Milyen ennivalót tiltott enni terhesség alatt?
Én nemhogy ettem, a baromfit is terhesen vágom. Élve csak nem ehetjük meg azt a kacsát..Szóval megvolt a kopasztás,belezés, minden.
Ettem kétszer sushit, megbízható helyen. Nyers, füstölt lazac volt benne, tükörtojást úgy, hogy sárgája az folyékony és kenyérrel felitatva eszem.
Nem adott nekem senki így instrukciót csak hallottam ezt azt, de nagy hangot nem adtam neki.
Ez így tarható? Mert szerintem tele van vitaminokkal, fehérjékkel ami fejlődéshez nagyon kell.
Nyers húst még nem terhes nőknek is tilos lenne, de egyébként mindenkinek.
Az emberi szervezet nem olyan, mint az állatoké. Ez eszedbe ne jusson többet.
Az étkezések tartalmazzanak teljes értékű gabonákat, fogyassz naponta legalább három-négy adag zöldséget és gyümölcsöt, olyan egészséges fehérjeforrásokat, mint a tejtermékek, a húsok, a halak, a tojás és magvak. Alacsony zsír- és cukortartalmú élelmiszereket vegyél.
Alkoholt, cigit semmiképp!
Itt egy összefoglaló: [link]
Ahogy 1-es írja, kigészítve azzal, hogy a csak füstöléssel tartosított húsfélék is nyersnek számítanak. Valószínűleg egy Pick szalámitól nem kapsz el semmit, míg egy piacon kistermelőtől vett füstölt árutól esetleg igen, te döntöd el, mit kockáztatsz, mert ha fertőzött akkor terhesen vetélést okoz.
Ami még fontos, hogy nyers tejet vagy abból készült tejterméket sem szabad enni, ugyanezen oknál fogva + penészes sajtokat. Ha az összetevők között pasztőrizált tej szerepel, azt biztonsággal lehet fogyasztnai, szóval a NÉBIH listája ilyen szempontból félrevezető, mert pl. az EREDETI mozzarella nyers tejből készül, de az átlag, boltban kaphatóak nem azok.
Még egy kevésbé ismert dolog:
Nagy mennyiségben tartalmaz A-vitamint minden állat mája, ezért ennek fogyasztása kerülendő, mivel az A-vitamin túlzott bevitele előnytelen a magzatra nézve. A májpástétomok, májkrémek esetében kisebb a kockázat. Csukamájolaj vagy A-vitamint nagy dózisban (700 mikrogramm) tartalmazó étrendkiegészítő nem szedhető. A legtöbb várandósvitamin az A-vitamin elővitaminját, karotinoidokat tartalmaz, ezért ezek biztonsággal használhatók.
Illetve a gyümölcsöket, zöldségeket (főleg a földközeli vagy gyökérzöldségeket) NAGYON alaposan meg kell mosni a toxoplazma miatt.
Jókor kérdezed. Nyers hús és nyers tojás pont nem ajánlott terhesség alatt.
Szerintem nem olyan nehéz megállni a 9 hónap alatt, hogy ne egyen ilyet az ember. Illetve, hogy időben tájékozódjon. De egyed csak a tele vitaminoddal.
Kicsit talán elkéstél ezzel a kérdéssel.
Cigi, drog, alkohol.
Minden egyéb "tiltott" dolog akkor problémás, ha fertőzött. Ezt viszont addig nem tudod, míg nem okoz gondot. Ezért jobb kerülni.
Szerintem meg az orvosodnak kellene feltenni ezt a kérdést. Mennyi idős vagy? Azért a babatervezés során nyilván utána kellett volna nézned, hogy miket szabad és miket nem.
Folyós sárgája oké, én 8 hetes vagyok és kenyérrel tunkolva megeszem, de csak a sárgája folyhat picit. Nyers hús nuku, nyers hal nuku! Akárhonnan van! Belsőségek nagy része nuku, tele van A-vitaminnal, ami defektust okoz a babának.
Olajos magvakkal óvatosan, mert kikészíti az epédet.
Érlelt sajtot elfelejteni, nyers tejjel nem próbálkozni. Minden nuku, amiben nyers tojás van, tehát házi majonéz meg tiramisu.
De a védőnőd meg az orvosod mindent elmond, ne itt a gyakorin feszegesd a témát.
Én mindent ettem terhesség alatt,de nyers húst,még nyers tojást meg nem terhesen sem eszem.
Terhesen meg pláne nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!