet tudom annyira csajos nő voltam, hogy hihetetlen, nem az a sportcipős farmernacis lány, és ez a lányom után sem változott. Szóval lementünk a boltba. A legközelebbi a plázában van, ahol elég sok ember megfordul ugyebár, én még a szomszéd boltba se ugranék le melegítőben, nem hogy ide. Éppen toltam a babakocsit és arról csacsogtam a 2,5 éves lányommal, hogy mennyire jó arc volt a sellő a reggeli mesekönyvből, mikor elviharzik mellett egy nő, a lányával aki hasonló korú lehet mint az enyém és megjegyzi, hogy: többet kéne foglalkozni a gyerekkel, mint magammal, és minek szül gyereket az aki még így is csak a külsejével van elfoglalva, és nem a lányát szereti a legjobban, hanem saját magát. Legalábbis ez volt a lényege a mondanivalójának. Ezt most komolyan abból szűrte le, hogy csinosan voltam felöltözve, smink volt rajta és magassarkú? Csinosan felöltözni is ugyanannyi időt vesz igénybe, mint felhúzni a mackót a pólóval.. Egy gyakorlott embernél pedig a sminkelés is 10 perc, amit speciel akkor vittem véghez amikor a lányom megreggeliztette a babáját, mert anélkül aztán ki nem lehet lépni a házból, nehogy szegény éhen haljon :D Én is tehettem volna megjegyzést, hogy ő meg mennyire hihetetlenül szarul néz ki, de ennél intelligensebbnek éreztem magam, meg amúgy is hirtelen köpni, nyelni nem tudtam és úgy elviharzott hogy mire magamhoz tértem már messze járt. Alapvetően meg elég sokat hallom, itt is meg mindenhol, hogy aki ad magára meg eljár edzeni az szar anya és minek szül, miért gondolják ezt így ennyien?
2016. jún. 25. 08:06
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
53%

Én már kaptam megjegyzést több embertől is pesten úgy, hogy észre sem vettem a közelemben csak mikor elém állt és hozzámszólt. Persze nem az anyaságom volt a téma, de a hogy nézel ki farmerban és pólóban is szokott jönni, meg a mit nézel kérdés, mikor tényleg még az irányába sem fordultam. Egy idegbeteg nő egyszer fenyegetett, hogy megver,ha ránézek, de amíg nem kiabált nem is vettem észre, hogy egyáltalán létezik. Vannak ilyen buggyantak, nem anyukaság kérdése. Ennek a nőnek szerintem nem te voltál az egyetlen áldozata, ezer okból meg fog szólni mindenkit még.

Én is az ápolt, csinos anyukák táborát gazdagítom, de öltözködés miatt még nem szóltak be. Azért mert vékony vagyok, már kaptam megjegyzést, de inkább csak kellemetlen pillantásokat, és sutyorgást. Legtöbbször tizenévesnek néznek pedig 26 vagyok, és random nénik a buszon meg az auchanban szólnak meg, hogy de fiatal anyuka/remélem már leérettségizett/inkább tanultál volna. Vagy hangosan, hogy halljam, vagy "beszélgetést" kezdeményeznek.

Tudom, hogy zavar, hogy nem mondtad meg neki a magadét, mert lefagytál, de nem lehet mindenkit normálissá varázsolni.

Gondolj arra, hogy ő nehezebben küzd meg ugyanazokkal a kihívásokkal, mint te. És nem az együttérzés miatt mondom, hanem nyugodtan "gonoszkodásképp". Felnőtt emberként eljuthatott volna arra a szintre, hogy nem másokon, főleg nem idegeneken vezeti le a frusztáltságát. Egy szerencsétlen, igénytelen, lelkibeteg nő kritikáját kaptad meg. Most őszintén számít valamit az ő nyomora?

2016. jún. 25. 12:07
 22/26 anonim ***** válasza:
48%
Nekem van fantaziam es mindig is a fovarosban eltem, de nem tudom elkepzelni, hogy egy plazaban setalgatva elhalad mellttunk egy no gyerekkel es minden elozmeny nelkul levag egy monologot arrol (mert ez a lenyeg, ugye?), hogy milyen allati jol nezek ki. Reggeli sellos mesekonyv :) Oke, ertekeljuk a probalkozast, de fuss neki meg 1x
2016. jún. 25. 13:52
 23/26 anonim ***** válasza:
35%
Ilyet konkrétan nem tapasztaltam.Én is csinos,igényes anyuka vagyok,ráadásul nem 30-nak hanem 20-nak néznek általában.Én annyit vettem észre,hogy pl.a suliban az igénytelen,ronda,kövér anyukák nem nyitnak felém.Mondjuk ez engem nem zavar,de azért pár szót jó lenne váltani azzal aki mondjuk a lányom barátnőjének az anyja.Mondjuk ez a különbség,meg ez a dolog a gazdagok-szegények között is jellemző.Egy gazdag a gazdaggal akar jó kapcsolatot ápolni,a szegény meg nem fog nyitni a gazdag felé...szard le.
2016. jún. 25. 15:41
 24/26 anonim ***** válasza:
88%

"A vélemény olyan mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másokéra."

Én ehhez tartom magam a többiekkel kapcsolatban :)

2016. jún. 25. 16:47
 25/26 anonim ***** válasza:
42%

Hat eleg meglepo v alaszok szulettek itt.....

en a 70 es evekben szultem es a gyerekemet meg 4 evesen is toltam osszecsukhato kocsiban mert kenyelmesebb volt mint kezben vinni ha elfarad. SOHA nem mentem ki smink nelkul az utcara a szules utan 10 honappal mar szuper miniben es csinos cipoben/szandalban , forro nadragban jartam. es igen mindig amikor kimentunk legalabb 30 percet toltottem azzal hogy csinos legyek . nekem ez fontos volt. nem ertem mitol vannak a negative megjegyzesek az anyukara. Kerdezo ne foglalkozz vele irigyek es kesz.

2016. jún. 26. 13:06
 26/26 anonim ***** válasza:
57%
Akárhol jártam külföldön mindenhol azt tapasztaltam,hogy a 4-5 éves gyereket is tolták még a babakocsiban ha elfáradt,vagy hosszú volt az út.Itt meg már lassan az is ciki,ha egy két évest beleraksz...
2016. jún. 26. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!