Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszok! Ha teherbe esnétek...

Kamaszok! Ha teherbe esnétek megtartanátok a babát vagy elvetetnétek?

Figyelt kérdés

2014. máj. 10. 13:29
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
77%

Amíg volt barátom, mindig ettől rettegtem, hogy mi van "ha" megtörténik(?! Már egy 2 napos menstruáció késésnél potyogtak a könnyeim. A hideg kiráz a terhesség gondolatától, sokszor megfogalmazódik bennem az, hogy talán soha nem is kéne gyereket vállalnom. Nem értek hozzájuk, nem is szeretem őket, ráadásul türelmetlen vagyok és indulatos. Senki nem járna jól vele, ha én gyereket vállalnék, főleg fiatalon.

Én egészen biztos, hogy elvetetném. Lehet ítélkezni, de nagyon jól ismerem magam, a képességeimet+ ez az én életem, jogom van úgy dönteni, ahogy nekem a legjobb.

18/L

2014. máj. 11. 01:21
 22/55 anonim ***** válasza:
46%

Biztosan megszülném. Régebben úgy gondoltam, hogy örökbeadnám, ma már tudom, ez nem is lenne olyan egyszerű. Ha valami alkalmi kapcsolatból sikerülne teherbe esnem, akkor továbbra is az örökbeadás mellett döntenék, de komoly párkapcsolatban, ha a párom is szeretné,akkor együtt felnevelnénk a kisbabát.

18 éves vagyok.

2014. máj. 11. 03:03
 23/55 anonim ***** válasza:
35%
Ha 17 éves koráig nem szexel akkor addig nem lehet terhes 17-18-19 évesen még azért már más helyzet és inkább a megtartás,vagy az örökbe adás,mint a gyilkosság. Igen 4-5 hetes korig amíg nem dobog a szíve addig még nem is él igazán ez igaz,csak sajnos abortuszt később végeznek, egy 8-10 hetesen meg már egy apró ember.Ezért nem kell gyerekként szexelni,mert nincs 100%os védekezés,tablettát szedni 18-19 alatt szintén felelőtlenség.
2014. máj. 11. 07:59
 24/55 anonim ***** válasza:
54%
Nem értem ezt a lepontozást. Úgyis mindeki maga fogja eldönteni, hogy mit tesz a magzatával, semmit sem tehettek ellene. Azt sem ártana tudni, hogy a kezecskék a válaszok alatt arra szolgálnak, hogy a válasz HASZNOSSÁGÁT pontozzátok és nem azért vannak, hogy lájkoljatok vagy diszlájkoljatok. Miért nem vagytok képesek ezt a funkciót rendeltetésszerűen használni?
2014. máj. 11. 08:37
 25/55 anonim ***** válasza:
42%

Biztosan elvetetném. Sem nekem, sem a barátomnak nincs szüksége egy gyerekre akit nem tudnánk rendesen felnevelni és eltartani.

18/L

2014. máj. 11. 09:01
 26/55 anonim ***** válasza:
60%
Kedves 13-as!Bár nem élek még szexuális életet,szerintem semmi összefüggés nincs a magzat élethez való joga és a szexhez való jog között,ugyanis szeretkezni nem feltétlenül csak gyerekvállalás céljából szoktak az emberek.Bárki szexelhet,aki elég felelősségteljes ahhoz,hogyha nem akar gyereket,akkor valamilyen fogamzást gátló módszerrel védekezik,és ha éppen ez nem történik meg,vagy porszem kerül a gépezetbe akkor érett ember módjára az anyagi és szociális tényezők végiggondolásával,esetleg a jövője újratervezésével eldönti,hogy elveteti,vagy éppen megtartja,és felneveli (esetleg örökbe adja)a magzatot.Sok olyan ismerősöm van,akik annak idején "úgy csúsztak be",sőt,sajnos van olyan is,aki egy nemi erőszakból fogant,és bár az anyjuk imádja őket,vagy anyagi,vagy másmilyen gondokkal küzdenek,amik folytán a gyerekek kicsit megtört emberek lettek.Úgyhogy nem lehet ezt tisztán kijelenteni,hogy az abortusz,vagy a felnevelés a jó megoldás,minden helyzetet külön kell vizsgálni a különböző tényezők miatt,ezért sem értem,hogy te milyen alapon tudsz például az én válaszom miatt ítélkezni.Egyébként csak a tini szexszel van problémád,vagy azok a felnőtt emberek szexuális jogait is megkérdőjelezed akik valamilyen ok folytán úgy érzik,hogy elvetetik a semmiből és véletlen becsúszott magzatot?
2014. máj. 11. 12:12
 27/55 anonim ***** válasza:
35%
Nem... ha a szexhez érettnek érzi magát, akkor legyen ahhoz is érett hogy nem öli meg a gyerekét. Adja örökbe.
2014. máj. 11. 12:17
 28/55 anonim ***** válasza:
11%
Nem a szexuális jogot kérdőjelezem meg okoska,hanem azt,hogy senkinek sincs joga ahhoz,hogy döntsön egy másik ember(ez esetben emberkezdemény)életben maradásáról, akkor sem ha épp "porszem kerül a gépezetbe",egyik fogamzásgátló módszer sem 1005os tehát aki nem akar legalább 2-3at használjon,hogy kivédhesse szinte 100%osan,ugyanis aki nem így tesz az tulajdonképpen felelőtlen,mert nem vállalja a felelősséget a tetteiért azzal,hogy elmegy abortuszra.Egy tini esetében azért bonyolultabb a helyzet,mert egy gyerek 13-15 éves még érzelmileg is fejletlen,éretlen,még egy felnőtt már normális esetben nem.
2014. máj. 11. 12:39
 29/55 anonim ***** válasza:
*100%os
2014. máj. 11. 12:39
 30/55 anonim ***** válasza:
bár tudom,hogy nem az én válaszomra reagáltál
2014. máj. 11. 12:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!