Molesztálás az oviban. Mit tehetek még a lányomért?
3,5 éves kislányom múlt héten elmesélte vacsora közben, hogy az oviban Zs. (kb 4 éves, csoporttársa, fiú) az öltözőben kipatentolta a nadrágját, lehúzta a bugyiját és széthúzta a nuniját. Ő próbálta ellökni, de a fiú nagyobb nála, és így időbe telt, mire elmenekült. Az ovónéni nem tulajdonított különösebb jelentőséget neki, amikor másnap megemlítettem a dolgot. Jeleztem az ovóda vezetőnek, aki szintén elég közömbös volt. Elmentem az ovódát fenntartó alapítvány vezetőihez, akik nem is tudtak az esetről.
Tegnapi napon a gyereket az óvodából eltanácsolták, az elbocsájtó szép üzenetben megfelelő orvosok telefonszámával.
Ez így egészen kerek, a jövőre vonatkozóan. De hogyan kezeljem a kislányom oldaláról. Természetesen ezer százalékig mellette állok, és éreztetem vele, hogy megvédem. Beszélgettünk elég sokat, megbeszéltük, hogy bármikor máskor ilyen történne, szabad harapni-rúgni-csípni-ütni-vágni-karomolni, bármit amivel ki tud szabadulni. Elsőre úgy tűnt, hogy minden rendben, nem viselte meg nagyon.... De hétvégén többször bepisilt nappal (2 éve szobatiszta), éjjel nemhogy a saját ágyában nem hajlandó aludni, de velem is iszonyú nyugtalanul alszik, nem hajlandó fényes nappal egyedül átmenni egy másik szobába játékért egyedül. Nagyon örülök, hogy vagyunk olyan kapcsolatban, hogy elmondta és ezt a kapcsolatot ápoljuk is tovább.
Kicsit hosszú lett, bocsi. A kérdés az, hogy
- mit tudok tenni, hogy oldódjon?
- kell-e szakemberhez fordulnom vele? Ha igen, tudnátok jót ajánlani?
- érdemes-e családvédelemnél panaszt tenni a szülők ellen?
Azért fújom fel, mert erőszakos volt a gyerek. Ha a lányom meg akarta volna mutatni mije van, akkor nem lenne itt a kérdés. És mert nem csak megnézte, hanem meg is fogdosta.
A másik, hogy mi lesz ilyen gyerekből 10-20-30 év múlva, ha mindig mindenki legyint, hogy "á, csak kíváncsi".....
Na, perpillanat ez kevésbé foglalkoztat engem, ez legyen az ő szüleinek a feladata.
Nem legyintek, direkt olvasod félre???
Annyit írtam épp eléggé meghurcoltattál egy 4 évest, a szülők tudják miért lett kicsapva, ennél tovább nem kell menni. (a 2. válaszolónak reagáltam).
Ja, és azért, mert az egyik kíváncsi, a másikat lelkileg "tönkre kell tenni"??? Nem hiába fél és pisil be újra, holott már évek óta szobatiszta.
szerintem vidd el pszichológushoz, a szülőket meg hagyd. Ők nem tehetnek arról, amit a gyerekük csinált.
Gratulálok kérdező!
Remélem egyszer a lányod is kíváncsi lesz valami olyanra amiről nem tudja hogy helytelen. De azt még jobban remélem hogy nagyon nagyon meghurcoljàk érte
Hat en ezt nem tudom elképzelni, ne haragudj. Hogy sikerült annak a gyereknek k"kipatentolnini a nadrágot, lehúzni a bugyit es szét húzni a nunit" ha közben a gyereked ellenkezett? Ráadásul ez nem keves ido, senki nem vette eszre? Gondolom kiabált is, ha igy volt, azt se hallotta senki?
Amúgy szerintem se kellett volna ennyire megharcolni azt a gyerket, aki nagy eséllyel azt se tudta, hogy mit csinál.m
Valószínűleg ezért pisil be és nem tud aludni, mert nem viselte meg, csak engem....
Na jó, akkor mégegyszer. A kisfiú ügyében én nem szeretnék a továbbiakban tenni semmit. Értem én, hogy kívülállóként úgy tűnik, hogy túlságosan kemény vagyok vele szemben, de ahogy neki segítségre van szüksége, úgy a lányomnak (és nem mellesleg a többi gyereknek az oviban) biztonságra. Mint mondtam, nem egyedi eset volt. Akik annyira védik, azok szerint hol van a határ, ami még tolerálható? Ti a saját gyerekeiteket nem véditek meg? Vagy nektek aggresszív gyereketek van, és szerintetek így normális?
A kérdésem elsősorban arra vonatkozott, hogy a saját lányomnak hogyan tudok segíteni feldolgozni a történteket. Köszönöm annak, aki erre reagált.
Azért kell egy gyereket kirúgatni, megalázni felnőttek előtt, mert játék és kíváncsiskodás közben megsérült?
Ettől lelkibeteg nem lesz.
Ez a 4 (!!) éves kisfiú részéről nem szexuális indíttatású tudatosan agresszív cselekedet volt, nem úgy kell kezelni, mint egy felnőttet.
Nem az óvónőkkel, meg vezetőséggel kellett volna KIRÚGATNI egy gyereket, hanem felkeresni a szüleit, és közösen megbeszélni, illetve a kisgyerekkel is közösen megbeszélni.
Ha te ilyen idegbeteg módon reagálsz erre, ne csodálkozz ha bepisil a lányod.
Teljesen egyetértek az előttem szólók zömével. Felfújtad a sztorit, nagy fenék lett kerítve neki...
Egyébként, a kisfiút kikérdezték az esetről, mielőtt kicsapták volna? Minden éremnek két oldala van, a gyerekek sokszor színeznek ki sztorikat, bár, ezzel nem azt akarom mondani,hogy a kislányod hazudott, de sajnos nagyon sok olyan eset van, amikor túlzásba esnek. Szóval, ne haragudj,de mindez csak FELTÉTELEZÉS, szóval, én óvatosabban kezelném az ügyet...
Nem tudom, hogy a kisfiúnak milyen családi körülményei vannak,de tételezzük fel, hogy teljesen normálisak a szülei, szeretetben élnek, mégis, a kisfiú egy kicsit túl kiváncsi volt...erre jól kicsapták, gondolom, ilyen ajánlólevéllel nehéz lesz betenni másik oviba. A szüleinek ez így is biztos roppant kellemetlen érzés lehet, mégis, mit akarsz még? Úisten, családvédelem???? Mégis, mire alapozva fordulnál hozzájuk? Szerintem itt már eleget tettél, sőt sajnos túllőttél a célon...ez az én személyes véleményem.
Igen, nem első eset, egy perverz kis 4 éves aki gyerekeket molesztál és már most közveszélyes erőszaktevő akit el kell távolítani..
Gondolkozz már.
Már írtuk a pszichológust, mást nem lehet tenni, de nem is lepődnék meg ha azért félne a lányod mert beletáplálod, hogy ő bizony most egy kis áldozat, de sok rosszat tett vele a mini bűnöző.
A kisfiúval meg borzasztó szemét módon jártál el, megaláztad egy egész óvoda előtt.
És az ő kis lelkével ki foglalkozik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!