Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy küzdjem le a félelmem?

Hogy küzdjem le a félelmem?

Figyelt kérdés
3 honapos terhes vagyok, és már mikor teherbe estem (szeretnénk gyereket és nem becsúszott baba) nagyon stresszelek hogy nem leszek jó anyuka. Nem volt jó kapcsolatom a saját szüleimmel, nem törödtek velem és sokat szökdöstem és hazudtam. Mindig is célom volt hogy na én más leszek, de attól félek rossz szülő leszek és olyan lesz mint anno én voltam. Hogyan tudnám leküzdeni, mert félek szülés után rosszabb lesz. Köszönöm a segítséget ha kapok!
máj. 4. 21:05
 1/10 anonim ***** válasza:
74%
Hát, én egyáltalán nem féltem. Biztos voltam benne, hogy jó leszek. Közben meg sz@r vagyok. Simán lehet, hogy nálad fordítva lesz.
máj. 4. 21:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Menj pszichológushoz.
máj. 4. 21:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is szakember segítségére voksolok. Mélyebb traumaid vannak annál, minthogy mondjuk pozitív dolgok mantrazasa önmagában segítsen.
máj. 4. 21:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szar szulok jutottak nekem, szinten feltem mi lesz majd ha a fiam megszuletik. Es mint kiderult megtanultam milyennek nem szabad lenni.
máj. 4. 22:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Még időben vagy, sürgősen kérj segítséget, hogy átírd/feldolgozd a kapott traumákat. Ami nincs feldolgozva, azt viszed tovább és átadod. Még az is, aki azt mondja, hogy ő nem. De igen, ő is, csak máshogy, épp ezért nincs rálátása. Én a gyerekek születésénél tudtam meg, hogy működik ez, és most kapkodhatok. Neked még van időd. Akár olvass utána.
máj. 4. 22:42
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezt csak önismerettel lehet és azzal ha vannak tudatos eszközeid a gyereknevelésben, amiket tudsz is alkalmazni amikor kell, és nem hagyod hogy a rossz mintáid kapcsoljanak be. Ezen kívül tisztában van a gyerek leginkább lelki szükségleteivel és azokra válaszkész tudsz lenni.

Érdemes az erőszakmentes kommunikációról, a pozitív fegyelmezésről, a kapcsolódó nevelésről olvasni, podcastekst hallgatni.

máj. 4. 23:35
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem "csak" az anyám iszonyat toxikus, az apámat imádom, de mégis nagyon serultem lelkileg, mert ehhez az anyám is elég volt. Én úgy érzem, tudok így is szerencsére jó anya lenni, de ebben tuti közrejátszik, hogy én korábban jártam pszichiáterhez és pszichológushoz is, így jókora onismerettel is rendelkezem.
tegnapelőtt 06:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Utolsó ez a kulcs, hogy jártál.
tegnapelőtt 11:06
 9/10 anonim ***** válasza:

Egyrészt kérheted szakember segítségét, nemcsak most, hanem később bármikor, másrészt tanulj, tanulj, tanulj, olvass sok SZAKirodalmat - ne Kiskegyed meg hasonló oldalak - gyereklélektan, gyerekpszichológia, kötődési minták, válaszkész nevelés stb.

Az már jó, ha felismered, hogy rossz mintát hozol magaddal, és változtatni akarsz.

tegnapelőtt 11:32
 10/10 anonim válasza:
35%
Ne aggódj. Lehet, hogy nem vagy a legjobb anya, de jó anya leszel. Csak folyamatosan figyeld a szüleiddel való kapcsolatodat. Tedd az ellenkezőjét.
tegnapelőtt 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!