Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vajon mennyire befolyásolja...

Vajon mennyire befolyásolja bármi a szülés megindulását?

Figyelt kérdés

A kérdés kicsit összetettebb, mint elsőre tűnik.

Igazából az érdekel, ki mit gondol erről.

Vannak különböző praktikák, amiket szoktak javasolgatni (fűszerek, tonic, málnalevél tea, mellstimulálás, szex, lépcsőzés, stb.)

És itt jön képbe, ami a kérdésem lényege lenne:

Ha túlcsúszott a terminus, és bevetik ezeket, vagy valamelyikét, majd megindul a szülés, mi a biztosíték, hogy tényleg attól? Hogy amúgy nem indult volna meg az adott napon?

Sokszor olvasni, hogy kinek mi segített, de vajon tényleg az?

Nem pedig, hogy a baba pont akkor készült fel rá, hogy megszülessen?

Nem vagyok terhes, viszont több szülésen túlvagyok, tapasztalataim vegyesek ezen a téren.

aug. 7. 08:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

#10 "elkezd egy anyagot termelni, ami hatására indul be a szülés".

Azt az "anyagot" úgy hívják oxitocin és orgazmus hatására is termelődik.

aug. 7. 14:19
 12/16 anonim ***** válasza:
63%

#9,#11! Ha ez így lenne, már rég kihaltunk volna. Vagy itt mindenki csak mindenórásan szexelt először? Ha csak úgy beindulna egy orgazmustól, kevesen vinnék el az életképes terhességi korig.

Igen, termelhet oxitocint, de az elenyésző. Ahhoz elég, ha már amúgy is indult volna. Egyébként szülés indításnál is van, akinek tolják az oxitocint ezerrel, mégse történik semmi. Azt mivel magyarázzátok?

aug. 7. 14:33
 13/16 anonim ***** válasza:
21%

9-es: "A szex/mell ingerlés az bizonyítottan segít beindítani, mert közben oxitocin termelődik. Mesterségesen mivel szoktak kórházi körülmények között is szülést indítani? Oxitocinnal.."

A különbség csak annyi, ogy au indításnál nagyságrendekkel több oxitocint adnak, mint amennyi szex sorák termelödik!

aug. 7. 18:14
 14/16 anonim ***** válasza:
43%
Az en gyerekemet marhara nem erdekelte az oxitocin, mert konkretan semmi nem tortent amikor inditottak. En ereztem, hogy nekem faj, de a gyerek nem reagalt ra. Szerintem o meg nem volt kesz kibujni.
aug. 7. 20:21
 15/16 anonim ***** válasza:
28%

Az elsőnél 36+4 este folyt el a “semmiből” a magzatvizem, másnap délutánra született meg.

A másodiknál 38+6-nál keltem fájásokra, amik 2 órán keresztül 5 percesek voltak, mire a kórházba értünk elmúltak, de egyéb problémák miatt bent tartottak, hogyha aznap nem szülök meg, akkor másnap indítás, ha nem reagálok rá, akkor pedig császár. Végül aznap este 6-7 között pár fájás, este 20:30-kor elfolyt a magzatvíz, 40-kor tolófájások, 42-kor megszületett. Olyan gyorsan jött a kisasszony, hogy az ágyra alig bírtak feltessékelni..

Úgyhogy én maximálisan azt mondom, hogy a baba és általa az anya szervezete tudja, hogy mikor van itt az idő, a többi módszer pedig véletlen egybeesés..

aug. 7. 21:03
 16/16 anonim ***** válasza:
58%

Lol, az oxitocintól nem indul be a szülés. 🙄

Hogyha így lenne, akkor egyetlen terhesség sem jutna el a 30. hétig sem, elég lenne egy akaratlan orgazmus (pl álom során).

Plusz: sokszor adnak a nőnek oxit, aztán nem történik semmi.

aug. 12. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Az anya lelkiállapota befolyásolja a szülés beindulását?

Pl.stressz, szorongás, ijedtség, vagy éppen öröm, kiegyensúlyozottság stb... Olyan a magánéleti helyzetem jelenleg, hogy folyton szorongok, főleg a szülés beindulásának időpontján. Ennek van valami hatása a babára, vagy ő akkor indul el, amikor akar? (Nem egyedül...

Magánkórházba lehet vinni szülési tervet? Ha igen, lehet rá számítani, hogy ha egészségügyi okok nem befolyásolják, akkor megvalósulnak a kérések?

Ilyesmikre gondolok, hogy szülhetek-e olyan testhelyzetben, ami kényelmes lesz, vagy ott is kötelező a háton szülés? Lehet-e kérni, hogy ne vigyék el azonnal a kisbabát, hanem lehessen aranyóra? Méhlepényt szeretném ha magától jönne ki és ne szedjék ki (kivéve ha...

Tobb gyerekesek, van, akinek a szules nagyon befolyasolta, hogy melyik gyerek fele mit erez?

Ket gyerekem van, mindkettot nagyon szeretem. Az elsovel traumatikus volt a szules, fel evbe telt, mire egyaltalan erezni kezdtem, hogy szeretem, es az az igazi rozsaszinfelhos erzes csak kesobb alakult ki, es valahogy mashogyan, mint a kicsivel. A kicsivel teljesen...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!