Szent Imre vagy Uzsoki Kórház szülészete?
Sziasztok!
Tapasztalatokra lennék kíváncsi aki a vagy a Szent Imrébe vagy az Uzsoki Kórházban szült.
Különösen ezekre a szempontokra lennék kíváncsi:
• Milyen volt az orvos/szülésznő hozzáállása?
• Mennyire támogatták a természetes szülést?
• Hogyan kezelték a váratlan helyzeteket vagy komplikációkat? (Pl. elhúzódó vajúdás, szívhang-probléma, sürgősségi császár.)
• Milyen fájdalomcsillapításra volt lehetőség?
• Apuka végig bent lehetett a szülésen?
• Tiszteletben tartották az aranyórát?
• Szülőszobán volt lehetőség kádban vajúdni vagy legalább zuhany alatt?
• Milyen volt a szülőszoba felszereltsége? Van például légkondi vagy a szobákhoz külön tartozó zuhany és mosdó?
• Mennyire figyeltek rád a szülés utáni napokban? Milyen volt a csecsemősök, nővérek hozzáállása? Volt lehetőség a baba ellátásához segítséget kérni, vagy inkább magadra hagytak? Ellenőrizték például a gátsebet vagy bármit?
• Mennyire volt empatikus és segítőkész a személyzet éjszaka? Felajánlották, hogy vigyázznak a babára, hogy te tudj aludni vagy szüléstől kezdve végig veled volt?
• Milyen volt az étkezés?
• Mennyire volt családbarát a kórházi környezet? Lehetett látogatni? Bejöhet az apuka/rokon napközben?
• Mik voltak a negatív és pozitív tapasztalatok?
• Volt valami, amit utólag bánnátok, vagy amit másképp csinálnátok?

válasza:

válasza:

válasza:Én kétszer szültem 2 éven belül az UZSOKI-ban. S mind a kétszer megvoltam elégedve mindenkivel.
A kisfiammal kicsit nehezen ment, első szülés, para, de nagyon jófej szülésznőt kaptam. Kicsit katonás, csattogós volt, de nem bunkó.
Mindig szakszerűen, kedvesen, empatikusan, de kellő szigorral szólt rám, amikor rosszul vettem a levegőt, fújtattam, mint egy hülye. A férjemet is szépen terelgette, hogy mit csináljon.
A doktornő is nagyon kedves, figyelmes volt amíg összevarrt, mindig mondta, hogy mit fogok érezni, mit fog csinálni, nem lesz jó érzés, de már csak x öltés van hátra, stb.
Mivel hajnal 3-ra született meg a baba, így megkérdezték, hogy elvigyék-e, igen. Én kértem is, mert hulla voltam. De reggel 8-kor már ott topogtam a csecsemősnek, hogy kérem a babám.
A kislányom reggel 8-ra született meg, őt is leadhattam volna, de nagyon jól éreztem magam szülés után, így mentünk a kórterembe.
A nővérek mindkét alkalommal kedvesek voltak, viccelődtek, ha valami "hülyeséggel" kerestem meg őket, készségesek voltak.
Az étellel nekem semmi bajom nem volt. Nekem minden ízlett. Sótlan volt, de hát kórházi étel, másodjára már vittem magammal sót. Amúgy ennyi. Nekem elég is volt.
Amit megbántam, hogy másodjára fizettem a 2 ágyas szobáért. Hülyeség.
A szobatársam zajolt, császáros volt szegény, éjszaka jöttek hozzá a nővérek fürdetni, a babája is sírt, nyilván, hát baba. Az enyém jobban ordított.
Az is zavart, hogy ő is fizetett a szobáért, a gyerekem meg ott üvölt neki.
Nem volt egy nagy összeg, napi 10 vagy 15 ezer forint, de vagy 1 ágyas szoba vagy sima kórterem.
Az 1 ágyas nem volt szabad.
Az első szülésemnél egy 6 ágyas szobában voltam teljesen egyedül 3 napon át, az annyira de annyira jó volt.
Manuálisan, vagy szemmel engem pl nem ellenőriztek, bemondásra ment, hogy jól vagyok, kakiltam, pisiltem stb.
De a császáros szobatársam rendszeresen figyelték, nézték, vizsgálták.
Látogatási időben kb korlátlan számú látogató mehet, ezt a roma betegek ki is használták... A kórteremben nem mehet be külsős, de mehet gyerek, apuka, nagyszülő akárki látogatni.
Én is kimehettem az osztályról, ha épp vizsgálták a csecsemősök a babám, akkor volt, hogy leszaladtam a büfébe.

