Ha a nejem otthon van a 2 hónapos gyerekkel, akkor elmehetek a 4 éves gyerekkel táppénzre ha lebetegszik, vagy egyedül kell a két gyerekről gondoskodnia?
Figyelt kérdés
Praktikusabb lenne, ha nem kellene rohangálnia a két gyerek között, és nem betegedne le ő is meg a pici is a kimerültségtől.
Jogilag mi a lehetőség?
2016. júl. 4. 10:24
1/5 anonim válasza:
Igen. Két gyerek két különböző juttatás.
2/5 anonim válasza:
én úgy tudom, hogy nem lehet, a gyerekekre egy ember veheti igénybe az ellátásokat.
a válaszok érdekelnek, hátha valaki be tud linkelni egy erre vonatkozó jogszabályt, én is örülnék, ha nem így lenne :)
3/5 anonim válasza:
Egy gyerekre csak egy juttatás jár. Anyuka a 2 hónapos után kap csed-et, de a 4 éves után semmit. Tehát vele elmehet apuka táppénzre.
4/5 anonim válasza:
Nem tudom. De végre egy normális apuka. :D
/Habár az utolsónak igaza lehet, logikus válasz/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!