Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Azt mondtam neki, hogy csalódt...

Azt mondtam neki, hogy csalódtam benne, és nem hiszek már abban, hogy tud viselkedni?

Figyelt kérdés

A lányom 10 éves és vannak problémák vele, újabban elég sok.

Nem akarom részletezni, de bele vagyok fáradva. Milliószor ígért, jutalmazva volt, de max 1-2 napig tart. És ma mikor hazajött és megint a sulis magatartásáról kellett beszéljünk, nem lettem mérges, nem fenyegettem, nem kérleltem, nem akartam elmagyarázni ezredszer. Annyira rosszul esett hogy a szünet utáni első nap ez van.

Annyit mondtam neki, hogy nem tudok mit mondani, feladom. Hogy látom, hogy képtelen viselkedni, ne is ígérjen semmit, mondja meg, hogy nem megy, én meg elfogadom, nem idegesítem sem magam, sem őt. Hogy én nem beszélni sem fogok vele erről, csináljon amit akar.


Nem vagyok ilyen. Nyilván nem pont ezt gondolom, de tényleg azt érzem, hogy elég volt és most már azt is, hogy hiába lenne képes viselkedni, mert nem őrült, nem fog, mert ez a vicces, ez a vagány, ezt csinálja még másik pár is.


Persze lefekvés előtt mondtam, hogy szeretem bármit csinál, de értse meg, hogy elfáradtam.

Olyan rossz érzéssel telt el az este. Szerintem tényleg csalódottnak látott. Játszottunk, de nem tudtam őszintén mosolyogni. Bújt hozzám, átöleltem, de olyan rossz érzés volt bennem. Bánt, mert nem szoktam ilyen lenni és nem szeretném ha azt gondolná, nem szeretem vagy nem hiszek benne. Szerintetek ez lehet valamilyen törés benne?


jan. 9. 21:50
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
48%
Tíz éves!
jan. 9. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
57%

Ez törés? A fenekét is kinyaltad. Velem egy brutális ballépésem miatt 5 napig nem beszélt anyám, 12 éves voltam. Kb egyetlen egy szót sem. Túlzás nélkül mondom. Ölelés, puszi, szeretlek? Semmi.

Egy életre megtanultam, hogy hogy viselkedjek, 5 nap után én kértem bocsánatot. Soha többet nem csináltam azt, amivel kivívtam ezt a viselkedést.

jan. 9. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
35%

Tudod, az anyám is hasonló volt, amikor gyerek voltam. Mindig én voltam a hibás, mindig az volt a baj, hogy nem értem a dolgokat úgy, ahogy ő elvárná, ahogy egy felnőtt érti őket. Rettentően sajnáltam, és el is hittem neki, hogy az én hibám. Mindig ő volt a szegény, aki fáradt, akit nem értek meg, és mellesleg az is ő volt, aki szülni akart, nem én kértem ezt tőle. Egyszer nagyon túlzásba esett, az borzalmas emlék nekem.

Bár a kislányod is tudná, hogy senkit nem érdekel, ha te csalódsz benne, mert nem neked kell megfelelnie.

Egyetlen dologra tanított meg anyámnak a tiédhez hasonló rohadt önző viselkedése. Hogy mit nem akarok tenni a gyerekemmel.

jan. 9. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 anonim ***** válasza:
91%
Én a saját példákat tudom leírni kamaszkoromból. Igaz én akkor már 16 éves voltam. Mindig jó tanuló voltam, kitűnő, aztán ahogy bekerültem közepiskolába, kezdetét vette az igazi kamaszkor, letojtam a tanulást, sorba hordtam haza az egyre rosszabb jegyeket. Eleinte nagy leszidás, hegyibeszédek, igérgetés stb...persze nem változott semmi. Így ment kb 1 évig, aztán egyszer mikor hazaértem, anyu épp mosogatott, vallottam be neki az éppen aktuális kettesem, de más történt mint szokott. Anyu azt mondta öt már nem érdekli, belefáradt, azt csinálok, amit akarok, úgy cseszem el az életem, ahogy akarom, ő leveszi rólam a kezét. Olyan érzés volt,mintha fejbe vágtak volna, összetörtem belül, sírtam egész délután. Annyira bántottak a szavai, olyan rosszul esett, hogy majdnem belepusztultam. Aztán persze dacból megmutattam neki, hogy igenis tudok tanulni. Az évek során újra feljavitottam minden jegyem, kitűnőre leérettségiztem, azóta 2 diplomám van. Szóval nekem annyin idősen éppen erre volt szükségem, hogy elengedjen kicsit és én találjak vissza. Nálam működött, de én idősebb voltam. Meglátod, hogy ennyi idősnél is ezt váltja-e ki. Igazából visszaszívni már nem tudod.
jan. 9. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 A kérdező kommentje:
A gond az, hogy a szintén kis buta osztálytársainak akar megfelelni. Azért csinálja ezt. Annál azért jobb lenne, ha nekem akarna megfelelni. Mert én nyilván a legjobbat akarom neki, ők meg szintén gyerekek, csak a balhét akarják. Azért nehogy már ne nevelhessem, csak hagyjam, hogy érjék a hatások, aztán majd lesz valahogy.
jan. 9. 22:01
 6/22 A kérdező kommentje:
4es! Ő is ezt mondta. Hogy ne mondjam ezt és, hogy majd meglátom, hogy de tud viselkedni.
jan. 9. 22:04
 7/22 anonim ***** válasza:
40%

5

Pedig majd lesz valahogy, akkor is, ha a lelkedet kiordítod a gyerekre.

A mindenbe belekötő anyámat, aki soha semmit nem engedett, 14 évesen hagytam ott, elmentem koliba, könyörögtem az ált sulis osztályfőnöknek, hogy beszélje rá anyámat. Az után kb soha nem mentem haza többet.

Meg kell találni a középutat.

jan. 9. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 egycsaj ***** válasza:
23%
Elszúrtad. Ha rosszul viselkedik szerinted, azt nem úgy kell neki mondani, hogy ő rossz és ő nem tud viselkedni, hanem azt kellene kommunikálni felé, hogy te hogyan érzed magad ilyenkor. Valójában magadban csalódtál, akkor miért azt mondod, hogy benne? Ha nincs elvárás, nincs csalódás. Talán felnőve elmegy terápiára, neked hiába mondanám, hogy az a megoldás.
jan. 9. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 A kérdező kommentje:
Én nem kötök bele mindenbe! Olyan dolgokat csinál, amik miatt már sokszor szégyellem magam. Imádom, sok dolgot engedek neki. De ezt nem lehet! Mégis még ebben az összetört helyzetemben is az ő érzései miatt aggódok. Nem hiszem hogy önző vagyok.
jan. 9. 22:20
 10/22 egycsaj ***** válasza:
93%
Miket csinál?
jan. 9. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!