Szerintetek is rossz így "küzdeni a cigi ellen"?
17 éves fiam van, lassan 18.
Kiderült, hogy dohányzik. Nem sokat, napi 2-3 szálat (dehát a legtöbb dohányos így kezdni, nem?). Eddig kapott szünetben 2500 forintot hetente, iskolaidőben 5000-et (de ebédet és reggelit is ebből vett).
Mikor kibukott, hogy dohányzik, akkor mndtam neki, hogy én nem fogom megtiltani, hiszen nem is tudom, ha akar dohányozni fog. De tőlem nem kap egy forintot sem többet. Itthon lesz kaja nyáron, ha akar enni, ehet, Ha elmegy valahova kirándulni (szerencsére sokat járnak barátokkal), akkor csomagolok neki - nasit is veszek (ropi, chips, stb), de pénzt nem kap.
Bulikra nem kap pénzt, ha házibuliba megy, akkor én megveszem az üveg innivalót, amit visz.
Az iskolába csomagolok neki majd szintén. Ha valami kell neki (tusfürdő, ruha, borotva stb) én megveszem.
Szerintetek is értelmetlen ez? Mit kéne csinálnom? Nem fogom hagyni, hogy a pénzünket dohányra költse. Felőle dohányozzon, ha ennyire ez a heppje (bár nem értem, hogy mi tetszik neki benne), de finanszírozza akkor magának. (A mukával keresett pénzét ~ heti 1000 ft átlagosan, van amikor egy hét alatt 5000, van amikor 3 hétig semmi. Ezt a pénzt félreteszi mindig, nem akarom, hogy ehhez nyúljon, mert jó lesz majd később... Tanácstalan vagyok.)
Remélem érthető, amit írtam.
Nem leszoktatni akarom, hanem nem nézem jó szemmel, hogy a kemény munkával megkeresett pénzünket (amiért a férjem és én dolgozunk, nem a kisfiam) ilyen értelmetlen hülyeségekre költi. Ezt nem vagyok hajlandó szponzorálni.
Mondom, felőlem dhányozzon, tudom, hogy nem tudom megakadályozni, de akkor saját maga keresse meg a rá a pénzt. Ha cigizni elég felnőttnek érzi magát...
(Mondjuk azt sejtem, hogy az ugyanígy dohányzó kamaszoknak nem tetszik ez a módszer..)
"Mondjuk azt sejtem, hogy az ugyanígy dohányzó kamaszoknak nem tetszik ez a módszer..)"
gondolom rám céloztál kérdező :) 30 multam....erről ennyit :) de ha te hazudozásba akarod kényszeríteni a gyereked akkor hajrá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!