Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 évest hagyhatok egyedül a...

5 évest hagyhatok egyedül a lakásban kb 15 percre? Mondjuk mesenézés közben?

Figyelt kérdés
2014. máj. 14. 09:28
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
De hogyan oldjam eg ha párom fél 6ra ér haza este és semmi segitség a közelben?Én meg jobb esetben este 9re érek haza a munkábol?(és nincs pénz sitterre sem)
2014. máj. 14. 14:39
 42/52 anonim ***** válasza:
Most amíg kicsi, hogy oldod meg? Bölcsiből is megy haza egyedül? Mindenkinek nehéz ezt megoldani, nekem is, mert semmi segítségem nincs, de a prioritások diktálnak. Vannak dolgok, amiker semmilyen körülmények között nem tennék, mert szóba se jöhetnek. Ilyen egy kisgyerek magára hagyása.
2014. máj. 14. 14:52
 43/52 anonim ***** válasza:
Most még megoldom,van mama,de mi lesz ha nem lesz????
2014. máj. 14. 14:55
 44/52 anonim ***** válasza:
100%

38-as vagyok ismét, az egyedülálló édesanya.

Előző válaszoló: mit kell megoldani? mit kell elintézni pontosan? Inkább írd ki, hátha eszünkbe jut valami jó megoldás.

(...és nekem tényleg nincs sajnos már férjem, mégis megy az élet :)

Ami így általánosságban eszembe jut (ami nálam bevált- nem szentírás, de hátha valaki ötletet kap belőle):

1. bevásárlás: ami nem igényel nagyobb ráfigyelést (pl. firss hús, zöldség stb.), azt én online rendelem, esti órákra kérek házhoz szállítást vagy hétvégén, amikor a kisfiam még alszik- a kiszállítás általában 500 Ft, mindig van valami kuponom, tehát gyakorlatilag nem kerül semmibe és az árai pontosan ugyanazok, mint az áruházban, ahol akár 2-3 óra is elmehet az odaautózással, pakolással, cipekedéssel (...és nincs kunyerálás :)))).

Ok, tudom, sajnos nem minden településen elérhető. Ez pont a tesco online (de tudom, hogy más szolgáltatók vannak esetleg másutt is). Ásványvizet, adott márkájú rizst vagy tésztát, dobozos üdítőt, lisztet stb. nem kell látni, kép alapján is lehet venni. (mobilról is!)

2. Gyógyszert, vitaminkészletet, háztatási szereket (mosószer, tisztítószer, wcpapír, fogkefe-fogkrém és társai) havonta ellenőrzöm (kisfiam 1/2 9kor elalszik, ha utána végigszaladok, összeírom, akkor max 15 perc)- így nincs olyan SOS helyzet, hogy alapvető dolgok ne lennének otthon. Ha valami fogyóban van, akkor azt már akkor felírom magamnak, hogy venni kell, ha még kitart egy kicsit.

3. Online foglalok időpontot hivatalokba (okmányügyintézés), online fizetem a számlákat netbankkal- átutalást lehet jó előre rögzíteni, éjszaka indítani, nap közben, ha a munkaidőben van 5 perc szünet, esetleg reggel korábban felkelni.

4. Amit lehet, okostelefonalkalmazásban letöltök: pl. netbank, távszámla, IPTv-t programozok ebédidőben :), a naptárba beírom a kisfiam ovis dolgait (fényképezésre ruhát vinni, programot befizetni stb.)- figyelek arra, hogy szinkronizáljak (ez is elmegy éjszaka).

5. Mindig van "vésztartalék" ennivaló, ásványvíz, gyertya, gyufa- ha pl. elmegy az áram vagy víz, akkor ne kelljen a nyakunkba venni a világot este sem (bár ilyen a kisfiam születése óta 1* fordult elő víz és 1* áram esetében előzetes bejelentés nélkül, túléltük).

6. Nő létemre megtalálom a biztosítéktáblát, van otthon kisméretű porral oltó készülék (kb. 5 eFt volt), tudom, hol kell a lakásban elzárni a bejövő vízcsapot- így a háztartási balesetek következményeinek nagyrésze letudva :), ami nem, az várhat, amíg szerelő jön.

7. Pótkulcs (lakás, autó) van megbízható barátnál, ha kizárjuk magunkat vagy betörnének vagy elvesznének a kulcsok.

8. Saját irataimat és a kisfiamét is beszkennelve a telefonom memóriájában is, otthoni számítógépen és magamnál hordott jelszavas adattárolón is tartom, illetve másolati példány fontosabb iratokból pl. taj kártyából van a kocsiban, irodában is.

9. Alapvető telefonszámok (házi orvos, gyermekorvos, gyermek éjszakai ügyelet, autómentő, éjjel-nappali zárszervíz, klímás, vízszerelő stb.) kiírva a hűtőn, telefonban naprakészen, kocsiban is.

