Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 évest hagyhatok egyedül a...

5 évest hagyhatok egyedül a lakásban kb 15 percre? Mondjuk mesenézés közben?

Figyelt kérdés
2014. máj. 14. 09:28
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
81%
6 év körül lehetett a bátyám amikor a szüleink kimentek a kertbe. Aztán kiszaladtam hozzájuk 3 évesen, hogy ég a kuka!! Bátyám épp a piromán korszakát élte.. Szóval nem hagynám magára.
2014. máj. 14. 12:55
 22/52 anonim ***** válasza:
64%
Nem!
2014. máj. 14. 13:03
 23/52 anonim ***** válasza:
55%
Sogornöm csak a wcre ment a lànya addig kimàszott az ablakon vagy is probàlt csak szerencsère be szorult ès szerencsère földszinten laknak,anyosom lenyugtatozta aznap a sogornömet ugy kibirult hogy mi törtènhetett volna ès ö kb 5 percet volt a mosdoba 3,5 èves kislàny!
2014. máj. 14. 13:07
 24/52 anonim ***** válasza:
91%

én nem hagynám!

Mi van ha az alatt a 15 perc alatt elüt az autó a bolt előtt és senki nem tudja hogy egy 5 éves vár otthon egyedül a lakásba?

2014. máj. 14. 13:09
 25/52 anonim ***** válasza:
24-es:de igazad van!!!erre nem is gondol senki
2014. máj. 14. 13:31
 26/52 anonim ***** válasza:
76%

Én nem tenném!

Az enyém is lassan 5 éves, értelmes, okos gyerek. Ki tudja nyitni az ajtót, persze nem megy neki olyan gyorsan, mint mondjuk nekünk felnőtteknek.

Az enyém is tuti ellene 15percig a mese előtt, de mégse hagynám soha ott, mert bármi történhet, akár 2 perc alatt is. pl: szomszédban tűz üt ki! Lehet, hogy neki fel sem tűnne, mert annyira elmerül a mesében. Mire feltűnik neki, hogy valami nem timmel, talán már késő.

Szerintem nagy felelőtlenség lenne egyedül hagyni 15 percre!

Nyugodtan le lehet pontozni, látom, hogy pont azok lettek, akik nemleges választ adtak.

2014. máj. 14. 13:36
 27/52 anonim ***** válasza:
43%

Igen, meg még egy csomó más dologra. Csőtörés, betörés, rosszullét, beletörik a kulcs a zárba, elektromos tűz, betörő, vagy a gyerek simán bepánikol, mikor leesik neki, hogy egyedül van. Vagy fölmászik valahova valamiért és leesik, vagy talál egy akármit és beveszi a szájába, lenyeli vagy fuldokolni kezd tőle, bekapcsolja játszásiból a tűzhelyet. Beveri valamijét valahova, vérezni kezd, halálra rémül, hogy senki se segít. Ha a fejét veri be (csak jó lendületesen hátradőlt tévénézés közben és beverte a falba), akkor még nagyobb gond lehet. Ezeknek külön-külön mind kicsi a valószínűsége, de akkor is túl nagy ahhoz, hogy fölöslegesen kitegyem a gyereket bármelyik veszélynek.

Nem a gyerek a legfontosabb az életetekben? Hova kell mennetek olyan állati fontos helyre azonnal, ahova a gyerek nem mehet veletek, szexshopba? Inkább ázzon el velem a boltba menet (feltalálták az esőkabátot), mint a fentiek bármelyike... Hogy tudnád feldolgozni? És ő? Hallottatok már olyanról, hogy kiskorú veszélyeztetése?

2014. máj. 14. 13:39
 28/52 anonim ***** válasza:
39%

Utolso:ezt kicsit eltulzod...nézhetem a forditottját is-szakadó eső,kitegyem annak hogy megfázzon????

Amugy ha abolt elött elüt az autó,akkor ha nincs velem,megússza,ha velem van,őt is elütik.....

2014. máj. 14. 13:47
 29/52 anonim ***** válasza:
72%
Nem túlzom el. Ezek mind lehetőségek, megtörténhetnek. Felelős vagy azért kisgyerekért, még csak ötéves, hogy hagyhatod egyedül egy lakásban? Ő a legfontosabb, nem az, hogy nélküle mehess boltba. Minden más csak kifogás. Remélem, a gyerekeitek érdekében, hogy megússzák ezeket az otthonhagyásokat és a fentiek egyike sem fog senkinél bekövetkezni. Én a szemetet sem viszem le nélküle. Mert nem érdemes (5 szintet kell liftezni, nem a kertes ház elé kitett kukáról van szó). Fölösleges kockázat.
2014. máj. 14. 13:52
 30/52 anonim ***** válasza:
26%
Hú de jól lepontoztatok, mert kimegyek a kerteb és bent hagyom több időre. Na lehet meglincselni, van , hogy 2 órát is egyedül van bent. Óriási a kertünk, rengeteg az állatunk. És igen, nem mindig viszem ki magammal, okos ügyes elvan bennt is. Ezt szokta meg, ebben nevelkedett. Nemegyszer bizonyított, hogy rátermett erre. Egyszer volt kórházban annyira utálta, hogy elmagyaráztam neki, ha anyának nem kiabál ki bármi van, vagy ha bemegy a konyhába, akkor valószínűleg kórházba is kerülhet mert veszélyes egyedül! Milliószor bizonyított. 3 évesen azért kiabált ki nekem, mert látott egy szúnyogot. Rendszeresen hátra kiabál ha inni vagy wc-zni kell. Ha elmegyek a boltba ezt nem teheti meg, ezért nem megyek el. De itthon sokat van magára hagyva ha nincs kedve kijönni velem. Lehet tovább pontozni. Régen én 6 évesen vigyáztam az 1 évesemre. Megbízható voltam, hatalmas felelősséggel. Már ezt nem tenném meg a mai világban. Rengeteg a veszély, akkoriban nem voltunk ennyi mindennek kitéve.
2014. máj. 14. 13:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!