Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csinálnátok egy egyre...

Mit csinálnátok egy egyre inkább elzüllő kamasszal?

Figyelt kérdés
18 éves fiúról van szó, inkább csak az iskola mellé jár, nagyon sok pénzt elbulizik, vagy ki tudja mire költ, a befizetni való pénz sem oda jut a kezéből, ahova szánták. Kölcsönt vett föl, valószínűleg nem ő költötte el, hanem odaadta valakinek. Drogos ismerősei vannak, a szülők nemtudnak hatni rá.
2014. máj. 8. 03:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az ilyennel nemtudsz mit kezdeni. Akár csak az én testvéremről írnál. Csak ő még bűnözö életmódot is folytat. Ha ő nem akar változást, te belegebedhetsz, nem fog javulni a helyzet. Sajnos..
2014. máj. 8. 05:06
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

eloszor is: drogtesztre vinnem el...

Ha drogozik,irany az elvono.

Es nem kell neki penzt adni a kezebe. dolgozzon meg erte ha kolteni akar.. suliba jar meg nem? de. akkor nem dolgozik elvileg.. valasztas ele allitanam: suli oke rendben tamogatom,de mehet dolgozni is mar 18 evesen de akkor lassa elmagat,es adjon bele a szamlakba,koltsegekbe! nehogy mar az en penzemet drogozza el.........

2014. máj. 8. 06:16
 3/8 anonim ***** válasza:
85%

Utolsó esélyként:

Tisztáznám vele, hogy nagykorú lett, tehát alapból nem köteles a szülő eltartani, másrészt erre érdemtelenné is vált, tehát nem is vagyok hajlandó támogatni.

Nincs se mobil előfizetés, se ruha mosás, se kaja, se semmi, és húzzon el dolgozni a pi..ba. Annyi kedvezményt kap, hogy a lakásban maradhat, nem kerül az utcára.

Ha lesz állása, X összeget hazaad, ebből fizetik a rezsi rá eső részét, kap enni, ruhát egyebet magának veszi, és X összeget odaad kézbe, amit a SZÜLŐK félretesznek neki. Így tudják, mennyi van, és hová kerül.

A további tanulmányait levelezőn folytatja, vagy estin, hogy tudjon teljes állásban dolgozni, akár több műszakban is. (Úgy is itt az év vége, meg ennyi idősen talán pont most fejezi be a sulit.)

Ha ez a helyzet nem jön létre pár hónapon belül (tudom, nem egyszerű állást találni, és nem mindegy, hol laktok, stb, stb.), akkor marad a B verzió: mehet a drogos haverjaihoz lakni, és tartsák el ők. Ruhákat összetenni egy bőröndbe, zárat lecserélni, és pápá.

Amint hajlandó életmódot váltani, és bizonyít, hazajöhet.

Addig nem.

2014. máj. 8. 07:01
 4/8 A kérdező kommentje:
A szülők nem akarják kitenni, az elsődleges cél az, hogy ne kerüljön a drogos haverjai közé. Hiába pozitív a drogteszt (valószínűleg marihuánára), akkor sincs retorzió. Nincs valami bentlakásos iskola az ilyen fiataloknak?
2014. máj. 8. 13:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Azthittem kemény drogot tol. Ha eddig a szülei nem tudtak rá hatni, és így nevelték, mostmár cseszhetik. Javaslom a 3. válaszoló tanácsát.
2014. máj. 8. 13:20
 6/8 anonim válasza:
Én annak az illető szüleinek a helyébe, ha visszapofázik, szófogadatlan akár 18 lett akár nem lekezelnék neki egy jó büdös pofont. Ha ez sem segít akkor nem tok mit mondani, ilyen emberek is vannak. Egy idő után úgyis ráfázik és tanul majd belőle. :)
2014. máj. 8. 15:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Egy kiadós veréssel nyitnék, már csak a lógás miatt is. Utána pedig elvinném Csernus doktorhoz. Neki a drogosok a specialitása.
2014. máj. 12. 11:46
 8/8 anonim válasza:
Akarcsak az en testveremrol irnam...18 eves szerintem mar nem egeszen kamasz csak konnyen befolyasolhato es beleviszik a rosszba :) nem kell adni neki penzt a tarsasagot meg hagyni kell ha jol neveltek es van esze majd rajon..
2014. okt. 12. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!