Ilyen anyagi körülmények között vállalnál gyereket?
Az én fizetésem: 170ezer, a férjemé 130ezer körül van.
10 éve folyamatos munkaviszonyom van.
Kiadások:
hitel 62ezer(még másfél évig)
rezsi: 50ezer
élelmiszer, tisztítószer, tisztálkodószerek, (férjemnek cigi)+stb : kb. 100ezer
Attól tartok, hogy ha én már nem dolgozok akkor a bevételünk nem lesz elég a család fenntartásához.
Ha a hitel már nem lenne........ a fejem se fájna!
A korban bőőőőven bennevagyunk...
Nekünk fele ennyi hitelünk van, de a jövedelmünk is kevesebb 70 000-rel, mert nekem lejárt a gyed, gyesen vagyok. Így is kijövünk, nyaralni is tudunk. Persze meg kell
Gondoni mire költünk, csak ésszel, de van spórolt pénzünk is.
az anyagi helyzet szerencsére/nem szerencsére változik. lehet valaki milliomos volt,amikor gyereket vállalt,de lehet pár év múlva meg épp,hogy meg fog élni. olyan is van,hogy valaki szerény körülmények közé vállal gyereket, de mire a gyerek sulis lesz már bőven telik mindenre.
szóval én erre nem alapoznék. nekem az lenne a fontos,hogy stabil legyen a párkapcsolat, tényleg lehessen rá alapozni több évtizedre előre is akár. valamint nekem az is fontos,hogy legyen saját lakás/ház. nektek ha jól gondolom van, már "csak" 2,5 évig kell fizetni.
én bevállalnám,hogyha tényleg stabil a kapcsolat. mivel volt bejelentett munkaviszonyod fogsz kapni azért te is. és mellé a férjed 130-a. és ha nem jöttök majd ki,akkor max a férjed bevállal pár hétvégi melót is. nem tudom mit dolgozik,de ha szakmunkás pl akkor simán lehet 1-1 maszek munkával keresni 5-10 ezret egy szombaton mondjuk. ez is valami. plusz én elvárnám,hogy a cigit is rakja el..de azt már én a baba projekt előtt elvártam. a spermiumra nincs jó hatással a cigi.. +havi szinten több tíz ezer forint.
Én is vállalnék.
A CSED-ed+csp+adókedvezmény nem lesz rosszabb a fizudnál, és létezik ma már GYED extra is fél éves kortól, de ha nem is mégy vissza dolgozni 2 éves koráig, akkor is, a GYED azért nem kevés. Sőt, a férjed is mehet GYED-re, mivel ő nem keres sokat.
Mi ennél kb. 30-cal keresünk többet, havi 40 hitelszerű kiadásunk van, a rezsinket nem számoltam még össze. Szerintem a cigit nemcsak a gyerek passzív dohányzása miatt kellene letennie a férjednek, hanem mert nagyon sok pénzt is elvisz a hülyeség.
(29N, 37F, 4 hónapos baba)
10 éves házasok vagyunk, a kapcsolatunk STABIL :)
Én 33 vagyok, a férjem 42. A cigi........próbálom lebeszélni róla, de nem könnyű neki a leszokás. A házban nem gyújt rá, sőt...még a jelenlétemben sem teszi (az udvaron sem). Erre havi 15 ezer megy el. :( Szokott vállalni maszekot ha akad, ezzel sincs gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!