Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Molesztálás az oviban. Mit...

Molesztálás az oviban. Mit tehetek még a lányomért?

Figyelt kérdés

3,5 éves kislányom múlt héten elmesélte vacsora közben, hogy az oviban Zs. (kb 4 éves, csoporttársa, fiú) az öltözőben kipatentolta a nadrágját, lehúzta a bugyiját és széthúzta a nuniját. Ő próbálta ellökni, de a fiú nagyobb nála, és így időbe telt, mire elmenekült. Az ovónéni nem tulajdonított különösebb jelentőséget neki, amikor másnap megemlítettem a dolgot. Jeleztem az ovóda vezetőnek, aki szintén elég közömbös volt. Elmentem az ovódát fenntartó alapítvány vezetőihez, akik nem is tudtak az esetről.

Tegnapi napon a gyereket az óvodából eltanácsolták, az elbocsájtó szép üzenetben megfelelő orvosok telefonszámával.

Ez így egészen kerek, a jövőre vonatkozóan. De hogyan kezeljem a kislányom oldaláról. Természetesen ezer százalékig mellette állok, és éreztetem vele, hogy megvédem. Beszélgettünk elég sokat, megbeszéltük, hogy bármikor máskor ilyen történne, szabad harapni-rúgni-csípni-ütni-vágni-karomolni, bármit amivel ki tud szabadulni. Elsőre úgy tűnt, hogy minden rendben, nem viselte meg nagyon.... De hétvégén többször bepisilt nappal (2 éve szobatiszta), éjjel nemhogy a saját ágyában nem hajlandó aludni, de velem is iszonyú nyugtalanul alszik, nem hajlandó fényes nappal egyedül átmenni egy másik szobába játékért egyedül. Nagyon örülök, hogy vagyunk olyan kapcsolatban, hogy elmondta és ezt a kapcsolatot ápoljuk is tovább.

Kicsit hosszú lett, bocsi. A kérdés az, hogy

- mit tudok tenni, hogy oldódjon?

- kell-e szakemberhez fordulnom vele? Ha igen, tudnátok jót ajánlani?

- érdemes-e családvédelemnél panaszt tenni a szülők ellen?

2014. máj. 13. 13:30
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem nem fújja fel a kérdező.

A kislányban biztosan hagyott valami nyomot az eset nem véletlenül változott meg. Igen én elvinném egy gyerekpszcihológushoz.

Ez több, mint puszta kiváncsiság, és nem értem hol voltak az ovónők, dadák...

Én anyatigris vagyok, ha valaki bárhogy bántja a gyerekeimet azt fel tudnám nyársalni, és nem legyintek rá,hogy ááá csak 4 éves, és emiatt csak bántalmazza a gyerekemet...

2014. máj. 13. 14:51
 32/55 anonim ***** válasza:
81%

" Tényleg, én is kíváncsi lennék, a ti gyereketekkel történne ilyen mit tennétek. Őszintén. Biztos.Biztos mennétek ápolgatni a kisfiú lelkét igaz?"

Nos, ugyan nem ugyanez a történet,mde elmesélem a mi esetunket. Az ovoda egyik kis agresszora kipécézte a lányomat magának.megy darabig ment a szokásos piszkalodas, gyerek bunyó, hasonlók, aztán egy alkalommal lelökte a csuszdarol. Olyan szerencsétlenül esett, hogy eltört a karja. Nos, nálunk nem csapták ki a gyereket, ügyet se csináltak belole. Ovonenik el beszélgettek a szülőkkel a vezeto jelenlétében es nevelesi tanacsadoba javasolták a gyereket. Aki egyebkent az eset utan bocsánatot kert a lányomtol, sot, tolem is es bizony, en "babusgattam a kis lelkét". Ennyi idős korban nincsenek meg tisztában a tetteik súlyával es következményeivel.

2014. máj. 13. 14:52
 33/55 anonim ***** válasza:
82%

Kislányom is 3,5 éves. Ha ilyen történne, jelezném az óvónőknek és az igazgatónak, de felmerülne bennem, hogy ugyan hol voltak az óvónők/dadus. Az óvodai öltözők nem zártak, mint a felnőtteké és elképzelhetetlen számomra, hogy anélkül ez megtörténhet, hogy ne hallja meg egy felnőtt, azért ez nem 10 mp, amit leírtál.

A kislányodat vidd el pszichológushoz, mert szüksége van rá.

2014. máj. 13. 15:12
 34/55 anonim ***** válasza:
62%
Akkor mégis nektek hol van a határ? De inkább le se írjátok, mert kimoderálnak.
2014. máj. 13. 15:22
 35/55 anonim ***** válasza:
82%

Arra senki nem gondol, hogy esetleg a 4 éves "elkövetőt" is bántalmazzák?! Ekkora gyereket kirúgni....ez egyszerűen elképesztő!!! Nem hogy utána jártak volna az okoknak!