válasza:Nekem csak ismerőseim szültek Szent Imrében és az Uzsokiban.
A Szent Imrében szülőnek olyanban volt része, hogy a másodikat inkább magánban szülte.
(Amit innen tudok, fájdolomcsillapítás nincs, elhúzódó szülésnél hagynak szenvedni napokon keresztül, apuka gyakorlatilag csak a kitolásra mehetett be, a gyerekágyas osztályon a nővérek gúnyolódtak a pácienseken, a kórház Facebook csoportjában és ahol csak tudják tiltják a negatív véleményeket ezért lehet kevesebb negatívumot olvasni)
Aki az Uzsokiban szült a másodikat is ott szülte. (Ennél csak annyit tudok, hogy mindkettő indításos volt, a második gátvédelemmel)
(Mindegyik természetes úton lett meg)

válasza:3 as érdekes, olyan könnyen léptél ugrottál el a babád mellől, büfébe ide oda, en el sem tudtam szakadni tőle, ha vizsgálták mindent akartam látni! Eszem ágába se lett volna idegenekre bízni, akkor sem, ha orvos.
Az ilyen anyáknak valahogy a kötődés nem elég mély…

válasza:5-ös hogy lehettem volna mellette amikor fürdették vagy a hallásvizsgálatát csinálták? Ezekre nem mehet be a szülő.
De te nyilván jobban tudod. Így térden állva könyörgöm névtelen rozália megmondónéne bocsánatodért.

válasza:Amikor a szent imrébe bejelentkeztem,leszóltak amiért császárt akartam( orvosi utasításra agyi ciszta miatt), azt mondták minek akarom megúszni. A portás leszólt amiért nem tudom hogy mi hol van, aztán a szülészet nővérei leszóltak amiért 1 óra várakozás után megkérdeztem mizu, végül lecsesztek, de hallottam ahogy mondják basszus elfelejtettük őt. A császárt végző orvos akinél időpontot foglaltunk közölte azért hagyja hogy vajúdjak mert ez egy természetes szülést pártoló kórház.
Mondanom se kell inkább magánba mentem.

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Sajnos az Uzsokiba kellene mennem lakcím szerint, de nagyon rossz statisztikákat olvastam róla. Van lehetőségem a Szent Imrébe menni? A terhesgondozást igyekszem magánban intézni (kivéve a kombinált genetikai vizsgálatot, azt nem szeretném kifizetni), az orvos nem...
Egy rossz véleményt sem hallottam róla, pedig sokat olvastam és az Uzsokiban szültem csoportban is benne vagyok. Elég nehéz elhinni, hogy ott tényleg senki semmi rosszat nem tapasztalt még. Van itt valaki, aki ebben a kórházban szült? Tényleg hiper-szuper ott minden?...
Aktuális tapasztalatokra lennék kiváncsi a két kórház terhesgondozásával és szülészetével kapcsolatban. Jelenleg a terhesség elején járok és az orvosom a Bajcsy-ban dolgozik, de a kórházzal kapcsolatos első benyomás miatt elgondolkodtam a váltáson.
Közelmúltbeli jó és rossz tapasztalatokat várok fenti szülészetekkel kapcsolatban. Orvosválasztás előtt állok, és szeretnék olyan nőgyógyászt, akinél a kórházról (is) jókat hallok. Köszönöm!
Áprilisban jön a baba elméletileg, érdekelne, hogyan zajlik ott egy szülés, milyenek a privát szobák, mennyire figyelnek oda az egyéni igényekre, aggodalmakra (kádba be lehet-e jutni például)? Az utolsó pár hetes vizsgálatokra (ctg, nst) mennyire gördülékeny a bejutás,...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!