2 hetes babámat igény szerint szoptatom, tegnap délután óta mintha kevesebbeket enne, ilyenkor fejjek, hogy fenntartsam a tejmennyiséget?

válasza:Köszönöm a választ!
Nem szeretnék félretenni és adományozni sem, csak a mennyiséget fenntartani.
Így, hogy tegnap óta csak rövidebbeket szopizik és nem annyira intenzíven - gondolom front van és fáradtabb (?)- úgy érzem csökken a mennyiség, vagy legalábbis nem feszülnek ma úgy a melleim, inkább puhák lettek.
Mindig mellre teszem, ha kéri, sőt még ha éjszaka is felkelek, hogy legyen hajnalban szopizás, mert magától aludna reggelig.

válasza:

válasza:

válasza:Az nem gond, hogy nem érzed hogy teli van , vagy puhák a melleid, nekem nagyon kicsik a melleim de tényleg , a legkisebb méretű melltartó kellett, mindig puha volt, én mindig úgy éreztem hogy üres ettől függetlenül két és féléves koráig szoptattam a fiamat.
Nem mindenkinek durran be és lesz görögdinnye nagyságú, vagy ömlik belőle a tej. Az a lényeg, hogy legyen elég pisis pelus, aztán a babák meg olyanok hogy néha többen esznek, néha keveset. Csak szoptasd amikor igényli.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Pisis, kakis pelus van és szépen hízik is, egy hét alatt hízott 240g-ot, most pétektôl hétfôig megint 170g-ot.
Remélem nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Például, amikor védőnőhöz kell vele menni. Nem használunk cumit, nem szereti.
Elég a tej, jól gyarapszik. Éjszaka 1x kel, húsz percet szopik és visszaalszik. A hintában megnyugszik, de 20 perc múlva sír. Muszáj ott hagynom, mert nekem is vannak alapvető teendőim, amiket el kell végeznem.
7 hetes a baba. Igény szerint szoptatok. Reggel feszül a mellem, hallom, ahogy kortyol és nyel. Késő délután felé már nem hallom a kortyolást. Puhább is a mellem, néha látom, hogy a szájából kifolyik egy pici tej. Estére már nem. Folyton szopna és sír egyfolytában, ha...
Elsősorban a kezdeti időkre lennék kiváncsi, tényleg az első pár hétre. Miből tudtad, hogy éhes a babád és nem csak unatkozik, más baja van? Beállt így is egyfajta napirend, és ha igen, mikortól? Köszönöm előre is a válaszokat :) Első babámat várom, aki hamarosan...
Igény szerint szoptatok (a La Leche Liga irodalmát vettem alapul), tehát minden nyösszenésre megszoptatom a babát két hetes korától kezdve. Most hét hetes. A 2-3 óránkénti szoptatás nem vált be, mert állandó sírás volt a szoptatások közt és nem tudtuk megvigasztalni,...
A védőnő azt mondta, hogy szerinte azért fáj a 2 hetes babám hasa, mert túletetem és feszül neki. Igény szerint szoptatom, de ez nem jelenti azt, hogy fél óránként cicit kapna. Össze-vissza eszik, egyszer 40 grammot, egyszer 80-at, így van, hogy másfél óra múlva már...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!