...szóval mi az elintéznivaló? :)

2014. máj. 14. 14:58
 45/52 anonim ***** válasza:

Nekem a legutobbi akkor volt mikor elfelejtettem hogy a vaésztartalék lisztet használom.Nokedlit akartam csinálni és ráöttem hogy ami otthon van az kevés.(már ugye nem volt a vésztartalék sem)

Szoval leugrottam a boltba,szakadó esőben.Épp nem volt senki akit megkérjek h menjen le vagy jöjjön át(dolgoztak,elutaztak,sb.)

Szoval ennyi most.

2014. máj. 14. 15:03
 46/52 anonim ***** válasza:
Le a kalappal, ezt nevezem szervezettségnek :) De a másik válaszolónak az a problémája, hogy ki fogja hazavinni a gyereket és vigyázni rá, ha nem lesz nagymama. Reméljük lesz, ha meg nem, akkor valamelyik közeli osztálytárs anyukája el tudja vállalni. Én 9-10 éves kor előtt városon semmi szín alatt nem engedném, hogy napi szinten egyedül mászkáljon a gyerek.
2014. máj. 14. 15:06
 47/52 anonim ***** válasza:
Nokedli helyett tökéletesen megteszi a tészta, sőt a rizs vagy a krumpli, valamelyik biztos van otthon. Mindenesetre jobb a pörkült krumplival mint a gyerek egyedül a lakásban. Eső ellen meg vannak különféle eszközök, amiket használni szoktak az emberek.
2014. máj. 14. 15:08
 48/52 anonim ***** válasza:
100%

38, 44-es egyedülálló édesanya vagyok megint.

Nokedlis témához: nekem rögtön az jutott eszembe, hogy ha elfogyott volna a liszt, akkor ezért biztosan nem megyek le sehová, hanem megnézem, van-e otthon:

1. rizs

2. tészta

3. krumpli

4. fagyasztóban esetleg valami köret (ha illik hozzá pl. zöldköret vagy nudli stb.)

5. por krumplipüré (igen, nem valami szuper, de nálunk pont ilyen vésztartalékokra szokorr 1 csomag lenni)

6. KENYÉR (kifli, zsömle)- ok, nem olyan szuper pörköltet azzal enni, de nem is rémes egyszer :)

...ha egyik sem és a félig kész étel köret nélkül nem ehető meg, akkor semmi gond, a pörköltet hűtőbe teszem mondjuk másnapra vagy lefagyasztom harmadnapra és olyan kaját szedek elő, amihez minden van.

:) Nekem ez nem vészhelyzet, bár biztosan bosszantó.

2014. máj. 14. 15:17
 49/52 anonim ***** válasza:

38,44,48- egyedülálló megint :)

Ovis kisfiam van: természetes, hogy hozni-vinni kell.

Ez ezzel jár. Nekem már a szüleim sem élnek, tényleg senki a rokonságból. A munkaidőm 8-17ig tart, pénteken kicsit előbb.

Így is necces az oviba odaérni és az én munkahelyemen is volt már olyan hajtós munka, amikor bizony nem volt jobb ötletem, elszaladtam a kicsiért az oviba, felvettem és jött velem az irodába (az egész osztály ott volt és 1 kivétellel mindenkinek vannak gyermekei).

Nem volt mit tenni, nem háborogtam: kapott egy fülhallgatót és pendrive-on mindig van nálam a kedvenc színezőiből, meséjéből, labirintusos feladatmegoldós játékokból stb.

Ha pedig pl. 12-20ig dolgoznék, akkor bizony nem úsznám meg anélkül, hogy ne kelljen valakinek ezért fizetni, de pl. nagyon sok helyen a dadusok vagy az óvónők is elvállalják ezt (nem ingyen persze) és előny, mert a kicsik ismeri őket. Vagy akár esetleg ovistárs vagy kis barát szüleit kérném meg (természetesen szintén nem ingyen).

Hosszú távon pedig azon lennék, hogy hogyan tudom a munkaidőbeosztásomat úgy módosítani (akár otthoni éjszakai munkával, több óraszámmal-de emberi időben), hogy a gyermeknevelés is beleférjen.

Sajnos ezt helyettünk nem oldja meg senki, de ha nekem ilyen délutános műszakjaim lennének, bizony csendben, de aktív álláskereső is lennék, éppen a gyermekemre való tekinettel (ha kell, akkor valamivel alacsonyabb bérért is, aztán még gondolkodnék azon, hogy esetleg mit tudnék még tenni, hogy több bevételre tegyek szert).

Mindent meg lehet oldani, csak nekem is néha nehezen áll rá az "elkényeztetett" agyam :)

2014. máj. 14. 15:25
 50/52 anonim ***** válasza:
Sajna van "hóvége" mikor mindenböl kifogyok,és marad a nokedli...mindegy... csak egy példa volt...amugy 60km-rel odébb dolgozok,és reggel fél7re viszem a fiamat oviba,és este 8ig tart a munkaidőm,tehát ha épp elérem a vonatomat akkor leghamarabb 9re vagyok itthon...sajna itt a városban nem találtam munkát,ahol normálisan fizetnek is,mindenhol 60ezerrel szurják ki az ember szemét...
2014. máj. 14. 15:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!