Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha a gyerek nehezen szokik be...

Ha a gyerek nehezen szokik be az oviba! Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
2016. jún. 21. 21:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Megkérdezhetem, bölcsis nem volt?

Bölcsibe szoktatashoz olyan tippeket olvastam, hogy:

- éreztetni, mondani kell hogy szereted mert képesek azt hinni büntetesből "dobod el"

- a bolcsit(ovit) pozitiv szinben feltüntetni, de jo majd nagyokat játszol sok játek van, mentek csuszdázni stb

- mosolyogva kell otthagyni mert ha azt latja szomoru vagy, akkor azt hiszi rossz helyre akarod adni

- előtte mutatni hogy nezd csak x néni majd vigyáz rád, tudnia kell hogy megbizol abban a gondozoban aki neki voltaképp még egy idegen es te nyugodt szivvel hagyod rá

- vannak pár száz ft-os mesefüzetek is pl "ovodás leszek" címmel, azt jo sűrűn nézegetni mesélni a képekről. Általában érdeklődnek is a mesekonyves ovoda iránt szoval alapbol pozitivan állnak hozzá.

Plusz egy tanács

Érdemes a szorongásokrol olvasni mert ha baj van es a gyerekek ugye általában nem tudják szavakba önteni, a neten le vannak irva a tunetek.pl nem alszik bent, nem akar enni v wc re menni bent v visstaesések vannak a szobatisztaságban stb mind szorongás jele sokat érdemes neki mindig mesélni hogy a problémáit fel tudja dolgozni

2016. jún. 21. 21:54
 2/6 anonim ***** válasza:
Tesom pl pszichologushoz jart az ovonok tanacsara, egyaltalan nem tudott beszokni. De pszichologus utan megnyilt, sokkal jobb lett minden.
2016. jún. 21. 22:03
 3/6 anonim ***** válasza:

Mit jelent a nehezen? Pl. a fiam szeptemberben kezdett, minden gond nélkül már a 2. nap hazazavart. Kb. 3 hét után elmúlt az újdonság varázsa, akkor kezdett sírni reggelente. Jöttek a betegségek, 1 hét itthon 1 hét ovi. Novemberig csak ebédig maradt, utána hazahoztam. Na, utána megpróbáltuk az ottalvást. Az is gond nélkül ment, viszont a reggeli sírás megmaradt (nekem szólt egyértelműen, mert amint lehámozták rólam, és otthagytam, nem volt gond). Decemberben javult a dolog. Januárban visszamentem dolgozni, akkor megint volt egy hullámvölgy.

Mi türelmesen kivártuk, hogy megszokja, sokat meséltünk, beszéltünk neki, az óvónők is nagyon segítőkészek voltak.

De ugye nálunk a "műsor" csak nekünk szólt, a szüleinek.

Viszont az unokatesója nem tudott beszokni (egy csoportba jártak), hányásig ordított, miután otthagyták, pedig náluk folyamatos volt a beszoktatás, tehát 2 hétig járt sógornőm vele, fokozatosan hagyta ott. 3 hónapig próbálkoztak, de végül feladták (közben náluk is jöttek a betegségek, így kezdhették elölről, de náluk úgy nézett ki, hogy járt 2 napot, 1,5 hetet otthon volt, újra 2-3 nap, megint otthon egy hétig betegséggel). Így az óvodavezető-óvónők tanácsára inkább 1 évvel később kezdett, de nekik szerencséjük volt, otthon volt a kistesóval, így nem volt gond otthon tartani a nagyot.

2016. jún. 22. 14:43
 4/6 anonim ***** válasza:
30%
Becseszni az ajtón és otthagyni
2016. jún. 27. 10:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Az ovónők, meg mindenki más ajánlásaival szemben a harmadik gyerekünk után már azt mondom, hamarabb beszokik ha reggel otthagyod, és du 4 után mész érte.

Amikor napi pár órás szoktatással kezdtük, majd fél év elment, de még egy év múlva is problémák voltak.

A többi gyereknél már nem tököltünk, rögtön reggeltől délutánig, estig.

Be is szoktak 1-2 hét alatt, aztán meg már szerettték is az ovit.

2016. júl. 3. 15:55
 6/6 anonim ***** válasza:
En azert meg javasolnak, hogy masik ovit is nezess meg vele, elofordulhat, higy nem szimpi neki az ovono, az ovi vagy a gyerekek. Ez is fontos, ha tobb evet egy helyre kell hordani a gyereket.
2016. júl. 11. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!