A lányoddal beszélgetni kell az esetről, elmagyarázni, hogy a másik biztosan nem tudta mit tesz stb.. rajzolni közösen, bábozni, ahogyan a kis tempójában előjön. Pszichológushoz akkor mennék, ha még pár hét után is vannak tünetei. Valószínűleg nem lesznek.

2014. máj. 13. 15:24
 36/55 anonim ***** válasza:
79%

Óvónő, óvodavezető, alapítvány vezető....szép fokozatok, mondhatom, de a : "Ez így egészen kerek, a jövőre vonatkozóan." -nál kinyílt a bicska a zsebemben, és őszintén sajnálom, hogy nem én vagyok annak a 4 éves fiúnak az anyja, mert emberedre találtál volna bennem. Unatkozol? Ennyi időd van?

Hidd el, mindenki védi a saját gyerekét, és tök igaza van az előttem írónak, hogy vajon miéert pár nap múlva lett lelkibeteg a kislányod? Persze, nem modntad neki, hogy Te szegény, de nem is úgy reagáltad le felé, hogy semmi baj, nem történt semmi.

Molesztálás, jézusom...fél évvel idősebb gyerekről beszélsz, mint a lányod.

Csak egy példa: gyerekkoromban 5 évesen beleestem kishajóról a vízbe, kb. 8an ugrottak utánam. Tudtam úszni, de megijedtem, kapálóztam, rengeteg vizet nyeltem. MIkor kihúztak, Apukám csak ennyit kérdezett viccesen: "na, találtál valami érdekeset?". És nem, nem ennyire lazák, csak nem akarták rám ragasztani a halálfélelmüket, és tudták, hogy kell reagálni. Utána is imádtam a vizet.

Ne kényszerítsd a gyerekedre a saját frusztráltságodat, hogy zaklatónak nevezel egy 4 évest....

2014. máj. 13. 15:24
 37/55 anonim ***** válasza:
95%

Nem olvastam végig a hozzászólásokat,de reagálnék.

Szóval te fel vagy háborodva azon,hogy mit tett a 4 éves kisfiú a lányoddal!Én viszont inkább azon háborodnék fel,hogy hol voltak ekkor az óvónők,dadusok,akik azért kapják a fizetésüket,hogy a gyerekekre,köztük a te lányodra is vigyázzanak,és odafigyeljenek!

Inkább ezért kellett volna panasszal élned,hogy senki nem vette ezt észre,és senki nem volt akkor ott!

2014. máj. 13. 15:34
 38/55 anonim válasza:
91%

Egy 4 éves kisfiúnak nincsenek szexuális vágyai, legfeljebb kíváncsi. A fiú szüleivel kellett volna beszélni.

Szerintem eléggé felfújtad a dolgot.

Azt írod hogy:

"Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a lányomnak nem mondtam semmi olyasmit, hogy áldozat lenne, vagy hasonló. Csak annyit, hogy ha ő nem akar valamit megmutatni, akkor nem kell hagynia, hogy kényszerítsék. "

A kérdéseben meg ezt írtad:

"Beszélgettünk elég sokat, megbeszéltük, hogy bármikor máskor ilyen történne, szabad harapni-rúgni-csípni-ütni-vágni-karomolni, bármit amivel ki tud szabadulni."

Csípni, rúgni, ütni, harapni.... Szerintem ezzel azt érzékelted vele hogy valami iszonyatos dolog történt vele. Ha akarod elviheted pszichológushoz hogy megnyugtassa, abból baja nem lesz. De azért szerintem ez nem olyan mint egy nemi erőszak.

2014. máj. 13. 16:10
 39/55 anonim ***** válasza:
94%
Lehet azért pisilt be,mert te szorongást keltettél benne,azzal,hogy felfújtad.Velem is történt ilyen,emlékszem is rá,de semmi gondom,bajom nem volt belőle (igaz,nálunk nem derült ki) de hát Istenem gyerekek,érdekli őket a szexualitás.El kell magyarázni mindegyiknek mit lehet mit nem,de azért túlzónak érzem,hogy szerinted egy 4 éves molesztál.
2014. máj. 13. 17:27
 40/55 anonim ***** válasza:
82%
Hú okos emberek akik ezért eltanácsolnak egy 4 éves kisfiút. Nos én azt tettem volna,hogy megkértem volna az óvónőt,hogy beszéljenek a szülőkkel,hogy ilyet nem csinálunk,és ennyi, 4!!! éves egy kisgyerek. A te lányod meg 3,5 éves érdekes lenne ha nem mondta volna el,de szerintem ezek a tünetek azért vannak,mert te így felfújtad,és valószínűleg az egész óvoda tud, biztosan szuperül érezheti magát az oviban...te fordulj szakemberhez inkább és gondold át mit tettél...
2014. máj. 13. 17:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!