Munkám miatt nem tudok hétköznap védőnőhöz menni-kiskönyv kiadása este/hétvégén lehetséges?
A kiskönyvbe egy csomó mindent bele kell írnia. Azt értem, hogy próbaidő alatt nem tudsz elmenni hozzá. Majd elmész 4 hét múlva. Azt kevésbé értem, miért írsz támadólag azokról, akik védőnőhöz járnak, hogy ráérő táppénzesek vagy munkanélküliek.
Én a 36. héten vagyok, dolgozom és mégis eljárok a védőnőhöz.
Védőnőt nem választhatsz, még szívesség árán sem. A területileg illetékeshez tartozol, hozzá kell jarnod, ő megy ki hozzád a babád születése után.
Mondd meg neki, hogy a próbaidőd lejárta után felkeresed.
Szia, teljesen mindegy hogy diplomások vagytok vagy sem, szeretettek volna babát és kész. Az hogy sok nő félháborodását ezen az oldalon furán fejezi ki ne foglalkozz vele. Az biztos hogy a kiírt kérdés sokaknak bicskanyitogató azért mert gyakorlatilag a kérdés alap tartalma azt érezteti az emberrel, hogy pénzért akarsz mindent megoldani. Meg tudom érteni hogy fontos a munkád, a jövőbeli stabilitás a cél, de azért a munkavállalónak is vannak jogai kismamaként is, még ha próbaidejét tölti akkor is. Szóval ha a területileg illetékes védőnő nem rugalmas, nem nagyon fogsz tudni más megoldást keresni mint sem reggel 8-ra odamész hozzá és elintézed ezt a 15 perces baromságot. Én a védőnői szolgálatot soha sem tartottam fontosnak, pedig nekem már van egy közel 4 éves lánykám. Sajnos a védőnők 90%-a alul képzett, és olyan válaszokat kapok ahol a szakmaiság nem jön vissza. Gyakorlatilag minden kulcsfontosságú választ a gyerekorvostól kaptam meg, úgy hogy lehet engem megkövezni 3 védőnőnk volt egy sem hozta ami elvárható. Nem megyek bele a részletekbe de nekem ez a véleményem.
Boldog babavárást!
Egy nem diplomás Anyuka, továbbá már 19+6hkm
Nézd, egy napot általában próbaidő alatt is ki lehet venni. Kitalálsz valami indokot, és egy napot (főleg nyáron) el szoktak nézni.
Egyébként semmi sem történik, ha csak 4 hét múlva mész el a védőnőhöz. Akkor 4 hét múlva lesz terhes kiskönyved. Esetleg a védőnő tehetne panaszt a gyámügyön, hogy nem működsz együtt, és ők kijönnek kivizsgálni. De nem fog emiatt panaszt tenni, ha 4 hét múlva minden rendben lesz.
A leleteidet addig is gyűjtsd. Azokra a szülésnél szükség lesz (pl. vérkép eredménye, hepatitisz vizsgálat eredménye, ...). Gyűjtsd az UH eredményeket. Hamar letelik az a 4 hét.
Viszont akkor utána rögtön be kell jelentened, hogy terhes vagy, hiszen nagy valószínűséggel már látszódni fog, és már nem igaz az, hogy visszamenőleg védett leszel. Csak a bejelentés napjától leszel védett. Az a baj, hogy a 17. héten már tud elég nagy poci lenni (bár ez is testalkat függő. Nekem már egyértelmű terhespocim volt 17 hetesen, kolléganőmön pedig alig látszik valami).
Köszönöm a válaszaitokat!
Az alap elgondolűsom az az, hogy kivárom még ezt a 4 hetet, és rejtegetem (mondjuk most is látszik némileg, de nem feltűnő). Dokihoz járok, laboron voltam, genetikai uh.-on voltam, torch megvolt, kombinált teszt megvolt. Ezeket gyűjtöm és az összes papírt, leletet, amit kapok.
Beszéltem már a védőnővel, mondtam neki, hogy mikor számíthat rám, de valahogy mindig az a vége, hogy de menjek hozzá...
Frusztrál az egész most nagyon, szeretném, ha már később lennénk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!