Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen anyagi körülmények...

Ilyen anyagi körülmények között vállalnál gyereket?

Figyelt kérdés

Az én fizetésem: 170ezer, a férjemé 130ezer körül van.

10 éve folyamatos munkaviszonyom van.

Kiadások:

hitel 62ezer(még másfél évig)

rezsi: 50ezer

élelmiszer, tisztítószer, tisztálkodószerek, (férjemnek cigi)+stb : kb. 100ezer

Attól tartok, hogy ha én már nem dolgozok akkor a bevételünk nem lesz elég a család fenntartásához.

Ha a hitel már nem lenne........ a fejem se fájna!

A korban bőőőőven bennevagyunk...

2016. jún. 26. 19:42
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
25%
Wow jó bátor válaszolók vannak itt. Èn amíg fizetni kell a hitelt nem vallalnèk gyereket. Mi van ha veszélyeztett terhes leszel? Már a terhesség elejétől fájhat a fejed, hogy miből fizettek be hitelt. Ugye ha nem kifizetőhely a munkahelyed akkor előfordulhat, hogy hónapokat kell várni a táppènzre és ugyanez érvényes a csed, gyedre. Ha csak 1-2 hónapot csúszik már bajban lennètek. Vagy mi van ha valami probléma lesz a gyerekkel és fejlesztésre szorul vagy drága gyógyszer kell neki. A váratlan kiadásokra van megtakarításotok? Mondjuk ha férjed beteg lesz vagy baleset történik és otthon kell lennie hónapokig és még sorolhatnám. De ez az én véleményem.
2016. jún. 26. 20:29
 12/24 anonim ***** válasza:
48%
Igen, de ha a cigit hanyagolnátok máris több jutna értelmes dologra.
2016. jún. 26. 20:39
 13/24 Betu ***** válasza:
30%
Mi jóval kevesebből is bevàllaltuk. Boldogan élünk, a kisfiam mindent megkap ami szerintünk szüksèges. Szerencsére semmi gond nincs vele nem kell fejlesztés, nem kellett tápszer stb. Viszont ha kellett volna bàrmi olyan plusz amire nem gondoltunk akkor megoldottuk volna azt is. Ja ès a varandosagom alatt terhességi cukrom volt. Az elég huzos volt mert dràga az egészséges kaja meg mindenre odafigyelni stb. Ezt is megoldottuk. Én biztosan bevàllalnàm a helyetekben, fiatalabb senki nem lesz.
2016. jún. 26. 20:53
 14/24 Snorri ***** válasza:
40%
Bajok mindig jöhetnek, mondjuk megvárják mire nincs hitel, és mindkettőjüket kirúgják egyszerre aznap mikor kiderül, hogy babát vár, vagy hármas ikrek, vagy leég a ház...szóval az ember soha nem lehet elég felkészült, mindig jöhet valami, ami felborítja az holtbiztos terveket. Ha még két évig nem vágtok bele, leszel 34, lehet 1 évig nem jön össze, 35, kivizsgálások, blabla fél év, lehet meddőség klinika kell, mire eljutsz oda, hogy összejön egy lombik lehetsz 40. És máris elment a pénz, amit félreraktál hitel helyett. Ezt is számításba kell venni.
2016. jún. 26. 21:03
 15/24 anonim ***** válasza:
59%

Ennyi bevételre beválallnám, de ennyi kiadással mellé NEM. Ha fájó megszorítások nélkül racionalizálni tudnátok a kiadást, sima ügy lehetne.

Pl.: a cigit letenni a gyerekért nem kéne túl nagy áldozatot jelentenie. Eleve rosszabb lehet tőle a nemzőképessége, plusz korábban is meghallhat, kevesebbet élhet a gyerekével.

2016. jún. 26. 21:38
 16/24 anonim ***** válasza:
6%

Nekunk sem sokkal jobb arányú a "megmaradt" bevetelunk. 1 gyerekunk van, de siman kijovunk minden hóban. Igaz, mig itthon voltam a gyerekkel félretenni nem tudtunk, de jutott mindenre, no nem nagy nyaralasok, stb., de orultunk a gyerkocnek, mert akartuk. Most, hogy visszamentem par honapja dolgozni, beleferne a nyaralas is már. (csak egy pelda: meg 15 év hitel havi 100ezerrel, nem parazunk!)

Vagjatok bele!!!!!

2016. jún. 27. 05:52
 17/24 anonim ***** válasza:
6%
igen vállalnám.
2016. jún. 27. 08:52
 18/24 anonim ***** válasza:
35%
Hiába pontoztok le nullára,nettó 300-ra csak a hülye nem vállal gyereket.Magyarországon az átlag ez alatt él.Gondoljatok csak az ovis ingyenes étkezésre,nettó 270 felett már fizetni kell,nálunk a 26 főből 6-an fizetnek étkezésért,és 1-2 családot eltekintve mindenki normálisan él,nem nyomorogva. Persze akinek havi 1 milliója van az elhiszem hogy nem tudja elképzelni milyen kevesebből megélni,de simán meg lehet.Nekünk is 300 jön be egy hónapban,egy gyerek,és jut mindenre,nyaralni is megyünk,wellness szállodába egy hétre,szóval...
2016. jún. 27. 10:14
 19/24 Snorri ***** válasza:
54%
Teljesen igazad van utolsó. Nekem sem az a tapasztalatom, hogy nagyon sokan ennél kevesebb jövedelemből gazdálkodnak. Én csak lesek, amikor itt olvasok a röpködő sokszázezrekről, meg a többiről...😮
2016. jún. 27. 11:39
 20/24 anonim ***** válasza:
50%
hát igen, a pontozásból látszik, hogy a sanyarú élet feletti össznépi zokogás deszarmindenitten indukálása lenne a kiírt kérdés valódi célja :D:D:D
2016. jún. 27. 11:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!